Hdd şifre istiyor

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iyi günler bios pilini çıkardım 1 gün beklettim sonra pc tekrar başlattığımda hdd şifre istedi. ne yapmam gerekiyor. 123456 şifresi denedim, fakat bir türlü sonuç bulamadım. yatay masaüstü kasa, markası fujitsu simens biosa giremediğim için format dahil atamıyorum..
resimlerde gördüğünüz gibi açılınca bu ekranda kalıyor.
r9myXP.jpg

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Şöyle bir yöntem buldum, hdd için de işe yarar mı bilemem

BIOS Master Password Generator for Laptops
iyi günler bios pilini çıkardım 1 gün beklettim sonra pc tekrar başlattığımda hdd şifre istedi. ne yapmam gerekiyor. 123456 şifresi denedim, fakat bir türlü sonuç bulamadım. yatay masaüstü kasa, markası fujitsu simens biosa giremediğim için format dahil atamıyorum..
resimlerde gördüğünüz gibi açılınca bu ekranda kalıyor.
r9myXP.jpg
Hdd'yi çıkarıp yeniden takar mısın ? Ben sorunu o şekilde çözdüm :D

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu yöntemleri şimdi denedim olmadı ya..hdd çıkardım bağlantıları taktım yine şifre istiyor kafayı yiyecem

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
videoda anlatılan bios şifresi ile ilgili fakat benşm direk hdd şifre istiyor..onun çözümü laızm ne yapsam acaba formatta atamıyorum ki. bu ekranda kaldığı için..

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hdd'yi çıkarıp yeniden takar mısın ? Ben sorunu o şekilde çözdüm :D
onuda denedim kardeşim malasef çözüm yok..pc açılıyor şifre istiyor.
ard arda şifreleri giriryorum en sonra sysem diable 00000 hataveriyor

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Şifreyi yalnis girdikten sonra ekrana gelen hata kodunu aşağıdaki siteye giriş yaparak kodu yazarmisiniz sonradan site size şifre verecek, o şifre ile giriş yapmayı deneyin sonuçları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız
BIOS Master Password Generator for Laptops

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Benim bildiğim hard disk şifresi diye birşey yok.
Bios şifresi istiyor, hard diski farklı bir bilgisayara takarsanız çalışması lazım. Bu şekilde bilgilerinizi kurtarabilirsiniz.

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
şimdi yine şifre denemeleri yaptım sytem diable (00000) içinde 5 tane sıfır olan bir hata verdi. bu 5 tane sıfırı dediğiniz sitede yazdım ve marka model birden fazla şifre gösterdi. hepsini girdim denedim. özellikle fujitsu simesn olanları giridm fakat olumsuz olmuyor.. zaten sitede get password tıkladığın zaman sürekli farklı şifre veriyor. başka bilgisayarda denesemm i?
nrkjnN.jpg

serkan durmuş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim bildiğim hard disk şifresi diye birşey yok.
Bios şifresi istiyor, hard diski farklı bir bilgisayara takarsanız çalışması lazım. Bu şekilde bilgilerinizi kurtarabilirsiniz.
şimdi yine şifre denemeleri yaptım sytem diable (00000) içinde 5 tane sıfır olan bir hata verdi. bu 5 tane sıfırı dediğiniz sitede yazdım ve marka model birden fazla şifre gösterdi. hepsini girdim denedim. özellikle fujitsu simesn olanları giridm fakat olumsuz olmuyor.. zaten sitede get password tıkladığın zaman sürekli farklı şifre veriyor. başka bilgisayarda denesemm i?
nrkjnN.jpg

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Bios şifresi kırmak yeni nesil anakartlarda çok zordur. Bios pilini çıkarmanız yetmez, elektronik bağlantılar arasında kısa devre yaptırmak gerekir.
Bilgisayarınızı servise götürdüğünüzde onlar bu işlemi yapıp bios şifresini sıfırlayabilirler ama sizin evde yapmanız çok zordur.
Bios şifresini sıfırlamayı bilen bir yetkili servise götürün, bu süreçte hard diski başka bir bilgisayara takıp bilgilerinize erişebilirsiniz.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
nrkjnN.jpg

Sadece sınırları değil bütün hata kodunun tamamını siteye girmeniz gerek site ona göre sizin bilgisayara özel bi key üretecek onu giriş yapmayı deneyin web sitesi markaların default bios şifrelerini veriyor

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Master şifre diye birşey varmış, onu da araştırın.