Hdd Raw formatına dönüştü

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merhaba,
Samsung 1 tb dahili Hdd belleğim durup dururken Raw formatına döndü. Erişim imkansız. Tüm herşey o belleğin içerisindeydi. Erişmek için birçok yolu denedim ama malesef bir türlü beceremedim. usb bellek üzerinden slax bile başlattım bir türlü olmadı. Active file recovery adlı bir programla tarattım belgeleri buldum ama belgeler tam gelmedi kayıplar var.

Benim isteğim Bu raw formatını garanti birşekilde Ntfs formatına çevirmek. Ya da hdd i eski haline geri getirmek işte. Ama belgeler aynı şekilde kalarak.

Bunun imkanı var mıdır? son çare buraya, sdn ye yazmakta gördüm.

teşekkürler

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Sizin de başınıza gelmesi kötü.
ben de sizle aynı durumdayım kaç gündür sinir oldum hdd e. heryerde farklı çözüm önerileri. başka pcye bağlayın falan gibi.
ben sizin önerdiğiniz şekilde birimi silmeden tarattım daha önce ve şu geldi
http://imageshack.us/photo/my-images/641/92588014.png/

ancak benim merak ettiğim birkaç konu var.
1.si görüldüğü gibi bende excellent bölüm gelmedi. tek gelen not bad.
burda da birçok veri var ama son dönemde pcye yüklediğim çok önemli bilgiler yok.
2.si sizin yaptığınız şekilde yapsam. yani başta diski söylediğiniz yerden söylediğiniz şekilde silsem olur mu?
3.sü sizin programla bendekinde isim farklılığı var sorun ordan kaynaklanabilir mi?
ve son olarak sistemi geri almak vs. bi işe yarar mı? çünkü ben zaten bu aralar format atacağım. pc o kadar sorunlu ki güncellemeleri de düzgün yapamıyor. ama bu veriler benim için çok önemli. sonradan bağladığım bir dahili bellekte herşeyim. yani raw olan bellek.

Belki çok şey yazdım ama garanti olsun istiyorum. Bu siteye güveniyorum. Hiç net çözüm bulamadığım için en son buraya yazdım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1. demekki sende dosyalar zarara uğramış durumları mükemmel değil de fena değil yani kayıp dosya olasılığı var gibi.
2.diski tarama bittikten sonrada silebilirsin ama her halükarda silmek zorundasın çünkü ortada mesela D: diski varken program bir d diski daha kurtaramaz silmeden yaparsan hata verecektir. Hem birimi sil dediğinde o diskin ismi gider ama hardiskte dosyalar öyle hemen silinmez.
3.sendeki program file recovery yani dosya kurtarma, silinen dosyaları vs kurtarır bütün bölümü içindekilerle kurtaramaz benim anlatım yaptığım yöntem partition recovery yani bölüm kurtarma. Belki de not bad uyarısı vermesinin sebebi yanlış program kullanmandır. hepsi active@ firmasının programları ama işlevleri değişik netten partition recovery bulup onunla yapmanı öneririm.

---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:44 ----------

ilk önce sistemi geri almayı dene olmassa bu yönetmi denersin, bende geri yükleme her daim kapalı olduğundan sonucu bilmiyorum denemedim.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Deneyeceğim.
Sonucu yazarım

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Ben şu kodcukla çözmüştüm :)

cmd.exe aç.. (win7/vista kullanıyorsan yönetici olarak aç)
chkdsk /r x: (sürücü harfi)

1tb HDD'mi yaklaşık 5 saat sonunda kurtarmıştım :)

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ben şu kodcukla çözmüştüm :)

cmd.exe aç.. (win7/vista kullanıyorsan yönetici olarak aç)
chkdsk /r x: (sürücü harfi)

1tb HDD'mi yaklaşık 5 saat sonunda kurtarmıştım :)

Evet en basit yol bu. denedim ancak bir işe yaramıyor

UzmanWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba.Daha önce benim de başıma gelmişti.Bir çok program denedim ve sonunda Easeus Data Recovery programıyla harddiskteki verileri kurtardım.Daha sonra harddiski formatlayıp normal olarak kullanmaya başladım.
Programın kullanımını resimli olarak kendi sitemde anlattım.Buradan bakabilirsiniz.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
@aykutyenihan Benim hdd halen aynı. tüm veriler içerisinde ama kurtarma yapamıyorum malesef. Verileri buluyorum ancak yedekleyecek 350gb belleğe ihtiyacım var :S
Acaba sen ne yaptın? Başka belleğe mi kaydettin yoksa üzerine mi yaptın. Resimli anlatımının o son kısmını anlamadım diyebilirim.
Ben üzerine kaydetmeyi denediğimde izin vermedi

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Dosya sistemini içindekilerle birlikte kompe kurtardım anlattığım şekilde, başka diske yedek falan almadım.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Recovery tamam dediğim zaman önüme şu seçenek geliyo "microsoft windows" tarafından geliyor bu uyarı. "F: sürücüsündeki diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli." Biçimlendirmek istiyor musunuz? diye yazı geliyo :S

sanırım biyere yedek almam gerek

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yaptığım anlatımda anlatmıştım o bölümü içindekilerle sileceksiniz yoksa uyarı verir diye ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
sildim tabiki. ama işte olmuyo :S malesef olmuyo.
bendeaynen şöyle oluyo. o bölümü siliyorum. disk yok oluyo. programla taratıyorum. bulduğunu recover diyorum bellek geri geliyo ancak biçimlendirilsin mi diye soruyo :S sanırım ben ek bellek kullanarak halledeceğim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cengiz uçar:
bende denedim 1tb hdd hepsini kurtardı.
teşekkür ederim...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
harici diskimde kayıtlı bir videoyu açmak istediğimde video fotoğraf olarak açılıyor bunu nasıl düzeltebilirim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
harici diskimde kayıtlı bir videoyu açmak istediğimde video fotoğraf olarak açılıyor bunu nasıl düzeltebilirim?