Sardaukar
Profesör
- Katılım
- 7 Haziran 2019
- Mesajlar
- 2,125
- Reaksiyon puanı
- 903
- Puanları
- 293
- Yaş
- 25

HDP'li dört belediyeye kayyum atandı
HDP'li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı

alkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı. Belediye binalarının etrafı sabah saatlerinde polisler tarafından çevrilirken belediyelerin önündeki caddeler trafiğe kapatıldı. Belediyelere giden personeller de binalara alınmayarak evlerine gönderildi.
Kayyum atanan belediyelerin eş başkanları da evlerinden gözaltına alındı.
Aynı zamanda HDP’li Silvan, Ergani, Eğil ve Lice belediye başkanları, haklarında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
HDP’li Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak, Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul ile daha önce görevden alınan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin Diken hakkında gözaltı kararı verildi. Toprak, Kaya, Akkul ve Diken gözaltına alınırken, Mercan’ın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bilgisi verildi.
HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.
ALPER TAŞ: KAYYUMLAR DEMOKRASİYE KARŞI VİRÜSLERDİR
İktidarın HDP'li belediyelere yönelik sürdürdüğü kayyum darbesine ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Alper Taş, salgının hızla yayıldığı bir dönemde iktidarın kayyum politikalarını sürdürdüğüne dikkati çekti. Taş, “Corona günlerinde bile iktidar kayyumlardan vazgeçmiyor. Batman, Silvan, Lice, Ergani belediyelerine kayyum atandı. Pes yani… Kayyumlar demokrasiye karşı virüslerdir. Kayyumlara son verin. Görevden alınmış seçilmiş belediye başkanlarını görevlerine iade edin” ifadelerini kullandı.