HDD'deki Windows'u SSD'ye Aktarma İşlemi (HP)

metinalper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler...
HP Pavilion 15 marka laptopuma SSD taktım. Fakat UEFI (BIOS) menüsünde ne yapacağıma karar veremiyorum cahilliğimden olsa gerek :)
Daha önce bu modeli kullanıp bu işlemi yapmış olan ya da konu hakkında bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi? Eğer gerekir ise BIOS Menüsünün fotoğraflarını da ekleyebilirim.
Laptop:
Mesaj otomatik birleştirildi:

IMG_20190616_184154.jpg
IMG_20190616_184154.jpg
IMG_20190616_184123.jpg

Bunlardan hangisi SSD oluyor ve Legacy boot'un enabled olması gerekiyor mu?

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Elindeki HDD'yi yedekleyip temiz bir format atmanı öneririm ben. Sistemin UEFI kurulumda zaten Legacy boot aktif olamaz.

metinalper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Macrium Reflect Programı ile bir DVD'yi Rescue Media olarak ayarladım. HDD yedeklemesinden kastınız bu mu? kişisel bilgilerim içinse gerek yok zaten önemli şeylerimi almıştım. Bir de formatı Windows Ayarlarından mı yoksa açarkenki menüden mi format atmalıyım? Disk klonlamasını SSD'ye yapmıştım o bir şeye yaramıyacak mı şimdi? İlginiz için teşekkür ederim
Elindeki HDD'yi yedekleyip temiz bir format atmanı öneririm ben. Sistemin UEFI kurulumda zaten Legacy boot aktif olamaz.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Şöyle bir durum var. Eğer SSD kapasiteniz HDD'deki dosyalarınızın kopyalanıp yedeklenmesine yetiyorsa kopyalama işlemi de iş görür. Sonrasında bilgisayarı SSD diskten boot edip HDD'yi biçimlendirebilirsiniz. Eğer böyle bir işlem yoksa HDD'de ki kişisel bilgilerinizi yedekledikten sonra format belleği hazırlanıp temiz format atılır. Sistem SSD'ye yüklenir ve HDD biçimlendirilir. Sonrasında sürücü güncellemeleri yapılır. Format BIOS menüsünden yapılmaz zaten USB diski taktıktan sonra sistem USB bellek üzerinden boot edilmeli sonra format menüsü açılır zaten.

metinalper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki SSD'den boot yapmam için yukarıdaki ekrandan veya başka bir yerden ne yapmam lazım? SSD klonlanmış durumda şu an. HP'nin BIOS arayüzü çok karışık geldi de o yüzden sordum.
Şöyle bir durum var. Eğer SSD kapasiteniz HDD'deki dosyalarınızın kopyalanıp yedeklenmesine yetiyorsa kopyalama işlemi de iş görür. Sonrasında bilgisayarı SSD diskten boot edip HDD'yi biçimlendirebilirsiniz. Eğer böyle bir işlem yoksa HDD'de ki kişisel bilgilerinizi yedekledikten sonra format belleği hazırlanıp temiz format atılır. Sistem SSD'ye yüklenir ve HDD biçimlendirilir. Sonrasında sürücü güncellemeleri yapılır. Format BIOS menüsünden yapılmaz zaten USB diski taktıktan sonra sistem USB bellek üzerinden boot edilmeli sonra format menüsü açılır zaten.

Geç de olsa bir şeyler anladım teşekkür ederim.

Son düzenleme: