HDD'im virüslü. Bilgisayarıma takıp açmasam virüs yer miyim?

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Evet gençler. Çok konu açıyorum biliyorum pek cevap veremiyorum çünkü daha yeni taşındık ancak pc başına oturabiliyorum. Soru basit. Elimde 500GB'lık bir diskim var.
Worm virüsü var içerisinde yüksek ihtimalle. Ben de bilgisayarımı daha yeni formatladım. Takıp açmayıp biçimlendirsem virüs yer miyim?

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Evet gençler. Çok konu açıyorum biliyorum pek cevap veremiyorum çünkü daha yeni taşındık ancak pc başına oturabiliyorum. Soru basit. Elimde 500GB'lık bir diskim var.
Worm virüsü var içerisinde yüksek ihtimalle. Ben de bilgisayarımı daha yeni formatladım. Takıp açmayıp biçimlendirsem virüs yer miyim?
Bilgisayarınıza takarken gerçek zamanlı koruma sağlayan bir güvenlik yazılımı olsa bence daha iyi olabilir.

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Bunlar tam cevap değil ki gençler? Yer miyim yemez miyim kimsenin bir fikri yok mu

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Açıkçası @Usain'in sunduğu çözümün daha iyi olduğunu düşünüyorum. Pek deneyiminiz yoksa biraz uğraştırıcı olabilir ancak daha güvenli bir çözüm olduğunu düşünüyorum.
Yani açmayıp biçimlendirsem bile virüs yeme ihtimali var mıdır?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ubuntu eskiden kullanırdım ama formattan sonra onu da sildim. Zaten aktif olarak kullandığım da yoktu

Son düzenleme:

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
bios başlangıcında virüs yemezsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

fakat windows başlangıcı için aynı şey geçerli değil.

Akkara

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,391
Windows'unu güncelle, Windows Defender'ın çalışır ve güncel olduğundan emin ol.
Windows'daki otomatik çalıştır işlevini ve otomatik kullan özelliğini devre dışı bırak.
Harici depolama birimini bilgisayara bağla ve tüm sürücüyü biçimlendir.
Ya da elinde Windows format medyası (USB ya da DVD) varsa, onun üzerinden üzerinden bilgisayarı başlatıp (sürücü boyutuna dikkat ederek) harici depolama birimini (Windows'u yükle ekranına gelince bu birimi) Windows yükle yapmadan silip biçimlendirebilirsin ve Windows yükleme adımlarına geçmeden format işlemini iptal edersin.
Kolay gelsin.

Arandomguy

Asistan
Reaksiyon puanı
44
Tamam gençler sorunumu çözdüm destekleriniz ile çok sağ olun :)