Hat Değişikliği Sonrası Vergi Borcu

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
Herkese merhabalar türk telekom dan bimcele geçiyor komşum. İlgilenmediği için ben uğraştım. Yalnız eski hattında vergi borcu var kontör yüklemediği için. Bu vergiler yeni hatta taşınır mı? Yoksa Bimcelle geçiş onaylanmaz mı vergi borcu olduğu için?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yapmam gerekir?,a

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Muhtemelen geçişi tamamlamak için vergiyi ödetirler. Veya geçtikten sonra yükleyeceğiniz ilk kontörde veya ödeyeceğiniz ilk faturada ödenir o vergiler.

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
Muhtemelen geçişi tamamlamak için vergiyi ödetirler. Veya geçtikten sonra yükleyeceğiniz ilk kontörde veya ödeyeceğiniz ilk faturada ödenir o vergiler.
Ben yine de eski hatta bi kontör yükleyim geçiş onaylanmazsa 3 hafta da yasak var tekrar gidemeyiz.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
vergi borcundan bir 5-10tl fazlasını yükleyin otomatik olarak düşmesi lazım vergi tutarını

Kubilayhan014

Doçent
Reaksiyon puanı
211
Kontör yüklemedim sistem hata verdi tekrar deneyecektim vazgeçtim. Bir kişi dedi ki yeni hatta aktarılır Bimcel de turk telekom ile aynı alt yapı o yüzden geçer dedi. Yeni hat açıldı kullanıma 50 TL yükledik halâ vergi kesmedi hemen keserdi normal de anlamadım.

Son düzenleme:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Büyük ihtimal ilk faturana yansır o vergi borcu. ( Devlet alacağını bırakmaz :) )

Mesela Kontörlü hattan faturalıya geçtiğindede içinde kalan miktarı yeni geçtiğin faturanın ilk faturasından düşüyordu heralde...

Mesela bende yıllar önce TurkTelekom'dan Vodofona geçtim. Geçerkende Faturalı hatta geçtim o zaman kontörlü hatta 9-10 TL'lik kalmıştı. Vodofon'un ilk aylık faturası 10 TL eksik gelmişti. Sendede benzer şekilde ilk fatura 30 TL fazla gelebilir.