HDD Orkestrası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DUJGE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DUJGE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar sevgiler SDN Yuzırları Umarım iyisinizdir. Uzun süredir sıkıntısını çektiğim şu Hardisk'lerim inanılmaz derecede ses yapmaya başladı cihazları belirtiyorum ;

1 Adet 80 Gb Samsung SATA HDD

1 Adet 250 Gb Samsung SATA HDD

(Yaklaşık olarak 3 yıl olacak kullanıyorum)

Aslında zamanında büyük umutlarla aldığım hardisklerim artık ses yapmaya başlıyor Sanırım bu hususta tüm markalar aynı sıkıntıyı yaşıyor.

Örnek ; 250'liği Multimedia olarak kullanıyorum (Windows yok) İçine ilk kez girdiğimde bir süre bekletiyor beni ve çıt diye bir ses geliyor.O sesten sonra ancak içinde işlem yapabiliyorum.
Ve Cırr cırr sürekli ses geliyor yine aynı sıkıntı 80'lik içinde geçerli (Windows var) Bir işlem yaparken (Virüs taraması) Cırr cırr bir ses geliyor.

Şimdi bu sorunu çözebilir miyiz? Yoksa Yeni diskler mi almam gerekiyor:w00t:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Selamın Aleyküm...​

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Selamlar sevgiler SDN Yuzırları Umarım iyisinizdir. Uzun süredir sıkıntısını çektiğim şu Hardisk'lerim inanılmaz derecede ses yapmaya başladı cihazları belirtiyorum ;

1 Adet 80 Gb Samsung SATA HDD

1 Adet 250 Gb Samsung SATA HDD

(Yaklaşık olarak 3 yıl olacak kullanıyorum)

Aslında zamanında büyük umutlarla aldığım hardisklerim artık ses yapmaya başlıyor Sanırım bu hususta tüm markalar aynı sıkıntıyı yaşıyor.

Örnek ; 250'liği Multimedia olarak kullanıyorum (Windows yok) İçine ilk kez girdiğimde bir süre bekletiyor beni ve çıt diye bir ses geliyor.O sesten sonra ancak içinde işlem yapabiliyorum.
Ve Cırr cırr sürekli ses geliyor yine aynı sıkıntı 80'lik içinde geçerli (Windows var) Bir işlem yaparken (Virüs taraması) Cırr cırr bir ses geliyor.

Şimdi bu sorunu çözebilir miyiz? Yoksa Yeni diskler mi almam gerekiyor:w00t:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler Selamın Aleyküm...​

Çok fazla download yapmandan kaynaklanan sebebplerden dolayı disklerin kafaları arıza yapmış olabilir. Bunun yanında kasa içinde yeterince sabitlenememişse diskler onunda etkisi olabilir.

DUJGE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Download yapmam (YouTube) Kullanmak dışında. Kasam Cooler Master Özel kilitleri var bilmem gördünüz mü hiç.Onları kullanıyorum Ama taş gibi tutuyor.Bir de makina sürekli kullanım halinde :D

sinanyc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
bence değişim zamanı gelmiş yazıla siline disk yüzeyi tahriş olmuş ondandır hdd lerin ölmeden verilerini bir dvd ye çek ve googleda hdd tamiri diye bazı programcıklar var onları dene derim hdd nin yüzeyini komple tarıyor bat sectörü engelliyor yani arızalı bölgelere kilit atıyor sistemini yeniden kurduğunda ses kesiliyor ben denemedim ama deneyip kullananlar anlatmış fakat bilgin olsun format değil bu hdd disk tarama gibi bir şey o yüzden format 40 dakika sürüyor ama bu program diskin boyutuna göre çok uzun sürüyor yaklaşık 1gb. 20 dk. civarı yaklaşık olarakta 80gb. 5 saat gibi bir sürede düzeltiyor eğer arada bir kafa vurma denilen tık tık ses geliyorsa hiç uğraşma hdd ler gidiyor demektir
saygılar selamlar
NOT: SAMSUNG MARKA HDD LERDE BU SORUN VAR ÖMRÜ KISA
SEAGATA TAVSİYE EDERİM

DUJGE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
NOT: SAMSUNG MARKA HDD LERDE BU SORUN VAR ÖMRÜ KISA
SEAGATA TAVSİYE EDERİM

Evet sanırım bende artık böyle düşünüyorum.

Program olayına bakacağım da keşke bilip kullanmış memnun kalmış birinin tavsiyesi olsaydı iyi olurdu. Kafa atma sesi sadece Diske ilk defa girersem geliyor birde uzun süre girmeyip tekrar girmek istediğimde geliyor.Anlaşılan fotoğraf makinesi alamayacağım :D

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Multimedia kısmı ayırdığın HDD'nin o şekilde davranması gayet doğal,çünkü windows işletim sistemlerinin,aslında windows 7'nin en güzel yanlarından birtaneside güç yönetiminin iyileştirilmiş olması,işletim sistemi kullanmadığı donanımı kapatıyor ve gerektiği zaman açıyor işte ilk tıkladığında geç gelmesinin ve tık demesinin sebebi durmuş HDD'nin harekete geçmesi,yanlız ses olayı biraz tehlikeli bir durum,daha önceki buna benzer konularda yaptığım yorumlarda yazdığım gibi eğer bir HDD daha önce çıkartmadığı değişik sesler çıkartıyorsa kesinlikle içindeki DATA'ları yedekleyim o HDD'yi hemen çıkartmalıyız.Çıkartmazsak DATA'larımız yok olup gidebilir,250GB için bunları söyleyebilirim söyleyebilirim.80GB'lığa gelindeo serinin genel tarzı öyle hep yaparlar o sesi baştan değil ama sonraki zamanlarda kendini daha fazla tutamayarak şarkı söylemeye başlar,bu HDD bu şekilde kullanılırsa kesinlikle performansta düşüşler yaratır imkanın varsa değiştirmeni tavsiye ederim.

DUJGE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Multimedia kısmı ayırdığın HDD'nin o şekilde davranması gayet doğal,çünkü windows işletim sistemlerinin,aslında windows 7'nin en güzel yanlarından birtaneside güç yönetiminin iyileştirilmiş olması,işletim sistemi kullanmadığı donanımı kapatıyor ve gerektiği zaman açıyor işte ilk tıkladığında geç gelmesinin ve tık demesinin sebebi durmuş

Evet Bıradır bende aynı böyle düşündüm fakat açılış sesi terettüt de bıraktı.:huh:

Büyük bir ihtimal diskler değişecek sanırım.Şu programları peki bilen yok mu ? Saçma supan programlar indirip indirip denemek istemiyorum ya Sağlam önerisi olanlar var ise beklerim:crying:

W7 32 Kullanıcısıyım

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Saçma sapan bi program kullanmak istemiyorsan ozaman para verip alman lazım çünkü işini tam anlamıyla iyi yapan programlar ücretli o yüzden program yoluna hiç birme bence.

DUJGE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlaşıldı çıkmaz sokaktayız yani o da güzel.