Hem İtiraf Hem Soru(Hack Edilen MSN)

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 1 ay önce Msn adresim kimliğini belirleyemediğim bir kişi tarafından hack edildi.Daha sonra konuşmalarından anladığım kadarıyla tamamen oynadığım MMROG türündeki bir oyunu ele geçirmek amaçlı yapmış.
Bu kişinin 'Dostlardan' biri ya da ben şifremi yazarken çaktırmadan bakan biri olduğunu biliyorum.Çünkü zamane genciyiz, bizde '%100 msn hack' adlı başlıklara çok tıkladık.Ve zamanımızı boşa harcadığımızı gördük.Buda işin itiraf kısmı.:surprised:
Çalındıktan sonra bilgisayarımda keyloggermı var.Acaba birisi msnde gönderdiği bir dosyayla beni kandırdımı diye düşündüm ve direk Belgelerime yöneldim alınan dosyalarıma bakayım bir dedim.Girdim içi boş.Baktıktan hemen sonra anti yazılımlarla bilgisayarımı tarattım.Hiçbir şey yok.
Başlarda pek önemsememiştim.Daha sonra telefonumu arayan kişiler 'Neden küfür ediyorsun?,biz ne yaptık?' gibi ifadeler kullanmaya başladı.Tabi bazıları direk küfür etmeyede başladı o ayrı konu:).
Şimdi diyeceksiniz 'Oğlum hiç mi denemedin gizli soruyu?Git bak!'.Tabi benim bu durumda vereceğim cevap şu olacaktır.'Abi 223 tane(abartısız sayfayı geri alarak saydım.)gizli soruya cevap denedim yok.Benim hiç evcil hayvanım olmadıki:)Bariz sallamışım o soruyu:)
Küfür olayları karşısında sakin kalmaya çalışıyordum.Ulaşabildiğim herkese bu durumu haber vermiştim fakat ulaşamadıklarımda vardı.Ben herkese ulaşmaya çalışırken.Her zamanki gibi eve yeni gelmiş keyif kahvesi içen babama bir telefon geldi.

X-Merhaba, hocam(Öğretmen olur kendiside:shifty:)
Babam-Merhaba
X-Hocam şuanda oğlunuz bilgisayar başında mı?
Babam-Evet hocam.Hayrola?
X-Oğlunuz kızıma olmadık hakaretler ediyor.Kızım şokta.Neden küfür ettiğinide anlayamadık.

Konuşmaları hoparlör açıktı oradan duydum:)Duyar duymazki durumumu düşünsenize bir.Renkten renge allah renkten renge.Yusuf yusuf.:sweatdrop:Babam bana doğru geliyor.Ben içimden keşke anlatsaydım onada diyorum.
Babalar genellikle şöyledir.Bilgisayardan anlamazlar.En azından benimkisi öyle.O anda oyundaydım.Ben başımı hafif hafif babamın olduğu tarafa çeviriyorum.
Babam yanıma geldi.Yaptın mı? diye sordu bana.Durumu çabucak anlattım.Karşı tarafa sakin olmalarını rica ettik ve bunun sorumlusunu mutlaka bulacağımızı söyledik.

Oturduk babamla.Bir kaç arkadaşıyla telefonda görüştü.Durumu anlattık onlara.Bize gelen bilgi şu:
Msnimı hack eden şahsın işlediği bir bilişim suçudur.
Cezası 6 ayla 2 yıl arasında değişmektedir.
Oturup dilekçe hazırlayacaksınız.
Dilekçenin içinde şunlar şunlar olacak.
Ertesi günde müracaat savcısına başvuracağız.
Her maddesini uyguladık.Biz bunları yaptıktan bir kaç saat sonra yine bir telefon geldi.Arayan bize bu bilgileri veren kişi.
Y-Senin oğlanın yaşı kaç?
Babam-15
Y-Reşit olmayanların bu tür şeyleri kullanması normalde yasak.Şikayet edemezsiniz.
Gibi bir şey söyledi bize.

Bu kişi çevremde olsa bile bulamıyorum.Hala aramaların devam ediyor.Size bir sorum var?Yasal olarak ne yapabilirim?Yardım edeblirmisiniz?

Durmusalican87

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
yasal olarak ilk önce Windows Live sitesine msn çalınmasıyla ilgili önemli bir mail at onlar gerken işlemleri yapacaklardır...

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu mailin içeriği ne olmalıdır?İngilizcemi atmalıyım Türkçemi?Biraz daha ayrıntı verebilirmisiniz?Daha fazla soru sorabilirim yoksa:)O kişi msnimde şuanda kızlara sarkıyor benim adıma ve tabiki yine açıklamak bana düşüyor:)gerçekten yardıma ihtiyacım var:)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ingilizce olmalı tabiki de türkçe departmanı var mı ki varsa bile pek işe yarayacağını sanmam

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bakın oradada bahsetmiştim reşit olmayanların Türkiye'deki yasaya göre sanırsam bu tür şeyleri kullanması yasak.Bu durum onlarda böyle değildir heralde değil mi?Ve hangi adrese mail atmalıyım.Bunu buraya yazabilirmisiniz?

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hotmail sifrenizi çaldırdıysanız hemen okumaya baslayip epostanızı geri alabilirsiniz.
Hotmail sifrenizi Caldirmak istemiyorsanız Daha asagida anlattigim seyleri de bir okuyun.

ADIM ADIM TAKİP ETMELİSİNİZ...
1-) http://support.msn.com/default.aspx?page=global_changelanguage&locale=tr-tr

bu adrese girin

2-) İngilizce (Birleşik Devletler) 'i secin (diger ingilizceleri degil)

Sonra ekrana gelen yeni sayfadan

3-) Microsoft Passport Network 'i seçin

Sonra ekrana gelen Formu şu şekilde doldurun.

Adınız
Şu anda kullandığınız bir eposta adresi
Sorunlu eposta adresi (şifresi çalınan adres)

i need to know How to do Something
Report a Security Issue
My Account has been taken Over

Aşağısı biraz İngilizce'nize kalmış..
Eposta adresim hacklendi, çalındı gibi şeyler yazın, eskiden benimdi yazın.

Ve en aşağıdaki seçenekler, bunlar çok önemli değil, rastgele seçebilirsiniz.
İngilizce'den anlıyorsanız doğru cevap vermeye çalışın değilse önemli değil.

hotmailsifretp4.gif

Sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir eposta gelecek.
Gelen epostada 13 maddeden oluşan bilgileri istemeleri lazım.
Bu epostaya Cevapla (reply) butonuna basarak cevap verin. Epostayı göndereceğiniz adresin geçersiz olduğuna dair bir uyarı alırsanız, göndereceğiniz adresi support@css.one.microsoft.com ile değiştirin.

gelenmail3yf.gif

Size de yukarıda ki gibi eposta gelmesi lazım, aksi halde derdinizi anlamamışlar demektir.
Bu durumda aynı işlemleri tekrarlayın.
Ve İngilizce yazdığınız bölümde derdinizi daha iyi bir şekilde anlatın..

Burada istenenlerin Türkçesi

01-) ADIN ve Soyadın
02-) Çalınan Eposta Adresin.
03-) Doğum tarihi
04-) Ülke
05-) Şehir
06-) Posta kodu
07-) YAKLAŞIK OLARAK En son ne zaman epostana giriş yapabildin.
08-) YAKLAŞIK OLARAK Kayıt oluş tarihi (epostanı aldığın tarih)
09-) Eski Şifrelerin
10-) Eski Gizli Soruların
11-) Eski gizli sorularının cevapları
12-) EPostana klasor olusturdun mu? isimleri nedir?
13-) IP adresin (www.whatismyip.com dan bakabilirsin)

Burada ki bilgiler doğrudan epostanla alakalı.
yani adın soyadın kısmına Kayıt olurken yazdığın adını başka bir deyişle.
sen başkasına eposta gönderdiğinde karşı tarafın gelen Kutusunda gözüken isim ney ise onu yaz.

Bu soruları Dogru olarak cevapladıgın takdirde sana Yeni bir şifre gönderecek.
örneğin PXpPHBmNkx

gelenmailsifre3hl.gif

Hemen giriş yaptıktan sonra, şifrenizi , gizli sorunuzu ve 2. eposta adresinizi
değiştirmeyi unutmayın.

Tüm bu bilgileri tek bir yerden değiştirmek için. www.PASSPORT.net adresinden Oturum açarak
Bilgileri düzenleme sayfasına ulaşabilirsiniz. özellikle 2. eposta adresini değiştirmek için.
Kaynak

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne insanlar var dünyada be! Ne geçiyor eline yaw. İnsanlara küfretmekten ne haz alıyorsun.
Yarabbi bizim gençlerimize hidayet et.

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Keşke sadece küfür etse:)Kızlara sarkıyor:)Benim başım belaya giriyor ertesi gün.

ltnl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel kardeşim benim de başıma buna benzer bişey geldi tabi ben o kişiyi bulup anlaştım ve msn mi geri alabildim ama belki faydası olur
ben microsoft online deslek hattı ile görüştüm ama yetkisi olmadığını ve bana telefon numarası verdi şimdi o konuşmalarımı koyayım belki faydası olur

15:04:36 Ali
Ilk Soru/Yorum: çalınan msn şifresini geri nasıl alabilirim
15:04:42 Sistem
Tayhan oturuma katildi
15:04:42 Sistem
Tayhan baglantiniz gerçeklesti
15:04:47 Tayhan
Merhaba ben Tayhan , size nasıl yardımcı olabilirim ?
15:05:08 Ali
iyi günler ben çalınan msn adresini geri nasıl alacağımı öğrenmek istiyorum
15:05:40 Ali
ama biliyorum ki şfireyi bilen kişi gizli soruyu ve alternatif mail adresini kolaylıkla değiştirebiliyor
15:05:57 Tayhan
Ne yazık ki bu noktadan MSN messenger ve hotmail konusunda yapabileceğimiz bir uygulama bulunmamaktadır.
Bu tür destekler tek bir global merkez olan https://support.live.com adresinden sağlanmaktadır. Ayrıca dilerseniz Türkçe Microsoft Haber gruplarına da yazabilirsiniz.

15:06:01 Ali
yani gizli soru ve alternetif e-mail den başka bir çözm
15:06:34 Ali
bakın lütfen verdiğiniz siteyi defalarca alt üst ettim
15:07:03 Ali
ama söylediğim gibi şifre ile alternatif e-mail ve gizli soru değiştirilmiş
15:07:27 Ali
ve bu site gizli soru üstüne işlem yapıyor sadece
15:07:57 Tayhan
Ali bey , ben buradan sizin MSN hesabınızı tekrar size verebilmek için hiç bir işlem yapamam.Bu hem yapamayacağımdan , hem de böyle bir yetkim olmadığından dolayı.
15:08:28 Ali
yetkisi olan birine yönlendirebilirmisiniz beni
15:08:30 Ali
?
15:09:08 Tayhan
444 67 87 numaralı iletişim hattımızı arayabilirsiniz.
15:09:15 Ali
teşekkür ederim
15:09:27 Tayhan
Online destek oturumuna katıldığınız için biz teşekkür ederiz. Sorularınıza her zaman açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Gönder

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
444 67 87 numaralı iletişim hattımızı arayabilirsiniz.

Ben iyiki buluşamıyorum kendisiyle:)Buluşsam katil olucam orası kesin:)Ve şu telefon numarası acaba nerenin adresi.Yardım ettiğin için teşekkür ederim bu arada ben bu numarayı yarın sabah arayacağım.Fakat ne yapıyor bu numara merak ediyorum.Sen o numarayı aradınmı?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Allah Kolaylık Versin Arkadaşım :D
Bulursan Herifi Benim İçin De Bi tane patlat :D

ltnl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok benim aramama gerek kalmadı ama bak o konuşmaları bizzat ben yaptım microsoft online destek hattından eğer konuşursan bizede bildir sonucu lütfen:) bu arada numaranın yazılı olduğu metinde açık bir şekilde yazıyor zaten numaranın amacı ve kime olduğu (biraz kaplı ama açık işte)

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şuanda arıyorum arkadaşlar.Sürekli şu tuşa bu tuşa bas diyor.Ve Berbat bir sesi var.Bu mudur microsoftun kalitesi:D

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şimdi aradım o numarayı.İlk önce kişisel bilmem neye bas 2yle dedi.Bastım Ardından msn,hotmail için 4e basmamı söyledi.Bastım.Bana verdiği bilgi şu http://msn.com'a girin dedi.Arkadaşlar 444 67 87 öylesine yapılmış bir numara.Telefonumdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama ses kalitesi çok berbattı.Bazı dediklerini anlamak için tekrar dinlemek zorunda kaldım.Haa, birde orada Msn.Com'a girin yerine.HTTP iki nokta üst üste bölü bölü emesen nokta com dedi:)Komikti:)

dur2dkdinle

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün ablamın ve emre abimin msn adresleri hack edildi.Aynı bilgisayarı kullanan amcamın adreside silindi.Fakat bunlar tamamen farklı adresler.
Bu adreslerde asıl sahipleri adına yani ablam amcam veya abim.Listesindeki kişilerden kontör istemiş.Tabi göndermemiş listedekiler.Herkese haber yolladık.Kontör isterse gönderiyormuş gibi yapın o sırada telefon numarasını alın diye.Umarım bu plan tutar.
Diğer büyüklerim ne yazık ki savcılığın şimdiden abartı olduğu görüşünde.Umarız iş ciddiye binmez:))