Her Biri Şifa Deposu

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Vitamin ve mineral deposu olan meyvelerin faydaları saymakla bitmiyor. İşte tadına doyum olmayan meyvelerin insan vücuduna olan katkıları:

Kiraz: 20 kirazda 12-25 miligram arası antosiyanin maddesi bulunuyor ve bu maddenin ağrı kesici etkisi aspirinden on kat daha fazla.

Kolesterolü ve kan şekerini düşürüyor, kabızlığı da gideriyor. Kirazda bulunan flavanoidlerin vücuttaki zehri temizleyip anntioksidan etki yapıyor.

Nikotinin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor. Böbreklerin taş ve kum yapmasını önler ve varsa zamanla döker. Safra kesesi taşının dökülmesine de yardımcı olur.

Ayrıca yüzde oluşan sivilcelerin giderilmesini sağlamaktadır.

Çilek: Strese iyi geliyor, sakinleştirici etkisi var. Sigara dumanının etkilerini azaltıyor.

Çocuk felci ve ağız-deri yaralarına yol açan virüsleri öldürücü etkisi bulunuyor.

Kansere yakalanma riskini azaltıyor, mide ve bağırsak zayıflıklarını gideriyor. Safra kesesi hastalıklarına iyi geliyor ve yüksek ateşi düşürüyor.

Dişlere ve diş etlerine iyi geliyor, diş taşlarının oluşmasını engelliyor ve cilde canlılık kazandırıyor.

Karpuz: Böbreği temizliyor, astım, damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Karpuz çekirdeklerindeki cucurbocitrin adlı madde, kan basıncını düşürmeye ve düzenlemeye yardımcı oluyor. Kabuğundaki çinko, iktidarsızlığa iyi geliyor.

Kavun: Kanı temizliyor ve antioksidan özelliği bulunuyor. Endişe ve uykusuzluğa iyi geliyor, bağırsak ve cilt kanserine karşı tavsiye ediliyor.

Şeftali: Kalp rahatsızlıklarına ve kansere karşı koruyor. Sindirim sistemini çalıştırıyor ve hazmı kolaylaştırıyor.

Kayısı: Kansızlığa iyi geliyor. Güzel bir cilt ve saç için olumlu etkileri bulunuyor. Özellikle akciğer kanseri, kalp hastalıkları ve kataraktın önlenmesinde yardımcı oluyor.

Kemik erimesini önlüyor, sinirleri gevşetiyor ve uyku veriyor. Kabızlık çeken ve sindirim sisteminde sorun yaşayanlar için faydalı.

Sabahları aç karnına yenilen kuru kayısı, sindirim açısından faydalı olmanın yanı sıra cilde de canlılık katıyor.

Muz: Kalp ve kas sistemine yararlı. Yorgunluğa ve ishale birebir. Yüksek tansiyonu önleyici özelliğe sahip.

Uykuyu düzene sokuyor, ülseri önlüyor ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı oluyor.

Kolesterolü düşürüyor ve migren ağrısına faydalı. Böbrek ve eklemlerdeki iltihaplanmalarda tedavi edici özelliğe sahip.

Kivi: Başlı başına bir C vitamini deposu. Bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından fazlası bulunuyor.

Vişne: Şeker oranı kirazdan düşük olduğu için daha az kalori içeriyor. Ateşi düşürüyor ve susuzluğu gideriyor.

Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içeriyor.

Armut: Kalp, damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırıyor.

Yeşil üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenliyor. Karaciğeri temizliyor.

Siyah üzüm: Kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yeniliyor

Sindirimi kolaylaştırıyor, kansızlığı gideriyor ve bebeklerin gelişimi için çok faydalı.

İncir: Bağırsakları çalıştırıyor, enerji veriyor ve cinsel güce yardımcı. Yüksek kan basıncını düşürüyor, kemik yoğunluğunu artırıyor.

Kaynak

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Süper ya yarın hemen bir liste :D

Teşekkürler Engin'cim :P

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Engin sen Nmss'ye bunlar kaç kalori onu söleee :P :D

Çok teşekkürler

Kavun , vişne , Armut , Siyah Üzüm ve incir yemem ama o gün çilek bi yedim bi yedim hem temizledim hem yedim :D hihiiii

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Hepsini canım çekti yemek istedim şimdi. >X<

Senin yüzünden oldu mila12! :@ :P

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Güzel paylaşım teşekkürler mila12.

emelden hepsini yiyebilecek misin? :P

formember

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben kiraz üreticisiyim ama kirazın bütün faydalarını bilmiyordum. bizde kiraz 3 çeşittir. ilk eren biraz tatsızdır, adı karabalı. bu türkiye piyasasına satılır. ikinci nin adı siyah kiraz( halk dilinde gılli denir), bu ilaç ve boya sanayinde kullanılır ama piyasada da satılır. aklınızda bulunsun bu kirazın sapını kaynatıp içerseniz idraz sökücü özelliği vardır yani böbrek hastalarına iyi gelir ama eğer kirazını yerseniz tuvalet başı beklersiniz :) yani kabızlık için birebirdir. üçüncü kiraz ise en pahalı en tatlı ve en değerli olan napolyondur. pahalı olduğu için türkiye piyasasında pek satılmaz, yurt dışına ihraç edilir. bu sene kiraz çok az o yüzden kötüsü bile pahalı olacaktır.

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Güzel bilgiler paylaşım için teşekkürler mila :)

Neymiş baş ağrısı çektiğimizde artık ağrı kesici almıyoruz 20 adet kiraz yememiz yeterli boş yere ilaç almayalım...

Kızlarr güzel saçlar ve ciltler için kayısı :D :D

Ama bir kaç sorum olacak doktorlar yazın rejim yapanlara genelde kiraz ve karpuz yemelerini tavsiye ederler özelliklede bağırsak problemi olanlar için kiraz yiyin diyorlar...! Ama vişnede şeker oranı daha düşük olduğu için daha az kalori içeriyormuş üstelik yanında ateş dürücü özelliği de var. :)
Bitmedi... :P
Ayrıca kivi de bir günde alınması gerekenden daha fazla C vitamini varmış herşeyin fazlası zarar olduğuna göre bu durumda kivi yarım mı yenmeli...? :P

Evet sorularıma cevap alabilir miyim..?

Hmmmm bilgilendirme için teşekkürler formeber.

formember

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kiraz alırken lütfen şunu sorun: bu kiraz dereçine kirazı mı diye? çünkü türkiyenin her yerine ulaşıyor. bazen şunu görüyorum; memleketimin kirazı olmayan kirazı memleketimin kirazı diye satıyorlar. burada hala kirazlar olgunlaşmadı. o yüzden dereçine kirazına daha zaman var :)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
formember, teşekkür ederiz. Peki soralım ama ben ilk kez duyuyorum öyle bir kiraz olduğunu. :)

formember

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer napolyon türü kiraz alırsanız ki pek piyasada bulunmuyor. biraz soğuk su içerisinde bekletip öğle tadına bakın. daha güzel oluyor :) şunuda belirteyim benim esas işim kiraz üreticiliği değil. yani ben yorum yaparken övünmem gibi birşey düşünülmesin. bende bulunan bahçeler büyük değiller ama güzel meyve veriyorlar. burada yerleşimden çok kiraz ve vişne bahçeleri bulunur hemde uçsuz buçaksız bahçeler. yani buranın adını duymasanız dahi kirazının tadına farkında olmadan bakmış oluyorsunuz. e afiyet olsun :)