Hayattaki seçimler(11)...

Reaksiyon puanı
31
Bugünün sorusuna gelmeden önce sizlere biraz sitemkar başlayacağım bunun için bana kırılmayın elimden geldiğince bu konuyu olsun şiir öykü deneme konusu olsun canlı tutmaya çalışıyorum ama bir adım dahi ileri gidemiyoruz bir spor konusu açıldığında en az 20-25 yorum gelirken bu tarz şeylerde 10 kişiyi dahi bulmakta zorlanıyoruz içinizde mutlaka cevap vermek zorundamıyız diyenler olacaktır elbette zorunda değilsiniz ama burada bazı şeyleri tartışarak doğru bildiklerimizin yanlış, yanlış bildiklerimizin ise doğru olduğunu öğrenebilmemiz için birer nimet olduğunu düşünüyorum spor her zaman tartışılır bir futbolcu değilseniz hayatınızın dışındadır ama bu tarz konular hayatın içinden ta kendisinden...

Serinin bu bölümündeki sorumuz ise şöyle;
'Erich Fromm bir kitabında, "Yaptığımız her seçim aslında ya yaşamı ya da ölümü destekler," der. Siz bu ifadeden ne anlıyorsunuz? Katılıyor musunuz? Niçin?'

Bu soruyla ilgili daha önceden cevap verilmiş iki alternatif yazıyı sizlerle paylaşacağım cevaplarınız için mutlaka yardımcı olacaktır.

Cevap: Katılıyorum çünkü hayatta ki tüm seçimler insanı ya bir adım öteye ya bir adım geriye götürür. Bir gün gelip de geriye atılan adımlar artık atılamayacak kadar gerideyse o zaman bu ölüme bile gider ama adımlar iyiyse insan hem kendi yaşar hem de çevresini yaşatır.

Cevap: Katılmıyorum çünkü yaptığımız her seçimde ikisini de destekleyen seçeneklere yöneliyoruz. kişilerin ölümle yaşamı ayırt ederek seçim yaptıklarına katılmıyorum. ölüm zaten gerçeklik ama yaşamdaki seçimler ihtimal olarak kabul edilir ki hayata bağlayan budur. ben olabilecek binde bir ihtimale bile sarılırım, gerçek(ölüm) ise zaten bende mevcut.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
hem katılıyorum hem katılmıyorum.. katılmadığım kısım "ölüm" kısmı... yani ölümü desteklemez seçimlerimiz.. kötüye gider... eee kötüye giderken sen iyi olması için başka seçimler yapabilirsin... o yüzden ölüm kısmını kötü olarak alıyorum...

böyle alınca da; seçimim iyi ise yaşamım iyiye doğru gider, kötü ise kötüye...

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sonuçta bu hayatın dikiz aynası yok. Herşey önümüzde ölümde yaşamda. Verdiğimiz her karar yarına kalma ihtimalimizi etkiler. Sonucun bize yol, su, elektrik olarak dönmesinden çok ne kadar kabarık olarak döndüğü önemli :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Bazı seçimler daha iyi yaşamayı,
Bazı seçimler ise yaşarken ölmeyi destekler.
Gerçek anlamda öldürmesede.

cavus38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaptığımız her şey yaşamı yada ölümü değilde yaşama sevincimizi etkiler bence, çünkü insanlar sürekli kendini ölüme uzak görür diye düşünüyorum :)

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ya konu ölüm olunca söylenecek pek bir şey yok. Her an her yerde karşımıza çıkabilir. Belki sizin için gelmiştir belki de başkası için. Ama tek bir amacı vardır almaya geldiği şeyi alıp gitmek. Şuan bile insanlar ölüyor. Nefes almaya başladığınız andan itibaren ölmeye hazır bir canlısınız. Komik geliyor olabilir ama bu belkide benim son mesajım belki bugün en sevdiğiniz kişi hayatını kaybedecek. Söylenmemesi gereken şeyleri söylüyorum ama bunlar gerçekler. Sizin yapabileceğiniz en doğru şey yanınızdakilerin değerini bilin. [MENTION=221572]-Beneficence-[/MENTION] özür diliyorum biraz sert oldu

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Ya konu ölüm olunca söylenecek pek bir şey yok. Her an her yerde karşımıza çıkabilir. Belki sizin için gelmiştir belki de başkası için. Ama tek bir amacı vardır almaya geldiği şeyi alıp gitmek. Şuan bile insanlar ölüyor. Nefes almaya başladığınız andan itibaren ölmeye hazır bir canlısınız. Komik geliyor olabilir ama bu belkide benim son mesajım belki bugün en sevdiğiniz kişi hayatını kaybedecek. Söylenmemesi gereken şeyleri söylüyorum ama bunlar gerçekler. Sizin yapabileceğiniz en doğru şey yanınızdakilerin değerini bilin. @-Beneficence- özür diliyorum biraz sert oldu

yani şimdi bunu bizde biliyoruz... ama sorulan soru bu değildi... içimi acıttın resmen....

Reaksiyon puanı
31
Ya konu ölüm olunca söylenecek pek bir şey yok. Her an her yerde karşımıza çıkabilir. Belki sizin için gelmiştir belki de başkası için. Ama tek bir amacı vardır almaya geldiği şeyi alıp gitmek. Şuan bile insanlar ölüyor. Nefes almaya başladığınız andan itibaren ölmeye hazır bir canlısınız. Komik geliyor olabilir ama bu belkide benim son mesajım belki bugün en sevdiğiniz kişi hayatını kaybedecek. Söylenmemesi gereken şeyleri söylüyorum ama bunlar gerçekler. Sizin yapabileceğiniz en doğru şey yanınızdakilerin değerini bilin. @-Beneficence- özür diliyorum biraz sert oldu
Estafurullah sen yaşamımızda var olan salt gerçeklerden bahsetmişin bu sert olarak algılanmamalı algılanamazda her ne kadar içimizi acıtsada çünkü bu durumu kabüllenmek zorundayız.

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
"Yaşam"dan kastın Cennet, "ölüm"den kastın da Cehennem olduğunu varsayarsam -ki saydım gitti- katılıyorum. Akıl ve iradeyi doğru düzgün kullanıp kullanmamak bize kalmış.

Şehzade~

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bazı seçimler yaşamayı,bazıları ölmeyi destekler:)