Her kategoride 2007'nin en iyi yazılımları

Bu konuyu okuyanlar

ilkercelik1990

Müdavim
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
1,634
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
Size 2007'nin en iyi yazılımları ve bunların ücretsiz alternatiflerini tanıtacak...


En iyi yazılım: Nero 8
Nero, 8. sürümde de yazım programını multimedya setine dönüştürmeye devam ediyor. En yeni sürüm için geliştiriciler, görevleri basitleştiren ve her şeyden önce hızlandıran yeni bir başlangıç merkezi düşünmüşler. Ayrıca Nero 8 yeni işletim sistemi Windows Vista'nın kenar çubuğu için bir araç da sunuyor ve artık çizik CD'lerden veri kurtarımı için bir modül içeriyor. Yeni içeriğe dâhil edilmiş olan yedekleme-aracı özel bir programın yerini tamamen alabiliyor.

Fiyat: yaklaşık 70$

Ücretsiz alternatif: DeepBurner
Ücretsiz DeepBurner, Nero 8 gibi satın alma zorunluluğu olan programlar için gerçek bir alternatif. Ama yazılım sadece fiyat konusunda avantaj sunmuyor. Yaklaşık 3 MB boyutu ile DeepBurner son derece hızlı ve diskte az yer kaplıyor.

Ücretsiz yazılım Veri-CD/DVD'leri ile baş edebiliyor ve elbette müzik ve fotoğraf CD'leri oluşturabiliyor. Program Burn-Proof'u destekliyor ve böylece medyalarınızı harabe haline getirmiyor. Maksimum yazım hızı, diğer ücretsiz araçlarda olduğu gibi yapay olarak sınırlandırılamıyor.


En iyi yazılım: Kaspersky Internet Security 7.0
İyi tanıma oranları, hızlı tepki süresi ve az kaynak tüketimi - Kaspersky 2007'de zararlılara karşı en iyi hepsi-bir-arada setini sundu. Dayanıklı virüs koruması dışında yazılım iyi bir spam ve kimlik-avı filtresi ile bizleri etkiliyor. Kaspersky Internet Security, %92.8 spam tanıma oranı ile en iyi sonucu veriyor. Sanal-suç problemi No: 1'de de Kaspersky ikna etmeyi başarıyor: testimizde paket tüm kimlik-avı sitelerini tanıdı.

Fiyat: yaklaşık 44$

Ücretsiz alternatif: El yapımı güvenlik
Satın alma zorunluluğu olan güvenlik-setine denk gerçek bir alternatif piyasada yok. Yine de ücretsiz sürüm isteyenler güvenlik yapıtaşlarını ücretsiz yazılımları birleştirerek oluşturmak zorundalar. Bu durumda en sık karşılaşılan problem yazılımların tek teker uyum içinde birbiri ile çalışamaması. En popüler anti-virüs çözümü Avira'nın Antivir yazılımı. Ücretsiz kişisel bir güvenlik duvarını ise ZoneAlarm ile elde edebilirsiniz. AntiSpam modülü olarak ise Spamihilator programını öneriyoruz.


En iyi yazılım: Scansoft PDF Converter
İlle de her seferinde o 580 Dolarlık Adobe Acrobat olmak zorunda değil. Çok daha ucuz olan PDF Converter Professional 4 ile metinleri, grafikleri ve formül öğelerini doğrudan PDF üzerinde düzenleyebilirsiniz. Buna ek olarak yazılım yeni PDF/A standardını da destekliyor. İstek üzerine dokümanları PDF formatına dönüştürmekle kalmıyor, tam tersi olan PDF dokümanlarını Office formatına dönüştürme işlemini de yapabiliyor. Sonuç olarak diğer dönüştürme araçları ile karşılaştırdığımızda daha az hata ortaya çıkıyor.

Fiyat: yaklaşık 130$

Ücretsiz alternatif: PDF Creator
Ücretsiz araç PDFCreator kendini Windows'a bir yazıcıymış gibi göstererek dokümanlarınızı otomatikman PDF olarak kaydetmenize izin veriyor. Oluşturulan dosya daha sonra e-mail olarak yollanabiliyor veya çevrimiçi sunulabiliyor. Yazılım Postscript-Interpreter GPL Ghostscript'i kullanıyor. Diğer özellikler: PDF şifreleme ve birden çok dokümanı tek bir PDF dosyasına dönüştürme.


En iyi yazılım: Avanquest Perfect Image 11
Perfect Image 11, verilerinizin güvenliğini sağlıyor. Yazılım bu iş için iki farklı modül sunuyor: ana program her türlü sabit disk görevini gerçekleştiriyor. Bölümlemek, klonlamak veya komple sistem imajı oluşturmak gibi işlemler çocuk oyuncağına dönüyor. Ek olarak kurtarma diskleri oluşturabilir ve yedeklerinizi ağ sürücülerine veya Raid sistemlerine atabilirsiniz. Fakat buradaki püf nokta "Autosave" aracı. Bu araç kendini başlangıç dosyaları arasına ekliyor ve eğer önceden bir kez yedek oluşturduysanız bundan sonrasını sizi rahatsız etmeden arka planda hallediyor.

Fiyat: yaklaşık 44 Dolar

Ücretsiz alternatif: TrayBackup
Baştan uyaralım: ücretsiz araç TryBackup profesyonel bir yedekleme programının yerini tutamaz. Yine de yazılım özel kullanım için iyi hizmetler sunuyor. TrayBackup verilerinizin düzenli olarak yedeklenmesi ile ilgileniyor. Bu işi yaparken tek tek dosyaları veya tüm alt klasörleriyle bir dizini yedekleyebiliyor. Taşınabilir medyalara yedekleme veya marjinal yedek alma işlemi fonksiyon yelpazesi dahilinde. Ne yazık ki kullanıcı arayüzüne alışmak bir miktar zaman alıyor.


En iyi yazılım: Adobe Photoshop CS3
Yeni Photoshop'a ilk baktığımızda komple yeniden düzenlenmiş ve daha derli toplu bir arayüz gözümüze çarpıyor. Nihayet resimlerinizi düzenlemek için daha fazla alana sahipsiniz. Sayısız miktarda palet berrak bir şekilde monitörün sağ tarafında duruyor ve sadece istek üzerine tamamen açılıyorlar.

Dış görünüşün yanında Adobe kaput altında da değişiklikler yaptı. Hızlı seçim aracı yeni fonksiyonu sayesinde daha etkin çalışıyor. Topluluğun isteği üzerine CS3 yeni, kayıpsız bir filtre sunuyor; tonlama ve histogram artık güçlü bir araca dönüşmüş durumda.

Fiyat: yaklaşık 1460$

Ücretsiz alternatif: GIMP
Gimp, açık kaynaklı bir ürün ve bu yüzden ücretsiz. Ama buna rağmen Photoshop'un bazı özelliklerini sunuyor - en azından yarı-profesyonel alanda. Vektör grafikleri ve düzey etkileşimine hâkim ve birçok ücretsiz eklenti ile yeni filtreler ve fonksiyonlar kazanıyor. Hatta Photoshop'a ait olan PSD formatını bile kısmen düzenleyebiliyor.

Profesyonel baskı alanı için Gimp yeterli olamıyor. Program, eksik CMYK desteği yüzünden aksıyor ve geniş çaplı bir metin biçimleme de şimdiye kadar mümkün olmadı. Şimdilik yüksek parlaklıkta dergi basımı yapmayanlar bu resim düzenleme yazılımı ile mutlu olabilirler - en azından paradan bayağı tasarruf edecekleri kesin.

Eğer iş metin düzenleme, tablolar, sunumlar vb. ise Microsoft'tan yolunuz şaşmamalı. Yine de ücretsiz paket OpenOffice gerçek bir alternatif olmayı başarabiliyor.


En iyi yazılım: Microsoft Office 2007 Professional
En yeni Office 2007 büyük çapta bir değişim geçirdi ve tamamen yeni bir arayüz ve cilalanmış kullanıcı-yönlendirme özellikleri ile geldi. Güzelliği bir yana Office paketi yine de hiç olmadığı kadar profesyonel duruyor. Artık metin biçimlendirme işlemini fareniz nerdeyse orada yapabiliyorsunuz. Excel tablolarındaki grafiksel tabanlı sayı değerleri daha fazla görüş açısı sunuyor ve Powerpoint güçlü 3D-efektleri ile büyülüyor. Toplamda başarılı bir sürüm olmayı beceriyor. Akıcı arayüzü sayesinde çalışmak, önceki sürümlere göre daha kolay ve daha hızlı.

Fiyat: yaklaşık 880$

Ücretsiz alternatif: OpenOffice.org
Ücretsiz Office paketi metin düzenleme, tablo hesaplama, sunum yazılımı, grafik yazılımı, veritabanı yönetimi ve formül düzenleyiciden oluşuyor. Böylece paket, satın alma zorunluluğu olan rakiplerine denk modüller sunmuş oluyor. Geçen zaman zarfı için yazılım paketi 25 farklı dilde yayımlandı ve Microsoft'un Office formatları ile baş edebiliyor. En çok yardımcı olan unsuru ise programa gömülü PDF formatı desteği. Böylece zahmetli yazıcı-çözümleri veya pahalı çevirme araçları çoğu zaman gereksiz hale geliyor. Ticari StarOffice'e nazaran OpenOffice clipart, yazı tipleri veya kapsamlı kalıplar gibi ekstralarla gelmiyor. Her halükarda paket sonradan genişletilebiliyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5287&sayfa=2]http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5287&sayfa=2]http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=5287&sayfa=2 :)
 

han838

Asistan
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
20
Puanları
18
aydınlattığın için sağol devamını bekliyorum
 
Üst