Hayatta En Guvenemediginiz Şeyleri Yazın

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Başlatıyorum

Screenshot_20201217_193528.jpg

9 Aydır şu ikisine güvenemiyorum.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Söz veripte, yapmayanlara güvenmiyorum.
Google Chrome ve Google'a güvenmiyorum.
Google kadar veriyi Dünya'da başka bir şirket barındırsaydı emin olun çok kötü amaçlar için kullanırdı. Google seviyesinde iş ahlakına sahip şirketler arasına sanırım bir de Apple'ı ekleyebilirim. Facebook'un elindeki veri belki de Google'ın elinde bulunan verinin çeyreği bile değil ama yaptıkları ortada.

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Google kadar veriyi Dünya'da başka bir şirket barındırsaydı emin olun çok kötü amaçlar için kullanırdı. Google seviyesinde iş ahlakına sahip şirketler arasına sanırım bir de Apple'ı ekleyebilirim. Facebook'un elindeki veri belki de Google'ın elinde bulunan verinin çeyreği bile değil ama yaptıkları ortada.
Hiç o açıdan düşünmemiştim.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861

0M42

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Google ın kullanmadığını nereden biliyorsunuz :) Her zaman en büyükler en tehlikeli olanlardır. Böylesine büyük firmalar hiç bir zaman kendi başlarına o seviyeye gelmez, getirilir. 20 sene önce özel bir şirket olarak kurulacaksın ve çok kısa bir süre sonra dünya devi olacak, siber dünyanın büyük bir bölümüne hakim olacaksın, insanların cebine en özeline kadar gireceksin.. Neymiş çok çalışarak? Hiç inandırıcı değil. Google da dünyadaki insanların her türlü bilgisi bulunmakta çoktan insanların bilgi ağacını oluşturmuştur en sevdiği renkten tutun kan grubuna kadar. Hangi gün nereye gittiniz nereyi dolaştınız ne kadar süre kaldınız hepsini adım adım biliyor. Kullanıcı gizliliği/sözleşmesi vs. hepsi hikaye göz boyama bunlar.

Ben bu tip şirketlerin her zaman dünyanın karanlık güçlerine hizmet ettiğini düşünmüşümdür. . Nasıl olsa tekel ler emsalleri yok olsada büyümesine izin verilmiyor birazcık büyüme sinyali vereni satın almaya çalışıyorlar olmuyorsa hemen ipini çekiyorlar. Son zamanlardaki en güzel örneği apple ın huawei ye uyguladığı strateji.. insanlar ona muhtaç ona köle. Sadece google için değil diğer devler içinde geçerli bu söylediğim.

Sanal dünyada hiç bir şeye güvenmiyorum ben.

Tollyver

Asistan
Reaksiyon puanı
151
buluşmaya zamanında gelmeyenlere, geç kalanlara ayar oluyorum...