HD 7850 Isınma Sorunu

kaan2434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar Powercolor 7850 pcs+ 2gb ekran kartını aldım anakartım bozuktu değiştirdim bir hevesle oyun oynamaya başladım fakat bf3 multi 64 kişide 70-78 arası sıcaklıklar değişiyor keza crysis 3'te de aynı durum. overclock yapılmadı karta furmarkta ise 5 dk'da 78 dereceyi gördü

şimdi bu sıcaklıklar normalmi kasa küçük psu'nun kabloları çok yer kaplıyor düzgün tutmaya çalışsamda şimdi eğer bu sıcaklıklar normal değilse

corsair 200r kasasını alsam işime yararmı sorunumu çözermi ve msi h61m p31 w8 uyarmı bu kasaya

zafer.

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar Powercolor 7850 pcs+ 2gb ekran kartını aldım anakartım bozuktu değiştirdim bir hevesle oyun oynamaya başladım fakat bf3 multi 64 kişide 70-78 arası sıcaklıklar değişiyor keza crysis 3'te de aynı durum. overclock yapılmadı karta furmarkta ise 5 dk'da 78 dereceyi gördü

şimdi bu sıcaklıklar normalmi kasa küçük psu'nun kabloları çok yer kaplıyor düzgün tutmaya çalışsamda şimdi eğer bu sıcaklıklar normal değilse

corsair 200r kasasını alsam işime yararmı sorunumu çözermi ve msi h61m p31 w8 uyarmı bu kasaya

http://www.vatanbilgisayar.com/Bilg...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63913

sıcaklıklar fazla sayılmaz. eğer 90 dereceyi geçiyor ise sorun vardır. örneğin benim gtx 560 75 dereceyi geçmezken bu sıcak yaz aylarında 88 dereceyi buluyor. powercolorın bu modeli serin çalışan bir karttır. intenetten araştırdım bu kart yük altında 72 dereceyi geçmiyor. senin kartın 80 dereceleri bulmasının sebebi kasanın küçük olmasından kaynaklanıyor. corsair kasayı alırsan kartın sıcaklığı 5 derece kadar düşer.

temp.gif

kaan2434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sıcaklıklar fazla sayılmaz. eğer 90 dereceyi geçiyor ise sorun vardır. örneğin benim gtx 560 75 dereceyi geçmezken bu sıcak yaz aylarında 88 dereceyi buluyor. powercolorın bu modeli serin çalışan bir karttır. intenetten araştırdım bu kart yük altında 72 dereceyi geçmiyor. senin kartın 80 dereceleri bulmasının sebebi kasanın küçük olmasından kaynaklanıyor. corsair kasayı alırsan kartın sıcaklığı 5 derece kadar düşer.

temp.gif
Teşekkür ediyorum yardımın için o zaman şimdilik idare edeyim ileride alırım artık

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Asus HD7950 DC2T sahibiyim.Şu an sıcaklık 37 derecede. Parasının hakkını veriyor sanırım. Dolar 1.70 seviyelerindeyken 740 TL ye almıştım. Bilgisayardaki fan sayılarının da etkisi vardır diye düşünüyorum.

kaan2434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus HD7950 DC2T sahibiyim.Şu an sıcaklık 37 derecede. Parasının hakkını veriyor sanırım. Dolar 1.70 seviyelerindeyken 740 TL ye almıştım. Bilgisayardaki fan sayılarının da etkisi vardır diye düşünüyorum.
Bende asus gtx660 almak istemiştim az farkla fakat kasa küçük malum sığmaz diye almadım.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bunlar çök güçlü kartlar ve ısı yayan yüzeyleri eski kartlara nazaran artık daha büyük.

Küçük, hava sirkülasyonu olmayan kasalarda 70-80 hatta 90C lere kadar çıkması normal sayılır.

Çıkması normal, çalışır ancak emin olun ki ömrünü kısaltacaktır.

O sebepten kasanızı değiştirip daha büyük ferah bir kasa almanızı tavsiye ederim.

kaan2434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunlar çök güçlü kartlar ve ısı yayan yüzeyleri eski kartlara nazaran artık daha büyük.

Küçük, hava sirkülasyonu olmayan kasalarda 70-80 hatta 90C lere kadar çıkması normal sayılır.

Çıkması normal, çalışır ancak emin olun ki ömrünü kısaltacaktır.

O sebepten kasanızı değiştirip daha büyük ferah bir kasa almanızı tavsiye ederim.

Anladım teşekkürler yorumun için 200r nasıldır acaba bütçem o civarda çünkü.Güç kaynağı var zaten.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Anladım teşekkürler yorumun için 200r nasıldır acaba bütçem o civarda çünkü.Güç kaynağı var zaten.

200r bütçene göre oldukça iyi bir seçim çünkü 5 adet 120/140mm 3 adet 120mm fan takılabiliyor fanları corsair high performance serisinden alırsan (biraz pahalıdır) ve yarısını içeri yarısını dışarı üfletircsen 7-8 derece düşer ısısı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ayrıca söylediğin msi h61m p31 w8 anakart da rahatlıkla corsair 200r a uyar

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13

Şuan araştıracak çok zamanım yok.
Kaliteli bir marka olsun (çünkü kullanılan metalin cinsi bile ısı tutar!).
Önde 2 tane 120mm, arkada 2 tane 120mm fan olsun yeterlidir.
Önden emecek, arkadan çıkartsın o kasanın iç ortam ısısı en az 5-10C düşer.

Ekstra olarak tepeye bir fan + CPU üzerine bir fan da koyarsa canavar gibi olur ancak bu seferde gürültüden durulmaz. Kaliteli sağlam fanlar seçmek lazım.
Şuan piyasada ne marka, nasıl fanlar var bilmiyorum ama 2-3 sene kadar önce Silverstone un sessiz serisi fanlarından almıştım.
Bu olaylara vakti zamanında çok para harcamış, kafa yormuş biri olarak ondan daha sessiz bir fan görmedim.
Yalnız marka modelini hatırlamıyorum. 120mm siyah kasa, mavi yapraklı bir fan.

kaan2434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için kararım 200r oldu umarım beklediğim sonuçları verir