HDD Bad Sektor Hatasını Görmüyor Ama Bad Sektor Var :D?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91

Arkadaşlar gördüğünüz üzere ilk 2 kısımda bad sektor vardı zamanında [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] ile 2 sinide düzeltmiştik ama en baştaki tekrar geldi.

Sonra SSD aldım ve Seyhoo dedi ki Harddiskine oyunları kur Windows'u da SSD'ye kurarsın.

Harddiske 1-2gblık dosya at çünkü başı bad sektorlü sonra rahat rahat kur oyna oyunlarını demişti, oyun oynarken bir problemim olmuyor artık ama o bad sektorunde orda olmasını istemiyorum.

HDD Regenerator ile taratıyorum nerdeyse 200GB tarattım ama 0 hata gözüküyor fakat HD Tune Pro ile tarattığımda hata çıkıyor ilk gözde.

HDD Regenerator ile taratırken ilk 5 10GB'ı tararken yavaş tarıyor belli bir GB'dan sonra hızlanmaya başlıyor normal değil yani bu.

Neden böyle oluyor acaba?

Not: Taratmayı başlatmadan önce oraya MB girmemi istiyor mb girmeden m tuşuna basıp enter yapıyorum, eğer 100,000gb yazarsam hdd'in ilk 100GB'ı es geçiyor.

Benimde sorunum ilk başta olduğu için bişi yazmadan taratıyorum yani 0mb'dan başlıyor taramaya fakat 0 bad sektor.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Harddiski ikiye böl ilk part 2 gb olsun gerisini oldugu gibi bırak bölünmüş yere dosya yazmassın harf atamasıda yapma pc de görünmez o kısım bad sektorden böylece kurtulursun

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Harddiski ikiye böl ilk part 2 gb olsun gerisini oldugu gibi bırak bölünmüş yere dosya yazmassın harf atamasıda yapma pc de görünmez o kısım bad sektorden böylece kurtulursun

Şu anda HDD'de bir sürü yedeklerim ve oyunlarım var bunları bir yere atamıyorum depolayacak yerim kalmadı diski nasıl bölücem ikiye? ve içinde dosyalarıma zarar gelmeden bölebilirmiyim?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
paragon partition ile yapabilirsin dosyalarına zarar gelmez dosya tasıma işini yapar.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O bad sectoru onaramazsın. Zaten yazılım düzeltilebilenleri onarmış gerisi onarılamaz. Paragonla bölmene gerek yok zaten onarma programı o bölüme dosya yazdırmaya izin vermez gerek yok yani onunla uğraşmana

djxeonn

Asistan
Reaksiyon puanı
5
kardeşim hdd sentinel programıyla bi bak hdd ne kadar sağlam ama bildiğim kadarıyla sadece yazılımsal olan bad sectorler onarılıyor

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
O bad sectoru onaramazsın. Zaten yazılım düzeltilebilenleri onarmış gerisi onarılamaz. Paragonla bölmene gerek yok zaten onarma programı o bölüme dosya yazdırmaya izin vermez gerek yok yani onunla uğraşmana

Tamamdır aga teşekkür ederim böyle kalsın o zaman, oyunlarda ki problemlerde kalktı windowsu ssd'ye kurunca.