HDD Veri Kurtarma

_gakhramanov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar dun benim notebook'um un hdd'si (HGST 500Gb) bozuldu. Bilgisayar Gostermiyordu. Bu gun gitdim yenisini aldim ama eski Hdd'min icinde cok onemli verilerim vardi. Nasil kurtara bilirim. Acaba kafayi degismeden bu hdd'nin icindeki dik'i baska hdd'ye taksam kurtara bilirmiyim. Cok cilgin bi fikir. Simdiden tesekkurler.

Mx0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Oncelikle gecmis olsun mubarek kardesim.Hdd gormeden bisey diyemem ama tavsiyede bulunurum.Oncelikle Hdd icindeki diski degistirmen cok sakincali ve turkiyede veri kurtarma firmalari diskleri labaratuar duzeyinde cok hassas calisarak yapiyorlar.bir adet sata cevirici al ve bilgisayara USB olarak bagla.daha sonrasinda ise basit programlardan biri olan recovery my files ile sadece test et.Eger veri aliyorsan programi kapat ve hemen harddiskin imajini all.Ama sakin HDD aciyim deme disk degistirmek icin

Reaksiyon puanı
16,128
Merhaba arkadaslar dun benim notebook'um un hdd'si (HGST 500Gb) bozuldu. Bilgisayar Gostermiyordu. Bu gun gitdim yenisini aldim ama eski Hdd'min icinde cok onemli verilerim vardi. Nasil kurtara bilirim. Acaba kafayi degismeden bu hdd'nin icindeki dik'i baska hdd'ye taksam kurtara bilirmiyim. Cok cilgin bi fikir. Simdiden tesekkurler.
disk dönüyor mu? duruyor mu? klasik yöntem hdd'nin köşelerini hafifçe tıklat masaya öyle dene hddnin pcb'si bozuk motor sağlamsa onun pcbsi satılıyor olabilir onu değiştirip dene ...