HDD Windows'un Çözemeyeceği Dosya Hataları Var

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu yanlış yere açtımsa özür dilerim. Arkadaşlar 1TB harici diskimde bütün geçmişim saklıydı. Fotoğraflar iş yerim ile alakalı bilgiler belgeler vs vs. Evimde güvenlik kamerası mevcut. Yanımda flash bellek olmadığından hdd e yedekledim kamera kayıtlarını. Fakat daha sonra izlemek için pc ye taktığımda, hdd in adı da dahil içindeki bütün dosyaların uzantı ve adlarının değiştiğini gördüm. Garip garip sembollerle dolu isimler oluşmuş. Hata denetlemesi vs yaptırdım ama windowsun çözemeyeceği dosya hataları var diye uyarı alıyorum. Herşeyim o cihazın içerisindeydi. Ne olur bana bir yol söyleyin. O bilgileri kurtarmam lazım. Şu an belleğin durumu aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi.

bellek1.jpg

bellek2.jpg

bellek3.jpg

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Virüs kapmış gibi görünüyor.

- Linux kurulu bir pc ile hdd ulaşmayı deneyin bakalım içerikleri görebilecek misiniz. Görüyorsa yedek alın.

- Şu anki durumu ile windows kopyalama yapıyorsa başka bir harici disk'e yedek alıp güncel bir antivüs programı ile virüs taraması yapın.

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada hiçbir şekilde ne dosyaların adına müdahale edebiliyorum ne de bir yerden bir yere taşıyabiliyorum. Hiçbir şekilde müdahale etmeme izin vermiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Virüs kapmış gibi görünüyor.

- Linux kurulu bir pc ile hdd ulaşmayı deneyin bakalım içerikleri görebilecek misiniz. Görüyorsa yeden alın.

- Şu anki durumu ile windows kopyalama yapıyorsa başka bir harici disk'e yedek alıp güncel bir antivüs programı ile virüs taraması yapın.
Hocam bir bilgisayarcı tanıdığa bıraktım. Virüs yok diyor. Şaştık kaldık. İlk defa başıma böyle birşey geliyor. Herşeyim o cihazda. Ovirüs umarım internete bir yere yedek almıyordur. Değilse biterim. Ama 3 farklı pc ve programda virüs uyarısı almadık.

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Symantec Endpoint Protection yazılımını internetten bulup hata veren bilgisayara kur ve tarama yap. Bu programla sorununu çözebilirsin. Programı torrent sitelerinde bulabilirsin. Bulamazsan site linkini verebilirim sana yasak değilse tabi ki.

teknopower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Muhtemelen hdd disaridan bi etkiye maruz kaldi(sıcaklık, dusme carpma vb.) Bu etkiler icindeki veriyi bozar fakat hdd hard reset atarsan tekrar kullanabilirsin ama kullanman garanti degil

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Harici diski kutusundan cıkartıp pc ye tak bakalım aynımı klasörler

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,905
Virüs mirüs yok. Karakter kodlaması farklı olduğundan dosya isimleri okunamıyor. Windows'a İngilizce dil desteğini yükle ve dil seçeneğini İngilizce yap. Sonra dosya işimlerini Türkçe karakterler(İıüÜşŞğĞçÇöÖ) bulundurmayacak şekilde düzelt ve dil seçeneğini tekrar Türkçe yap.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
"Bilgisayarcı tanıdık" ... umarım çözer durumu.

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
silivride pds elektronik var evime kamera sistemini kuran. samimiyetimden o şekilde bir ibare kullandım. küçümser gibi yorum yapmanıza anlam veremiyorum. belliki bir yardımınız olmayacak, olana saygı duymak gerekir diye düşünüyorum.

hdd i arkadaşa bıraktım yarın duruma göre bahsettiğiniz işlemleri tek tek deneyeceğim. "Yardımcı olmaya çalışan" herkese sonsuz teşekkürler. neticeyi sizlerle paylaşacağım.

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bahsettiğiniz yöntemleri denedik ama fayda etmedi. Karakter kodlaması farklı olduğundanmıdır dedik ama sadece aldığımız yedekler değil tamamının adı ve uzantısı değişmiş. Dosya adına hiçbir şekilde müdahale etmemize izin vermiyor. Bellekten herhangi bir yere, kendi içindeki klasörler de dahil taşıma yada kopyalama işlemi yapamıyoruz. Sanırım ya veri kurtarma hizmeti veren bir birime vereceğim, ya da komple formatlayıp geri getirme programlarının birisi ile kurtarabildiğimi kurtarmaya çalışacağım.

thetech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bahsettiğiniz yöntemleri denedik ama fayda etmedi. Karakter kodlaması farklı olduğundanmıdır dedik ama sadece aldığımız yedekler değil tamamının adı ve uzantısı değişmiş. Dosya adına hiçbir şekilde müdahale etmemize izin vermiyor. Bellekten herhangi bir yere, kendi içindeki klasörler de dahil taşıma yada kopyalama işlemi yapamıyoruz. Sanırım ya veri kurtarma hizmeti veren bir birime vereceğim, ya da komple formatlayıp geri getirme programlarının birisi ile kurtarabildiğimi kurtarmaya çalışacağım.

Kendiniz müdahele etmeden içindeki verinin önemi hakkında 10 kez daha düşünün, sonra kendiniz müdahele edin.
Yoksa bu işi gerçekten profesyonel (yurtiçi/yurtdışı) yapan bildiğim bi firma var iletişim bilgilerini iletebilirim.

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben herhangi bir müdahalede bulunmadım. olayın sebebi anlaşıldı. kayıt cihazı fat32 dosya sistemine çevirmiş hdd i. oysa hdd ntfs imiş. burada yapacak hiçbişey olmadığından ataşehirde hizmet veren bir firma ile görüştüm. eğer tavsiye edebileceğiniz bir yer var ise önerilerinize açığım arkadaşlar.

PULAT61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"bilgisayarcı tanıdık" ibaresini kullanmamdan mütevellit küçük görülen arkadaşım sorunu çözdü. bütün verileri kurtardık. İlgilenen herkese teşekkürler. Keyifli forumlar.