'Helal olsun' dedirten yasak!

Bu konuyu okuyanlar

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Mutlu eden yasak olur mu demeyin Trabzon'un bir köyündeki bu yasak alkışı hak ediyor. Bu yasağa en çok kadınlar seviniyor.

Trabzon'un Of İlçesi’ne bağlı Uluağaç köyü ihtiyar heyeti kadınların sağlık sorunlarının artması üzerine, Türkiye’de örnek olacak bir karara imza atarak, kadınların yük taşımasını yasakladı.

MUHTAR EŞİNE YÜK TAŞITANI TEŞHİR EDİYOR
Köyde kadınların özellikle bel şikayetlerinin artması üzerine 11 yıl önce alınan kararın öncüsü olan Uluağaç Köyü Muhtar Vekili ve köy azası 48 yaşındaki Erdoğan Tursun, kadınların yük taşımasının çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade ederek, “21’inci yüzyıla geldik. Köy kadınları arkalarındaki sepetlerle çay taşıyor. Bu asla kabul edilemez bir görüntüydü. Biz de böyle bir kural koyduk ve belli yaptırımlar getirdik. Mesela; teşhir ediyoruz, ‘bu kişi eşine yük taşıtıyor’ diyerek rencide ediyoruz. Bir de sembolik olarak para cezası var. 11 yıl önce 1 lira para cezası belirlemiştik” dedi.

YASAĞI KOYDUK, YOL YAPTIK

Yük taşıyan kadınların 50’li yaşlarına geldikten sonra sağlık sıkıntıları yaşadığını ifade eden Tursun, “Hiç bir şey insan sağlığından önemli değil. Teknoloji var. Ayrıca her araziye yol açtık. Kuralı koyduktan sonra köy içinde 20 - 30 kilometrelik yol yaptık. Kadınlarımızın ayakları, beli ağrıyordu. 50 yaşını geçtikten sonra hastalıklı duruma düşüyorlardı. Kuralın uygulamaya konulmasının ardından olumlu yönde tepkiler aldık” diye konuştu.
YÜKLER ARTIK ARAÇLA TAŞINIYOR

Tursun’un eşi ev kadını 48 yaşındaki Havva Tursun ise, karar sonrasında köyde yüklerin araçlarla taşındığını belirterek, “Bizi düşünerek böyle bir karar aldılar. Çok memnunuz. Önceleri sırtımızda yük taşıyor, çok yoruluyorduk. Bu kural koyulduktan sonra yollar açıldı ve yükler araçla taşınmaya başladı” diye konuştu.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=180111
 

engerex

Müdavim
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
7,676
Reaksiyon puanı
26
Puanları
48
Hadi canım oradan. Birde kadın erkek eşitliği derler :) Eitlik varsa erkeklerin taşımasınada yasak gelsin :D
 

TerTip89

Asistan
Katılım
3 Ekim 2008
Mesajlar
348
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
=) süperrr erkekler çıksın kahveden =) iş yapsınlar da
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Güzel bir yasak, ilgilileri tebrik ediyorum.
 

alabula

Müdavim
Katılım
9 Mart 2008
Mesajlar
3,814
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Karadeniz insanını seviyorum ya...
 
Üst