"Hazan Mevsimi"

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
1571916496_10235dd21b_o.jpg

"Hazan Mevsimi"
Başarılı belgesel yönetmeni Mehmet Eryılmaz’ın ilk uzun metraj filmi olan ve bir panayırda geçen umutsuz bir aşk öyküsünü anlatan “Hazan Mevsimi-bir panayır hikayesi”, Şubat ayı sonunda vizyona giriyor.

YOK OLMAYA YÜZ TUTAN PANAYIRLARIN HÜZNÜ VE NEŞESİ “HAZAN MEVSİMİ” FİLMİYLE SİNEMALARDA

Tür: Dram
Gösterim tarihi : 29.02.2008
Yönetmen : Mehmet Eryılmaz
Senaryo : Mehmet Eryılmaz
Görüntü Yönetmeni : Behiç Gülsaçan
Müzik : Taner Sarf
Süre : 113 dk.
Yapım : Çan Film - Türkiye - 2007
Oyuncular : Zümrüt Erkin, Fatih Al, Erol Babaoğlu, Tarık Köksal, Ahu Sıla Bayer,Halil Kumova,Erol Tezeren, Figen Yalçınkaya

“Hayat bir panayır; kimilerine eğlence, kimilerine keder...”

“Hazan Mevsimi”, panayırın yakınındaki yol işinde çalışan Cemal ile bulduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı Nurşen’in hikâyesini beyaz perdeye aktarıyor.

İkisi de bir yerde kök salamayan, rüzgâr nereden eserse oraya savrulan Cemal ve Nurşen’in hikâyesinde; her ne kadar renkli ve eğlenceli bir hayat olduğu sanılsa da, panayırda çalışmanın hiç de göründüğü gibi olmadığını anlaşılıyor. Yavaş yavaş hayatımızdan çıkan panayırlarda, ezilen insanların arasındaki şiddet dolu ve dengesiz ilişkilerin anlatıldığı bu modern çağ peri masalında, ince ince işlenmiş detayları keşfetmek seyircilerin en büyük keyfi olacak.

Günümüzde kaybolan kültür miraslarımızdan biri olan panayırlarda çekilen ilk ve büyük olasılıkla son film olacak olan “Hazan Mevsimi” filminin başrollerini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu ve Şehir Tiyatroları sanatçısı Zümrüt Erkin ve Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Ana Sanat Dalı mezunu Fatih Al ve Erol Babaoğlu paylaşıyor. , Tarık Köksal, Ahu Sıla Bayer, Halil Kumova, Figen Yalçınkaya ve Erol Tezeren gibi başarılı oyuncular da diğer rolleri canlandırıyorlar. Hâlihazırda hayatını güçlükle sürdüren 4 ayrı panayırda çekilen filmde gerçek panayır çalışanları da rol aldı.

Yerli ve yabancı birçok festivale katılan ve jüri üyelikleri yapan Mehmet Eryılmaz’ın reklam, klip ve tanıtım filmleri haricinde şu ana kadar 17 filmi ve 13 ödülü bulunuyor. Hazan Mevsimi’nin aynı zamanda senaristi de olan Eryılmaz, filmi hakkında şunları söyledi:

“Hazan Mevsimi için kısaca “tutunamayanların hikâyesi” diyebiliriz. Hepimizin hayatla kurduğu ilişki içinde, değişik ölçülerde yaşadığı bir ruh halinin hikayesi.. Tantanalı ve eğlenceli bir ortamda, acı, buruk ve hüzünlü bir hikâye... Sinema anlayışımın hayat anlayışımdan ayrılmadığını söylemeliyim. “Temelinde insan olmayan, merkezine insanı yerleştirmeyen bir sinema olsa olsa bir pelikül parçası bence” demiştim yıllar önce ve hala aynı anlayışımı koruyorum. Sanat benim için kişisel bir serüvendir ve mutlaka sosyal bir yönü olacaksa ki bu da olsa olsa - insanın algısını alışkanlıklardan birazcık da olsa kurtarmak ve önüne yeni ufuklar açmak- olabilir. Yeni ufuklar benim için çok yönlü bir kavramdır; insanı insan yapan tüm değerleri, tüm doğmalardan uzak kapıları ve aynı zamanda spiritüel anlamda amentüyü de içerir. Kısacası “insanın kendini tanıma serüvenine bir katkı” diyebiliriz, yeni ufuklar için… Bence, gerisi teferruattan ibarettir.”

Alıntı