Havai Fiber için kazı çalışması gerekir mi?

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Merhaba. Bugün binamızın girişine kadar havai fiber kablo çekildi. Çalışan arkadaşla ayaküstü bu fibere geçiş sürecini konuşuyorduk. Adam, sürecin çok uzun olduğunu söyledi buraya daha 2-3 ay içinde kazı yapılacağını, ardından da sinyalin gelmesini bekleyeceğimizi, bu sürecin 1 seneyi bulabileceğini belirtti. O esnada sormayı unuttum, bu havai fiberde kazı neden yapılıyor ve tam olarak nereyi kazıyorlar?

Son düzenleme:

Üzgün Timsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Fiber internet için genellikle kazı çalışması yapılıyor. Yer altı fiber, havai fiber olabiliyor. Hazır altyapı varsa doğrudan kazım yapılmıyor. Havai fiber de kazı gerekmeyen durum, elektrik veya telefon direkleri üzerinden taşıma işlemi yapılarak yapılıyor.

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Fiber internet için genellikle kazı çalışması yapılıyor. Yer altı fiber, havai fiber olabiliyor. Hazır altyapı varsa doğrudan kazım yapılmıyor. Havai fiber de kazı gerekmeyen durum, elektrik veya telefon direkleri üzerinden taşıma işlemi yapılarak yapılıyor.
Anlayamadım? Dediğiniz gibi direkler üzerinden çektiler kabloyu. Bu durumda neden kazı gerekiyor ki?

Üzgün Timsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Süreci basitçe anlatmak istemiştim. Kazı gerekmemesi gerekiyor. Direkler üzerinden kabloyu çekerler, kazı gerekmez. Doğru anladığınıza emin misiniz? Yetkili arkadaştan dilerseniz tekrar sorun derim.

xCode

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Süreci basitçe anlatmak istemiştim. Kazı gerekmemesi gerekiyor. Direkler üzerinden kabloyu çekerler, kazı gerekmez. Doğru anladığınıza emin misiniz? Yetkili arkadaştan dilerseniz tekrar sorun derim.

Sonradan aklıma geldi gidip soracaktım fakat gitmişlerdi.

Ben de şaşırdım yani Havai fiberde kazı çalışması çok saçma geliyor

Üzgün Timsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tekrardan gelme ihtimalleri var mı? Kazının olmaması gerekiyor.

Üzgün Timsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Tekrardan geldiklerinde bir sorun ve konuya geri dönüş sağlayın lütfen.