Yardım HDD Convert Sorunu

nisaninoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba elimde sıfır SSD Intenso 240gb mevcut,
Terminal ekranından GPT formatından MBR formatına çevirmek için "clean" komutunu yazınca HDD erişim engellendi diyip HDD'yi sistemden çıkartıyor.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Merhaba elimde sıfır SSD Intenso 240gb mevcut,
Terminal ekranından GPT formatından MBR formatına çevirmek için "clean" komutunu yazınca HDD erişim engellendi diyip HDD'yi sistemden çıkartıyor.
Neden GPT varken MBR'ye çevirmek istiyorsunuz? Sebebi nedir?

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Windows gpt formatlı hddyi görmüyor çünkü ?
NTFS, FAT32 ya da diğer desteklenen biçimlerde olmadığından olabilir mi? Ya da ayrılmamış alan olduğu için olabilir mi? Belki de donanımsal olabilir ama düşük bir ihtimal olabilir. Her neyse, diskmgmt.msc yani disk yönetiminden ekran görüntüsü atabilir misiniz?

nisaninoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
1666457743221.png

NTFS formatında değil zaten, diske harf de atayamıyorum, silemiyorum da şuan sadece GPT formatında çakılı kalmış durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada diski ilk aldığımda MacOS Sierra bilgisayarımdaki diski clonlamak için almıştım, orada da S.M.A.R.T sorunlu hatası vermişti, çıkardım burada denedim.

Son düzenleme:

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
Ekli dosyayı görüntüle 174664

NTFS formatında değil zaten, diske harf de atayamıyorum, silemiyorum da şuan sadece GPT formatında çakılı kalmış durumda

Bu arada diski ilk aldığımda MacOS Sierra bilgisayarımdaki diski clonlamak için almıştım, orada da S.M.A.R.T sorunlu hatası vermişti, çıkardım burada denedim.
USB'ye GParted yazdırıp oradan diski düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

nisaninoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Dostum tüm kaynakları inceledim. Terminaller, disk silme bunların hepsini biliyorum. Görmediğim şey diski ya terminalden ya da disk yönetimi panelinden siler harf atar bitirirdin. Bu harddiskte sanki koruma var gibi, ssdnin daha 3 günlük süreli çalışmışlığı var. İade konusuna gelince garanti belgesi çok uzağımda yoksa iade edecektim. Bir de sorun ile ilk defa karşılaştığım için cezbedici yani sorunu çözme isteği, vaktini ayırdığın için teşekkür ederim bu arada :)

Diski silip, tekrar GPT NTFS olarak biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz. Harf atama var ise oradan onu da deneyebilirsiniz. Yoksa, Windows'tan harf atamasını deneyebilirsiniz.
Programı kurdum ve böyle bir uyarı ile karşılaştım.

Son düzenleme: