erdemgazetesi
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1
Hayat bazen kısa bazen çok. Bazen erken ölür erken yaşlanırız. Bazen geç ölür geç yaşlanırız. Kimileri hayatı benim gibi hızlı yaşar kimileri yavaş ve ağır bir şekilde yaşar. Hızlı yaşayanlar Her türlü aktivitiye katılırlar her türlü düşünceye açık olurlar. Yavaş yaşayanlar Bazı kendilerini ilgilendiren aktivitelere katılırlar. Ve tek bir düşünceye sahip olurlar. Hızlılar genelde her şeyi sakin bir şekilde olayı karşılarken. Yavaşlar her olayı sakin olmazlar. Mesela Hızlı yaşayan bir insanın elinden telefon çalınsın üzülmez güler. Neden derseniz düşüncesi şöyledir. Ya telefonu bırakmayıp sürükleseydi. Ya ölseydim. Der ve güler. Ama yavaşlar hiç öyle karşılamazlar sürünürler, ölürler veya telefonu alırlar. Hiç gülmezler. Hayata somut bakarlar. İnsanları motive etmek için sınava hazırlamak için konferans verirsin konser düzenlersin. Konferansa sınava girecekler katılır fakat sıkılırlar. Konsere ise sınava gidecek bir tek insan görmezsin. Çünkü sınava gidecek birisi Konsere gitmesi motive değil daha kötü olacağına inanılır ve konser onlar için çalar fakat onları orda göremezsiniz. Bazıları dürüstlükten yana bazıları sahtekarlık. Dürüst insan her zaman kazanmış sahtekar insan ise kaybetmeye mahkum olmuştur. İnsanlar bir hata yapınca çok üstüne giderler. O hatayı bir daha yapmaz ama çekinir korkar hayata küser. Bir daha o şeyi yaptıramazsın. İnsanlar çoğu zaman doğru ile yanlışı ayırt edemezler. Aynı hızlı ile yavaş gibi Hızlı telefonu bırakır güler yavaş ise bir telefon yüzüne ölmeyi. Hızlı her zaman mutludur. Hayatında hiçbir şey olumsuz gitmez. Kimseye kötü davranmaz kimseyi aşalamaz. Çoğu yerde susar konuşmaz. Sürekli fikirlerini açıklar. Sürekli kazanmaya açıktır. Sürekli fazla kazanır. Sürekli yavaşları istemese de kızdırır. Halbuki kimseyi kızdırmayı istemez sevmez. Onun için elinden gelen çabayı gösterir. İnsanları bilinçlendirmek için elinden geleni yapmaktadır. Ama insanoğlu git gide yavaş insanlar bölümüne girmiştir ve girmeye devam etmektedir. İnsanlar başkalarını överek yada karalayarak değil güzel yönlerini alarak ilerlemek zorundadır. İnsanlar güzel mutlu düşüncelere sahip olmalıdır. İnsanlar her zaman kazanamaz ama Kazanamadığı olayı da tekrar kaybedecek durumu yoktur. Hatayı yapar. Kendisine bakar nerde hata yaptım ama sen şu soruları yapamamışsın bir sene bu sorulara çalışacaksın dersen iş karışır sen de yavaş yavaş yavaş grubuna girersin. İnsanlar hata yapmayıda özgür kalmayıda bilmelidir. Bence siz kendinizi Yavaş ve Hızlı’nın yerine koyunda düşünün. Siz hangi gruba giriyorsunuz. Siz bu hataları yapmak istermisiniz ? Benim kendi kişisel duygu ve düşüncelerim bu insanları böyle tanıyor böyle biliyorum. Bazıları insanın hemen suratını görünce nefret eder ama tanıyınca o gözükmez. Çünkü her şey insan olmakla başlar. Bu yazı kendi kişisel düşüncelerinizi söylerseniz. Sevinirim, biraz kısa oldu ama anlatmak istediğimi sanırım anlattım. Ersin ŞİMŞEK
Uygun Kategoriye Tasındı..
Uygun Kategoriye Tasındı..