Hazret-i İsa İslamiyeti Yayacak

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan cheleby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cheleby

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2009
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
227
Puanları
243
Sual: Hoşgörülü kimseler, (İsa gelince, hakiki Hıristiyanlığı yayacak, biz de Hıristiyanlarla omuz omuza verip, dinsizliği yok edeceğiz) diyorlar. Hazret-i İsa, Hıristiyanlığı mı yayacaktır?
CEVAP
Hâşâ, bu çok yanlıştır. İsa aleyhisselam geldiği zaman, Hıristiyanlığı ortadan kaldıracak, bu ümmetin bir ferdi olarak İslamiyet’i yayacaktır. İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(İsa, benim dinim üzerine gelir.) [İ. Ahmed]

(İsa, âdil bir hakem olarak gökten inecek, haçı kıracak [Hıristiyanlığı kaldıracak], domuzu öldürecek [domuz etini yasaklayacak], İslam’dan başka şeyi yasaklayacaktır.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İbni Ebi Şeybe]

İslamiyet gelince, Hıristiyanlık ve önceki bütün dinler nesh edilmiş, yürürlükten kaldırılmıştır. Hakiki Hıristiyanlık da olsa, hakiki İncil ve Tevrat da bulunsa, bunlar artık geçerli değildir. Hakikisi geçerli olacak olsaydı, Allahü teâlâ İslamiyet’i göndermez, (Hakiki İsevilik şudur, İsevi dinine devam edin) derdi. Böyle demeyip, (Hak din, yalnız İslamiyet’tir) buyurdu. (İslamiyet’ten başka din, kabul etmem) buyurdu. İslamiyet’in hükmünüyse, kıyamete kadar geçerli kıldı.

Hıristiyanlar, tahrif edilmeyen İncil’i bulsalar, aynen İsa aleyhisselamın bildirdiği gibi ibadet etseler de, Muhammed aleyhisselamı hak peygamber ve Müslümanlığı hak din olarak kabul edip Müslüman olmadıkları müddetçe, küfür üzere olurlar. Çünkü imanın altı şartından biri, bütün peygamberlere inanmaktır. Birini kabul etmeyen kâfir olur. Ehl-i kitab kâfirdir. Hoş gören çıksa da, kâfirlik asla hoş görülmez. Bir ayet-i kerime meali şöyledir:
(Elbette, ehl-i kitaptan [Yahudi ve Hıristiyan] olsun, müşriklerden olsun bütün kâfirler Cehennem ateşindedir, orada ebedi kalırlar. Onlar yaratıkların en kötüsüdür.) [Beyyine 6]

Peygamberimize ümmet olmak için
Hakiki İncil’de Muhammed aleyhisselamın üstünlüklerini gören Hazret-i İsa, ona ümmetinden olmak için çok yalvardı, dua etti ve duası kabul edildi. Allahü teâlâ, Onu diri olarak, göğe yükseltti. Kıyamete yakın, Muhammed aleyhisselamın ümmeti olmak için yeryüzüne inecek, onun dinine uyacak ve onu yayacak, Hıristiyanlık ve Yahudilik gibi bozuk dinleri kaldıracaktır. (H.L.O.İman)

İki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ruhum yed-i kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki, Meryem’in oğlu İsa, adil bir hakem olarak aranıza inecek, haçı kıracak [Hıristiyanlığı kaldıracak], domuzu öldürecek [domuz eti yemeyi yasaklayacak], İslam’dan başka bir dini kabul etmeyecektir.) [Buhari]

(Vallahi Meryem’in oğlu adil bir hakem olarak inecek, haçı parçalayacak, domuzu öldürecek, kin, nefret ve haset ortadan kalkacaktır.)
[Müslim]

Kitab-ül-vefa fi-fedail-il-Mustafa
kitabında şöyle yazıyor: Bir gün Ka’bül-Ahbar, bir Yahudi âliminin ağladığını gördü. (Niçin ağlıyorsun?) diye sordu. Yahudi âlim söylemedi. Ka’b, (İstersen seni ağlatan şeyleri sana söyleyeyim) dedi. Yahudi âliminin, (Söyle) demesi üzerine, şöyle dedi: (Musa aleyhisselam Tevrat’tan okuyarak: “Yâ Rabbi! Ben bir ümmet gördüm ki, onlar ümmetlerin hayırlısıdır. İman etmeleri için insanlara emr-i maruf ve nehy-i münker yaparlar. İlk ve son kitaba inanırlar. Deccal ile savaşırlar. Bunları bana ümmet eyle” dedi. Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmed’in ümmetidir” buyurdu.) Bunları dinleyen Yahudi âlimi, (Doğru söyledin yâ Ka’b) diyerek, onu tasdik etti. Ka’b dedi ki: (Musa aleyhisselam, “Yâ Rabbi, o ümmet, çok hamd eder. Bir iş yapmak isteyince inşallah derler. Onları bana ümmet eyle” dedi. Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmed’in ümmetidir” buyurdu.) Yahudi âlimi, (Doğru söyledin ya Ka’b) dedi. Yine Ka’b şöyle devam etti: (Musa aleyhisselam Tevrat’a bakıp, “Yâ Rabbi, ben bir ümmet görüyorum ki, onlar yükseğe çıksa tekbir getirirler, alçak yere inseler hamd ederler. Onlar için yeryüzünün toprağı temiz kılındı. O toprakla necasetten ve hadesten, cünüplükten, suyla temizlendikleri gibi temizlenirler. Yeryüzü onların mescitleridir. Yani, nerede dilerlerse, orada ibadet ederler. Onları bana ümmet eyle” dedi. Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmed’in ümmetidir” buyurdu.) Yahudi âlimi, (Doğru söylüyorsun ey Ka’b) dedi. Yine şöyle anlattı: (Musa aleyhisselam, Tevrat’ta görerek, “Yâ Rabbi, bir ümmet ki, onların Mushafları kalblerindedir. Namaz kılarken melekler gibi saf tutarlar. Mescitlerinde bal arısı gibi sesleri işitilir. Onlardan pek azı Cehenneme gider. Onları bana ümmet eyle” diye arz edince, Allahü teâlâ, “Yâ Musa, Onlar Ahmed’in ümmetidir” buyurdu.) Yahudi âlimi, (Doğru söyledin yâ Ka’b) dedi. Musa aleyhisselam, Muhammed aleyhisselamın ümmetine verilen hayırları görünce, Onun ümmetinden olmak istedi. Allahü teâlâ onu teselli etti. (Şevahid-ün-nübüvve)

Dünyaya gelmiş olan 124 binden fazla Peygamberin en büyükleri, Muhammed aleyhisselama tâbi olmayı istemiştir. Musa aleyhisselam, Onun zamanında bulunsaydı, O büyüklüğü ile beraber, Ona tâbi olmayı istedi. İsa aleyhisselamın gökten inip, Onun dini yolunda yürüyecektir. Onun ümmeti olan Müslümanlar, Ona tâbi oldukları için, bütün insanların hayırlısı ve en iyileri oldu. Cennete gireceklerin çoğu bunlar oldu ve Cennete herkesten önce gireceklerdir. (S. Ebediyye)

Hazret-i İsa’nın gelişi
Sual:
Bazıları, (Hazret-i İsa gelince, hakiki Hıristiyanlıkla hükmedecek, İslamiyet’le omuz omuza gelecektir) diyor. Böyle söylemek küfür değil midir? Böyle söylemekle hem bu konudaki hadis-i şerifler inkâr edilmiş oluyor, hem de Hazret-i İsa, ilga edilen [yürürlükten kaldırılan] bir dini tavsiye etmiş oluyor ki, bu da Hazret-i İsa’ya iftira olmuyor mu? Hazret-i İsa ilk geldiğinde, ne diye kendisinden önce olan Museviliği yaymadı? Çünkü o ilga edilmişti. Peygamberimiz, neden hakiki İseviliği değil de Müslümanlığı yaydı? Çünkü İsevilik ilga edilmişti. İslamiyet’ten başka hak din olmayacağına göre, bunların Hıristiyanlık propagandası yapması, İslamiyet’le omuz omuza gelecek demesi küfür olmuyor mu?
CEVAP
Üç hadis-i şerif meali şöyledir:
(İsa, âdil bir hakem olarak gökten inecek, haçı kıracak, [Hıristiyanlığı kaldıracak] domuzu öldürecek, [domuz etini yasaklayacak] İslam’dan başka şeyi yasaklayacaktır.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi, İbni Ebi Şeybe]

(İsa benim dinim üzerine gelir, Deccalı öldürür, sonra kıyamet kopar.) [İ.Ahmed]

(İsa, inince İslamiyet ile hükmedecektir. O zaman Allahü teâlâ, Müslümanlardan başka herkesi helak edecektir.) [Ebu Davud]

Bu hadis-i şerifleri Müslüman bir kimse inkâr edemez. İslamiyet’ten başka hak din de arayamaz. Çünkü Allahü teâlâ buyuruyor ki:
(Allah indinde hak din ancak İslam'dır.) [Al-i İmran 19]

(Sizin için din olarak İslam'ı beğendim.) [Maide 3]

(İslam'dan başka din arayanın bulacağı din asla kabul edilmeyecektir.) [Al-i İmran 85]Bu âyet-i kerimeleri ve yukarıdaki hadis-i şerifleri hiçbir Müslüman inkâr edemez.

Kaynak
 

ilahiyatci

Doçent
Katılım
22 Ağustos 2008
Mesajlar
577
Reaksiyon puanı
10
Puanları
18
sizden ricam din hususunda internet sitelerini kaynak vererek yaşasın bugünü de sevapla kapattım gibisinden bir tavır takınmayınız. biliyorsanız kaynağından ve sahihinden bir şey bulup öyle konuşmaya teşebbüs ediniz.
yıllardır çözülmeyen ve çözülmeside mümkün olmayan isanın gökten inmesi gibi yahudi-hristiyan teolojisinin karma bir ürünü olup saf müslümanlara hediye edilen bir hususu islamın sökülmez kaidesi gibi sunmaya hakkınız yoktur bilesiniz. benim için hiç sorun değil ama interneti bilgi kaynağı görüp dininin bilgisini ordan almaya çalışan nice çaylak var online. sizin için tartışmaya kapalı bir mesele olabilir. ama bilin ki ümmet için böyle değildir. sizi engellleyen herhangi bir maddi mani yok diye klavyede ctrl+v ile bayat din misyonerliği yapmaya kalkışmayın. madem çok kesin bir hakikat sizin için oturun oturduğunuz yerde isanın gelmesini bekleyin.
 

nakşi87

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
125
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
sizden ricam din hususunda internet sitelerini kaynak vererek yaşasın bugünü de sevapla kapattım gibisinden bir tavır takınmayınız. biliyorsanız kaynağından ve sahihinden bir şey bulup öyle konuşmaya teşebbüs ediniz.
yıllardır çözülmeyen ve çözülmeside mümkün olmayan isanın gökten inmesi gibi yahudi-hristiyan teolojisinin karma bir ürünü olup saf müslümanlara hediye edilen bir hususu islamın sökülmez kaidesi gibi sunmaya hakkınız yoktur bilesiniz. benim için hiç sorun değil ama interneti bilgi kaynağı görüp dininin bilgisini ordan almaya çalışan nice çaylak var online. sizin için tartışmaya kapalı bir mesele olabilir. ama bilin ki ümmet için böyle değildir. sizi engellleyen herhangi bir maddi mani yok diye klavyede ctrl+v ile bayat din misyonerliği yapmaya kalkışmayın. madem çok kesin bir hakikat sizin için oturun oturduğunuz yerde isanın gelmesini bekleyin.

Arkadaşımın yazdıklarını kelime kelime takip ediyorum.Muteber olmayan sahih olmayanlara şerh ekliyorum.
Bu konuda bir kitap dahi yazabilirim.O kadar alimmiyim.Hayır.O zaman?
Cübbeli Ahmet Hocaefendi perşembe sohbetlerini uzun zaman bu konuya ayırdı.Kıyamet alametleri ve nuzul-ü isa[as]bu konuyla ilgili çok detaylı bir çalışmayı verdim zahmet edip okusaydınız bu konuyla birleştirir ayrıca bir kaynağa ihtiyaç duymazdınız.
Bu sohbetlerde konuyu en ince ayrıntılarıyla kaynaklarıyla dinledik.Bu Mi'rac ve İsra olayıyla ilgili Efendimiz[sav]nin bir gün sabah namazı öncesi başlayıp yatsı bitiminden sonra devam eden hutbesinin Hadisi şerif olarak bize nakli ve alimlerin bu konuyu tefsir etmeleriydi.
İslami siteler fisebilillah çalışan ve alimlerce denetlenen yayın kuruluşlarıdır özellikle bazıları vardırki oradan edindiklerinizle amel edebilirsiniz.
Bu kardeşimizin de alıntı yaptığı site bunlardan biridir.Bu işin ehli kardeşiniz olarak baktımki eksiği var fazlası yok.Ayrıca bu bölümde ders verecek kadar ehil kardeşlerimizde var.buna inanıyorum.Misyoner tabiri ise hoş değil.
 

cheleby

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Mayıs 2009
Mesajlar
2,717
Reaksiyon puanı
227
Puanları
243
Bana misyoner diyerek büyük bir hakaret ediyorsunuz.Tepkinizi farklı şekilde belirtebilirdiniz.

Eğer ben misyoner değilsem günahını üstünüze almaya hazır mısınız?
 

nakşi87

Asistan
Katılım
18 Mart 2010
Mesajlar
125
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
sizden ricam din hususunda internet sitelerini kaynak vererek yaşasın bugünü de sevapla kapattım gibisinden bir tavır takınmayınız. biliyorsanız kaynağından ve sahihinden bir şey bulup öyle konuşmaya teşebbüs ediniz.
yıllardır çözülmeyen ve çözülmeside mümkün olmayan isanın gökten inmesi gibi yahudi-hristiyan teolojisinin karma bir ürünü olup saf müslümanlara hediye edilen bir hususu islamın sökülmez kaidesi gibi sunmaya hakkınız yoktur bilesiniz.
benim için hiç sorun değil ama interneti bilgi kaynağı görüp dininin bilgisini ordan almaya çalışan nice çaylak var online. sizin için tartışmaya kapalı bir mesele olabilir. ama bilin ki ümmet için böyle değildir.
sizi engellleyen herhangi bir maddi mani yok diye klavyede ctrl+v ile bayat din misyonerliği yapmaya kalkışmayın. madem çok kesin bir hakikat sizin için oturun oturduğunuz yerde isanın gelmesini bekleyin.


Kaynaklar sahih olarak mevcuddur.Tabiki kaynaktan kasıt ilgili ayetlerdir,ravilerden ulaşan hadisişeriflerdir.Bizler için bu yeterlidir.konuya uzak olduğunuz için kaynak kelimesini herhalde yanlış anlıyorsunuz:4:

Bu tesbit size aittir.Bu konu zaten tartışma konusu yapılamaz.Kesin nasslarla sabittir.İtikadla ilgili olduğu içinde inanan inanır diye bir mesele yoktur.Meryemoğlu İsa[as]Ruhullah efendimiz ölmemiş,bedeni olarak 2.kat semaya kaldırılmış,Bedeni olarak Efendimiz[sav]ile mi'raçta görüşmüştür.Bugün kıyametin zamanı hariç her şeini detayıyla biliyorsak bu,Meryemoğlu İsa[as]Ruhullah efendimizin açıklamalarındandır.Ehli sünnet vel cemaat olan her kişi buna inanmakla yükümlüdür.Kıvırmadan.
İsrailiyat ve hristiyan kaynakları bizlerin dikkatle takip ettiği konulardır.Onların bazısı kendilerinin öldürdüğüne[haşa]bazıları çarmıha gerdiklerine[haşa]yani öldüğüne[haşa]inanır.Bizler ise tersine hakkında ayet olan bir konu inkar edilemez.tereddüt şüphe bile itikadı bozar.Ama bahsettiğiniz konudan anladığınız islamdışı kaynakların rağbet ettiğidir.
Öncelikle ümmet olarak kastınız nedir bilmek isterim.Muhammed [sav]ümmetimidir?İnterneti bilgi kaynağı olarak görmemek en azından hepsini bir telakki etmek haksızlıktır.Bu konuda kimler çalışıyor biliyormusunuz.Bu sitede kimler hizmet veriyor biliyormusunuz.Hoca olan arkadaşlarımız olduğu gibi hocahanım kardeşlerimizde vardır.Bunlar sırf çevresi aydınlansın diye kısıtlı vakitlerinden fedakarlık etmektedir.Çaylak tabirinide hoş karşılamadım konuşmalarınızda saygı kurallarını aşmanın herhalde bir yöntemiiniz olduğu göze çarpıyor.
Burada yazılanlar herhalde kafan basmıyor ama denetleniyor hemde ehli tarafından.Bunda şüphe yok.Ayrıca bizler yazılan her makale yazı ve alıntıyı dikkatle takip ediyoruz.Bir yanlışlık varsa düzeltiyoruz.kaynaklarını inceliyoruz.
Bu bölüm Gerçekten güzel düzenlenmiş bir bilgi deryası.Ben bir hafta kadar oldu aranızdayım.Ve amatör olarakta değil.Bunu bilesin.Ama dediğim gibi niyetin ciddi olsaydı bu konunun çok detaylı anlatımını değerli hoca Ebubekir Sifilden takip ederdin
Sizin ulaşmak istediğiniz nokta Ruhullah efendimiz Meryem oğlu İsa [as]hazretlerine bu şekilde[ isanın]hitabınızla belli olmuştur.
Saygılarımla.
 
Üst