HDD olan bir bilgisayara SSD takılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hollywoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
HDD ve SSD konularına çok uzağım ve fazla bir bilgim yok.Bilgisayarımda HDD var ama çok az hafızası var 150gb falan.Ben bu bilgisayara SSD takabilir miyim? ya da başka nasıl bu bilgisayarın alanı nı arttırabilirim?

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Laptop mu masaüstü mü?

shark_2112

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Masaüstü bilgisayarda sata giriş yerlerine sata kablosu ile anakartında kaç sata çıkışı varsa o kadar ssd hdd takabilirsin .
Dizüstünde ise ya olan dahili hddyi çıkarıp yerine ssd takmalısın ya da laptop cd sürücüyü çıkarıp ssd adaptör kullanarak cd sürücüyü iptal edip yerine ssd ya da hdd ekleyebilirsin, ssd adaptör dediğim de cd sürücü şeklinde içine ssd ya da hdd takıyorsun yine onu da cd sürücü gbi bilgisayara takınca ikinci bir diskin oluyor işte.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
HDD ve SSD konularına çok uzağım ve fazla bir bilgim yok.Bilgisayarımda HDD var ama çok az hafızası var 150gb falan.Ben bu bilgisayara SSD takabilir miyim? ya da başka nasıl bu bilgisayarın alanı nı arttırabilirim?
Takılır, ancak bahsettiğiniz bilgisayarın depolama arayüzü SATA mı IDE mi?

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462

karahan29

Asistan
Reaksiyon puanı
237
Masaüstü bilgisayarımda hem hdd hem ssd kullaniyorum.
SATA.

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
anakartınızın tam adını söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz

Little Cat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,502
O bilgisayara SSD takabilirsiniz

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
Masaüstü

Hocam dediklerinizden bir şey anlamadım bu SATA mı IDE mi nereden bakıyoruz ben sadece bilgisayarda HDD olduğunu biliyorum.
O zaman basitçe soru şu olsun,
HDD girişi iğneli mi yoksa ince uzun bir giriş mi? :)
Anakartı şuan gördüm, takılır SSD.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
O zaman basitçe soru şu olsun,
HDD girişi iğneli mi yoksa ince uzun bir giriş mi? :)
Anakartı şuan gördüm, takılır SSD.
SSD takılmasın şuan çok sevindim.Cidden 150 gb hiç yetmiyor bana 1-2 oyun indirsem zaten 20 gb kalıyo geriye bu 150 nin içinde sistem dosyalarınıda sayarsak.Peki bana ucuz bir ssd önerir misiniz? Bu anakarta nasıl bir ssd olur?

Arjinn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
660
seni bütçen ne kadar
SSD takılmasın şuan çok sevindim.Cidden 150 gb hiç yetmiyor bana 1-2 oyun indirsem zaten 20 gb kalıyo geriye bu 150 nin içinde sistem dosyalarınıda sayarsak.Peki bana ucuz bir ssd önerir misiniz? Bu anakarta nasıl bir ssd olur?

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Genelde oyun oynuyorum bu yazdığnız SSD oyunlar için yeter mi?
120GB maalesef yetersiz. Eğer depolama gerekiyorsa bir harddisk daha alabilirsiniz. Hem daha uygun fiyatta hemde oyun depolaması için birebir. 150GB'lik Harddiski C diski yapar sadece Windows , Driverlar , Ofis Programlarında kullanır , Harddiski D diski yapıp oyun depolamasında kullanabilirsiniz. Aşağıdaki modeli öneririm ;
WD Black 500GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3.5' Sabit Disk Fiyatı (hepsiburada.com)

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
120GB maalesef yetersiz. Eğer depolama gerekiyorsa bir harddisk daha alabilirsiniz. Hem daha uygun fiyatta hemde oyun depolaması için birebir. 150GB'lik Harddiski C diski yapar sadece Windows , Driverlar , Ofis Programlarında kullanır , Harddiski D diski yapıp oyun depolamasında kullanabilirsiniz. Aşağıdaki modeli öneririm ;
WD Black 500GB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3.5' Sabit Disk Fiyatı (hepsiburada.com)
Hocam zaten bilgisayar geldiğinde 150gb tek disk di o da C ydi.Ben sonradan bunun 60gb ını D olarak oyunlar için ayırdım.Şuan takılı olan hdd yanına bir hdd daha takılabiliyor mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD takılır mı diye sormamın sebebi oyunlar için alan açmak istemem.Siz ne önerirsiniz HDD takılıyorsa hdd mi alayım ssd mi ?

Son düzenleme:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Hocam zaten bilgisayar geldiğinde 150gb tek disk di o da C ydi.Ben sonradan bunun 60gb ını D olarak oyunlar için ayırdım.Şuan takılı olan hdd yanına bir hdd daha takılabiliyor mu?

SSD takılır mı diye sormamın sebebi oyunlar için alan açmak istemem.Siz ne önerirsiniz HDD takılıyorsa hdd mi alayım ssd mi ?
Depolama önemliyse hdd alabilirsiniz. SSD/HDD ikisi de takılır. Format atıp 150GB Tek C diski yapıp , attığım diski sadece D diski yaparsınız.

Yusuf GARİP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
KARDEŞLERİM ADAM DİYORK İ: BEN BU İŞLERDEN ANLAMIYORUM!
Neyse;
kardeşim benim 9 senelik ACER bilgisayar vardı. LAPTOP. Bilgisayarcı takmamız gerektiğini söyledi bizde taktırdık . Ve bilgisayar şu an JET gibi , yeni bilgisayar masrafından kurtulduk.
YANİ DEMEM O Kİ ; Bilgisayarcıya git onun bilgilerini öğren ve sonra buna en iyisini ve uygununu tak de o halleder kardeşim. :)
BU SÖZÜDE UNUTMA;
BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
Umarım okursun emek emek yazdım :)

BU arada bence paraya kıyıp ssd al

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Laptop değilse takılabilir eğer laptop ise CD rom yuvasını gözden çıkarmanız gerekebilir

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Neyse;
kardeşim benim 9 senelik ACER bilgisayar vardı. LAPTOP. Bilgisayarcı takmamız gerektiğini söyledi bizde taktırdık . Ve bilgisayar şu an JET gibi , yeni bilgisayar masrafından kurtulduk.
YANİ DEMEM O Kİ ; Bilgisayarcıya git onun bilgilerini öğren ve sonra buna en iyisini ve uygununu tak de o halleder kardeşim. :)
BU SÖZÜDE UNUTMA;

2021 girdik yani bilgisayarcılara bi dünya işçilik ödemeye gerek yok. Ek olarak bende Bilgisayar mühendisliği okuyorum merak etme bilgimiz var. Youtubedan baka baka bile yapabilir 2 kablo bağlayacak harddiske.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Neyse;
BU SÖZÜDE UNUTMA;

Hocam en son bilgisayarcıya götürdüğümde 512mb ekran taktım diyip 256mb ekran takmıştı.Ertesi gün sorun çıkardığında ekran kartı abi ona en 1gb takmanı gerek diyip boş masraf yaptırmıştı bize.Anakart 4gb desteklediği halde kaldırmaz diyip 3gb takmıştı.Bilgisayarcılara pek güvenemediğimden buraya yazdım.Yine de sağol.

Yusuf GARİP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hocam en son bilgisayarcıya götürdüğümde 512mb ekran taktım diyip 256mb ekran takmıştı.Ertesi gün sorun çıkardığında ekran kartı abi ona en 1gb takmanı gerek diyip boş masraf yaptırmıştı bize.Anakart 4gb desteklediği halde kaldırmaz diyip 3gb takmıştı.Bilgisayarcılara pek güvenemediğimden buraya yazdım.Yine de sağol.
Tamam kardeşim okuduğun için sağol

bu arada bence ssd al çünkü daha hızlılar hard disk zaman kaybı olur ayrıca hard disk en ufak bir darbede bozulur ama ssd öyle değil bence almışken samsung al ve yüksek cigabaytlı al

Kadir ARSLANn

Asistan
Reaksiyon puanı
288
Bilgisayarcı SSD takar. Ama CD-ROM gider.Bide bilgisayarcının kolayına geldiği için SSD'yi CD-ROM'a takıp içindekine porta HDD'yi takar o zaman taktırma daha iyi hiç performans alamazsın.
Kesinlikle bilgisayarcıyı tembihle CD-ROM'a HDD'yi taksın. Ayrıca bu işlemi yapmak için cihazı komple arkadan dağıtmak gerekiyor. İşi bilen güvendiğin bir bilgisayarcıya yaptır.

Bilgisayarcı SSD takar. Ama CD-ROM gider.Bide bilgisayarcının kolayına geldiği için SSD'yi CD-ROM'a takıp içindekine porta HDD'yi takar o zaman taktırma daha iyi hiç performans alamazsın.
Kesinlikle bilgisayarcıyı tembihle CD-ROM'a HDD'yi taksın. Ayrıca bu işlemi yapmak için cihazı komple arkadan dağıtmak gerekiyor. İşi bilen güvendiğin bir bilgisayarcıya yaptır.
Benim çok arkadaşıma oldu çocuk baya iyi bir SSD aldı taktırdı ama hiç performans alamadı.
Sonra anladık bilgisayarcı CD-ROM'a takmış SSD'yi