-Öncelikle kuruluma hazir usb flash bellek veya cd edinmelisiniz.
-Ssd’yi bilgisayara bağlayın.
-Ardından Biosa giriniz(Genelde Del tuşu olur yada f2)
-Boot sekmesine geliniz ve kurulumu yapacağınız aygıtı seçiniz, ardından ayarları kaydetmeli ve yeniden başlatmalısınız.
(Boot sekmesi: Bilgisayarın”ben şimdi sistemi başlatacağım, önce hangi harddisten flash bellekten yada cd-rom dan başlıyim” demesi gibi düşünebilirsiniz.
Örneğin ; kurulum yapacaksınız flash bellek taktiniz 1.satıra taktığınız flash belleği getirmeli yada onu seçmelisiniz. Böylece bilgisayar yeniden başladığın da sizin seçtiğiniz aygıttan başlayacaktır.
(Not: Format attıktan sonra flash belleği çıkartınız yada bios/boot sekmesinden sistemi kurduğunuz ssd yada hdd yi seçmelisiniz, aksi takdirde bilgisayar her yeniden başladığında flash bellekteki sıfırdan kurulum yazılımını çalıştırabilir)
-Kurulum yapacağımız aygıtı biosta boot sekmesinden seçtikten sonra yeniden başlatınız.
-Windows 10 kurulum ekrani sizleri karşılayacaktır.
-Format sonrasında sürücüleri(driverları) kurmayı unutmayınız.
- Lisans için bazi crack programları mevcut. Güvenilir mi değil mi bilinmez ve yasal değildir. Orjinal ürün ve lisans kullanmanızı tavsiye ederim.
-Usb hazırlama/Format/Windows 10 kurulumu ile alakalı, nasil yapilacagini bir çok teknoloji sitesinde ve youtube kanallarında adım adım anlatıldığını görebilir ve uygulayabilirsiniz. Size ışık tutması amacıyla bir link bırakacağım.