Hdd mi ssd mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wador
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Wador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. İyi forumlar. Bilgisayarımın harddiskinde bozulmalar başladığını gördüm ve bazen windows ve uygulamalar erişilmez olabiliyor.
Hdd'nin içinden gelen bir seslede bilgisayar donuyor. Bende yeni bir hdd veya ssd almak istiyorum.
Bu bozulan ikinci hdd ve ben bu sorunlardan bıktım. Bilgisayarda fazla uygulama veya oyun yüklemiyorum(sadece lol) bu yüzden acaba ssd mi alsam diye düşündüm. İki tane sorum olacak:

1-Hdd mi daha uzun ömürlüdür yoksa ssd mi ? (Sata2 portum var)

2-Eğer ssd ise giriş seviyesi(120 gb) ve içinden 3,5' dönüştürücü aparat çıkan bir model önerebilir misiniz ?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Model konusunda yardımcı olamayacağım. Ama günümüzde SSD'ler HDD'ler kadar uzun ömürlüdürler. Yalnız SSD'yi tam olarak doldurmamak tavsiye edilir. Bir de yeni işletim sistemleri ile kullanmak ve defrag yapmamak gerekir.

120 GB'lık alma 240 ve üzerine bak derim. 120 çok düşük kalıyor tek disk olmak için.

Wador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ssd'yi tam doldurmayacağım ve Windows 10 ile kullanacağım. 120 gb benim için yeterli olduğunu düşünüyorum oyunları bilgisayarda oynamıyorum. Dediğim gibi sadece lol oynayacağım. 120 gb ve içinden 3,5' dönüştürücü çıkan bir model önerebilecek birisi de cevaplarsa çok sevinirim.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba. İyi forumlar. Bilgisayarımın harddiskinde bozulmalar başladığını gördüm ve bazen windows ve uygulamalar erişilmez olabiliyor.
Hdd'nin içinden gelen bir seslede bilgisayar donuyor. Bende yeni bir hdd veya ssd almak istiyorum.
Bu bozulan ikinci hdd ve ben bu sorunlardan bıktım. Bilgisayarda fazla uygulama veya oyun yüklemiyorum(sadece lol) bu yüzden acaba ssd mi alsam diye düşündüm. İki tane sorum olacak:

2-Eğer ssd ise giriş seviyesi(120 gb) ve içinden 3,5' dönüştürücü aparat çıkan bir model önerebilir misiniz ?
1) benzerler pek arıza vermezler
2)herhangi bir bilgim yok yanlış yönlendirmeyeyim...

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125

Ssd daha dayanıklıdır darbelere karşı felan. Çok alan ihtiyacın yoksa zaten Hdd' ye bakma bile. Ssd' de ise öneri veremem fakat benim kullandığım Hyperx Fury 120gb Ssd var. Günlük kullanımlarda işimi görüyor. Fakat daha iyisi var mıdır o fiyatlara, vardır belki bilemiyorum. Bilen arkadaşlara sormak lazım.

Wador

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Ravenheim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
ssd de en az hdd kadar uzun ömürlü,hızı cezbediyor,fiyatı pahalı.1 tb ssd ler var,durumunuz varsa alabilirsiniz