Soru HDD Önerisi

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Arkadaşlar merhaba. Başlıktada belirttiğim gibi masaüstü bilgisayarım için en az 4 TB HDD almayı düşünüyorum. Acaba öneriniz var mıdır?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Görüntüde 1 tb diyor. Pek güven vermedi açıkçası. Dönüş hızı nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

5400 yada 5700 diye biliyorum.
Yeterli gelir mi ki bilgisayara? 7200 rpm olması daha iyi olmaz mı?

Sizce bu nasıl?

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
Barracuda için neden böyle dediniz? Bu arada normal kasalı bilgisayar için 3.5 sata olması gerekiyor değil mi?

Yüksek ses sorunu ve daha kısa ömür.

Görüntüde 1 tb diyor. Pek güven vermedi açıkçası. Dönüş hızı nedir?

Yeterli gelir mi ki bilgisayara? 7200 rpm olması daha iyi olmaz mı?

Sizce bu nasıl?

Çok iyidir ama ihtiyacın olacağını sanmıyorum. Onlar daha çok kamera ve server sistemlerine uygun teknolojiler kullanıyorlar. Ha sana asla eksisi olmaz, yine de alabilirsin.

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Yüksek ses sorunu ve daha kısa ömür.

Çok iyidir ama ihtiyacın olacağını sanmıyorum. Onlar daha çok kamera ve server sistemlerine uygun teknolojiler kullanıyorlar. Ha sana asla eksisi olmaz, yine de alabilirsin.
Kafam çok karıştı model bulmakta da zorlanıyorum. Rica etsem bana uzun ömürlü olacak şekilde 4 tb ve 7200 rpm özellikte olan model önerisi yapabilir misiniz?

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
İlk attığınız wd black kullanılmış olarak satmazlar herhalde değil mi? Çünkü çok pahalı bir model bu. Diğer gönderdiğiniz Toshiba ile oyun performansı iyi olmaz herhalde değil mi? Zaten genelde oyunları 1 TB'lık SSD'ye yükleyeceğim.

Hamza Sağlam

Doçent
Reaksiyon puanı
751
İlk attığınız wd black kullanılmış olarak satmazlar herhalde değil mi? Çünkü çok pahalı bir model bu. Diğer gönderdiğiniz Toshiba ile oyun performansı iyi olmaz herhalde değil mi? Zaten genelde oyunları 1 TB'lık SSD'ye yükleyeceğim.

Oyun için HDD alınmaz. HDD'lerin hepsi benzer hızlarda çalışırlar çünkü. Yerinde olsam bir HDD'ye bu kadar para vermez, WD Purple veya Blue alıp geçerim.

Seagate 1tb Skyhawk 3,5" 64mb 5900rpm St1000vx005 Hard Disk Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Hocam çok fazla bu konulara bakmam. Umarım güzel birşey vermişimdir. Lütfen kötü ise bana söyleyin.

Bu zamanda bana kalırsa HDD alınmamalı bile ömür ve hız açısından. Kaldı ki 7200 RPM değil bile bu.

LuciferM

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Oyun için HDD alınmaz. HDD'lerin hepsi benzer hızlarda çalışırlar çünkü. Yerinde olsam bir HDD'ye bu kadar para vermez, WD Purple veya Blue alıp geçerim.

Bu zamanda bana kalırsa HDD alınmamalı bile ömür ve hız açısından. Kaldı ki 7200 RPM değil bile bu.
Biliyorum 1 TB SSD mevcut şuan ancak ben HDD'yi asıl olarak oyun için değil yedekleme için istiyorum. SSD çok pahalı 2 tb bile.

UppermostHide

Windows 11 Kullanan Biri ?
Reaksiyon puanı
154