HDD kurtaramıyorum (SADECE RAW OLMAKLA KALMADI)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Asirez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Asirez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar

Harddiskime veri atıyordum birden verilerin dondugunu gördüm kabloyu cikardim tekrar taktigimda diski biçimlendir dedi kabul etmedin sonrasında 24 saatlik macera sonucunu yaziyorum

chkdsk yaptım %10 da hata verdi

birdaha yaptim elektrikler kesildi

sonra pc hardiski görmüyordu bilgisayar** yönet** disk bölümlerinden görebiliyorum ama formatı RAW olmuştu bu sefer

5 kez biçimlendirmek istedim biçimlenmiyoru hata veriyor

linux kurdum ordan baktım göremiyorum ubuntu kurdum olmadı kablo değiştim olmadı, başka pc lere taktim olmadı

nasıl kurtarıcam ben bu bilgileri, gerçekten moral falan kalmadı ya 640GB 6 senelik bilgilerin fotoğraflarım vb birçokşeyim kayıp başka ne yapabilirim arkadaşlar olmadı HDD kıracağım :S

son olarak içinizden recovery programı diyecek olan olursa diye 5 tane recovery kurdum ama o programlar bile hardiski göremiyor gören çıktı ama F diskine tıkla dediğimde PC komple donuyor kalıyor öyle hiçbirşey yapamiyorum virüs tarıyorum 0 dosya bulundu yaziyor durum vahim arkadaşlar :S ne yapcam şimdi

Asirez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun link atmişsinizda dediğiniz programların çalışacağı veya tanıyacağı bir harddisk yok? hani durum o kadar kritik ?? chkdsk bile olmuyor tanimiyor recovery progrmaları donuyor yani donanımsal olarak ne yapacagimi sormuştum aslinda yazilimsal kurtarmio

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
hd c mi d mi harici mi nedir?
raw formatının ilacı EASEUS Data Recovery Wizarddır. diski biçimlendirmeden önce bu programla verilere ulaşabiliyorsun.
ama raw olan diskin boyutu kadar bir diske ihtiyacın var. eğer biçimlendirdiysen işler değişir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

http://forum.shiftdelete.net/windows/203492-harddisk-dosya-sistemi-raw-oldu-3.html#post2685752

ve ayrıca bir yol daha var. win8 li bir makineye raw olan d diskini takmıştım. windows başlangıçta diski onardı. biraz uzun sürdü. ama veriler geri geldi.
disk tekrar ntfs olmuştu. win8 bu yönden başarılı.
ama bazı veriler yoktu diskte. EASEUS Data Recovery Wizard ile onlara da ulaştım.

Asirez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam şöyle söyliyim Samsung 640GB harici harddiskten bahsediyorum, 2010 yılında aldım garantisi bitmiş 2013 te çok aşırı temiz kullandım şu an active partitionu deniorum(donuyor ama :S ) Win 7 kullanıyorum, yeterli alan var pc de herşeyi kurtarmak için de hangi programla ne yapsam anlamadım

harddisk hiç biçimlendirilemedi, cok denedim ama olmadı o yüzden biçimlendirme fln yok diyebilir herhalde?

Önce RAW değildi ben böle chkdsk fln yaparken pc kapandı bişeyler oldu bide 5 kez biçimlendirme denemelerimden sonra RAW oldu ?? hani hata direk RAW diyemiyorum Ne yapmalıyım sizce :(