Havanın soğumasıyla GPU'ya nefes aldıran ısı değerleri!

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Bildiğiniz Gibi sıcak havalar ülkemizi terk etti. GPU Ve CPU'lar rahat etti :D Kendi Laptopumdan bizzat GPU Isı değerleri:

Havalar 43 Dereceyken Boşta Laptop: 50 dereceyi gördü
Havalar 25-30 Derece Arasıyken Boşta: Maksimum 45 Derece Genelde 42 gibi değerlerde geziniyor.
Sıcak havalarda Chrome'da gezinirken GPU Isısı: 62 Dereceyi Gördü
25-30 Derece Arası Chrome'da gezinirken: Maks 50 Derece
Yük Altında Sıcak havalarda: 70 Dereceyi gördü
Yük Altında Normal Sıcaklıklarda: Maks 58
GTA 5 Oynarken Yüksek Sıcaklıklarda: 81 Dereceyi Gördü
GTA 5 Oynarken Normal Sıcaklıklarda Maks 76

Bunlar bir laptop değerleri :) Sizin böyle kayda aldığınız değerler varsa paylaşırsanız mutlu olurum :)

İlprohan

Doçent
Reaksiyon puanı
301
Bildiğiniz Gibi sıcak havalar ülkemizi terk etti. GPU Ve CPU'lar rahat etti :D Kendi Laptopumdan bizzat GPU Isı değerleri:

Havalar 43 Dereceyken Boşta Laptop: 50 dereceyi gördü
Havalar 25-30 Derece Arasıyken Boşta: Maksimum 45 Derece Genelde 42 gibi değerlerde geziniyor.
Sıcak havalarda Chrome'da gezinirken GPU Isısı: 62 Dereceyi Gördü
25-30 Derece Arası Chrome'da gezinirken: Maks 50 Derece
Yük Altında Sıcak havalarda: 70 Dereceyi gördü
Yük Altında Normal Sıcaklıklarda: Maks 58
GTA 5 Oynarken Yüksek Sıcaklıklarda: 81 Dereceyi Gördü
GTA 5 Oynarken Normal Sıcaklıklarda Maks 76

Bunlar bir laptop değerleri :) Sizin böyle kayda aldığınız değerler varsa paylaşırsanız mutlu olurum :)
Aynen gerçekten hiç sıcak değildi bugün :D

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bu sorunu çözmek için bir yöntem düşünmüştüm ama hayal olarak kaldı.

Sıvı soğutmalı sistem kuracaksın ama sıvıyı direk buzdolanında bulunduracaksın. Buzdolabından Direk İşlemci ve Ekran kartına buz gibi soğuk su gelicek.

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Bu sorunu çözmek için bir yöntem düşünmüştüm ama hayal olarak kaldı.

Sıvı soğutmalı sistem kuracaksın ama sıvıyı direk buzdolanında bulunduracaksın. Buzdolabından Direk İşlemci ve Ekran kartına buz gibi soğuk su gelicek.
Hocam j7 prime'ınız varsa ya da eskiden kullandıysanız şu an evde bozuk bir halde hurdası çıkmışsa, arkası metal kasa olduğu için laptopun altına koyduğunuzda kısa vade olsa bile 3-5 derece soğutuyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bizim buralar hala sıcak. :(
İstanbul'da nem var sanırım. Nem Oranı %80 miş öğleyin

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Hocam j7 prime'ınız varsa ya da eskiden kullandıysanız şu an evde bozuk bir halde hurdası çıkmışsa, arkası metal kasa olduğu için laptopun altına koyduğunuzda kısa vade olsa bile 3-5 derece soğutuyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

İstanbul'da nem var sanırım. Nem Oranı %80 miş öğleyin
Bir keresinde İşlemci termal macunu kurumuştu elimde macun yoktu. Sistem Pentium 4 zamanında yani.

Havanın sıcak zamanında Sisteme format atıyorum Format ortasında kasa komple kalpten gidiyor sıcaklıktan tavan yapınca.

Şaka değil Bu yöntemle Format attım PC ye. Boşta 70 derecelere çıkan işlemci 40 Derece altında seyir yapıyordu. ?

pyzydA.jpg

Denemişim ve Onaylıyorum Neredeyse Çok ucuz yöntem eğer evde Soğutma pervanesi varsa Sıcak zamanlarda Baya baya İşe yarıyor.

20-30 derecelere kadar Farkedebiliyor.

EmirhanTeira

Doçent
Reaksiyon puanı
507
Bir keresinde İşlemci termal macunu kurumuştu elimde macun yoktu. Sistem Pentium 4 zamanında yani.

Havanın sıcak zamanında Sisteme format atıyorum Format ortasında kasa komple kalpten gidiyor sıcaklıktan tavan yapınca.

Şaka değil Bu yöntemle Format attım PC ye. Boşta 70 derecelere çıkan işlemci 40 Derece altında seyir yapıyordu. ?

pc-sogutma-1.jpg

Denemişim ve Onaylıyorum Neredeyse Çok ucuz yöntem eğer evde Soğutma pervanesi varsa Sıcak zamanlarda Baya baya İşe yarıyor.

20-30 derecelere kadar Farkedebiliyor.
Hay Allah Çok Güldüm :D Bende vantilatör çalıştırıyorum ama biraz uzakta laptopa yakınlaştırıp iyi sonuçlar alırım.