Soru Hdd Ile Ssd Arasında Oyun Performans Farkı Varmıdır?

Tunahan Sezer

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
sadece pc performansını etkiliyor diye biliyorum. oyun fps farkı varmıdır? varsa neden ve çok etkilermi

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
sadece pc performansını etkiliyor diye biliyorum. oyun fps farkı varmıdır? varsa neden ve çok etkilermi

FPS'ye direk katkısı yoktur. Ama oyunun açılma veya yükleme ekranlarında dolma hızı fark eder SSD de. İlk oyunu açarken daha seri açılır.

Ayrıca HDD çok eski ve okuma yazmada ani yüklenme oldumu donma kasma veya atlama yapabilir SSD'de bunlar kolay kolay olmaz.

Tunahan Sezer

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
FPS'ye direk katkısı yoktur. Ama oyunun açılma veya yükleme ekranlarında dolma hızı fark eder SSD de. İlk oyunu açarken daha seri açılır.

Ayrıca HDD çok eski ve okuma yazmada ani yüklenme oldumu donma kasma veya atlama yapabilir SSD'de bunlar kolay kolay olmaz.
pc hafif donma oluyor onun dışında oyun performansı gayet iyi bence

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
geç açılması sıkıntı deil ztn

Nasıl sıkıntı değil :)

Bana göre SSD PC'ye ilave edilen en ucuz parçalardan biri olmasına rağmen kaliteyi en çok arttıran parça. 128 GB bir SSD 120-150 TL flan ama sağladığı fayda azımsanmayacak seviyede. SSD kullanan birisi bir daha HDD'nin yüzüne bile bakmaz.

HDD ile olan o yavaşlık bekleme sürelerinin uzun sürmesi PC'nin kendine gelememesi veya aniden donması flan. SSD'yi ilk aldığımda bunca sene neden işkence çekmişim demiştim.

Son düzenleme:

Tunahan Sezer

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
Nasıl sıkıntı değil :)

Bana göre SSD PC'ye ilave edilen en ucuz parçalardan biri olmasına rağmen kaliteyi en çok arttıran parça. 128 GB bir SSD 120-150 TL flan ama sağladığı fayda azımsanmayacak seviyede. SSD kullanan birisi bir daha HDD'nin yüzüne bile bakmaz.

HDD ile olan o yavaşlık bekleme sürelerinin uzun sürmesi PC'nin kendine gelememesi veya aniden donması flan. SSD'yi ilk aldığımda bunca sen neden işkence çekmişim demiştim.
pc performansı yerine oyun performansını önemsiyorum

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
GTA 5 oynadıysan, hatta benim gibi daha önce HDD ve sonradan SSD ile oynadıysan çok fark ettiğini söyleyebilirim.

En başta oyunun giriş ekranı HDD'de 4dk sürerken SSD'de 1dk sürüyordu.
Oyun içi kaplamalar araçla hızlı giderken, özellikle şehir içinde aşırı geç yükleniyordu.
SSD'de bu sorun ortadan kalktı.
FPS artışına katkı sağlamaz ama işlerini kat be kat hızlandırır SSD.