Hat Değerlerim Berbat Sorun Ne Olabilir?

maviclan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AKN
Limitsiz
(Adil Kullanım Noktası) * 8 Mb'e kadar
(AKN : 50 GB) LİMİTSİZ 59 TL TARİFESİNE GEÇTİM

8MBİTİ DEsteklemiyor dedi hattınız 3 mbiti alabiliyorum ondada paketleri yokmuş 2 mbite sabitlediler speedtestten ölcüncede 1.75mbit cıkıyor zaten

HAT DEĞERLERİM

Bağlantı DurumuBağlı
Bağlantı TipiDSL
Hat ModuADSL2+

GelenGiden
DSL Hızı(Kb/s):2045638
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 35321182
SNR Sınırı (dB):6.48.2
Hat Zayıflaması(dB):47.527.6
Güç (dB):16.012.3

BİNA VE KABLOLAR YENİDİR ARKADAŞLAR COK KÖTÜ DURUMDA Binaya gelen kablo direkten bi kabloya ek olarak geliyor o akraba 8mbiti rahat rahat alırken ben alamıyorum.yardım lazım arkadaşlar yanlız pararel bağlantı var benim odamla salonla onda bir sıkıntı olmaz heralde.

lütfen arkadaşlar yardım lazım yoksa kabloları yiyecem valla billa

adil kullanım doldugunda 2mbit olan hızı kaca düşürecekler veye kaca cıkaracaklar normalde 3mbite düşüyordu benimki 2 mbit

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Tam olarak ne yapmamızı istiyorsun?

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Adres ver gelelim.

Internet sağlayıcınız her kimse orayı arasanıza be kardeşim.Bi öğrenemediniz gitti.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Arkadaşın daha ilk mesajı ve yeni üye. Paylaşmanın verdiği heycanla konuyu toparlayamamış olabilir :)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
AKN
Limitsiz
(Adil Kullanım Noktası) * 8 Mb'e kadar
(AKN : 50 GB) LİMİTSİZ 59 TL TARİFESİNE GEÇTİM

8MBİTİ DEsteklemiyor dedi hattınız 3 mbiti alabiliyorum ondada paketleri yokmuş 2 mbite sabitlediler speedtestten ölcüncede 1.75mbit cıkıyor zaten

HAT DEĞERLERİM

Bağlantı DurumuBağlı
Bağlantı TipiDSL
Hat ModuADSL2+

GelenGiden
Ulaşılabilir Hız(Kb/s):35321182
SNR Sınırı (dB):6.48.2
Güç (dB):16.012.3

BİNA VE KABLOLAR YENİDİR ARKADAŞLAR COK KÖTÜ DURUMDA Binaya gelen kablo direkten bi kabloya ek olarak geliyor o akraba 8mbiti rahat rahat alırken ben alamıyorum.yardım lazım arkadaşlar yanlız pararel bağlantı var benim odamla salonla onda bir sıkıntı olmaz heralde.

lütfen arkadaşlar yardım lazım yoksa kabloları yiyecem valla billa

adil kullanım doldugunda 2mbit olan hızı kaca düşürecekler veye kaca cıkaracaklar normalde 3mbite düşüyordu benimki 2 mbit
değerlere bakınca hattın iyi olmadığı görülüyor...snr neredeyse kopma noktasında....şöyle bir ifade var"BİR KABLOYA EK OLARAK GELİYOR"gelen kablo yolda başkasıyla paylaşılırsa sıkıntı olur..paylaşım modeme girdikten sonra olur...
benmi yanlış anladım bilmiyorum çıkardığım sonuç bu...
müş.hızmetlerini arayın hat ölçümü yaptırın..vede herkes hattını direk alsın...

maviclan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hattı napmam lazım işte o önemli herşey yeni ama bu kadar düşük şeyi ilk defa görüyom bir geliştiremedi kendini telekom adamlar her işi yarım arkadeş bi işi tam yapsınlar valla dişlerimi sökecem.

ne yapabilirim arkadaşlar bu değerleri düzeltmem için yoksa ömür boyu böylemi devam edecem

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bağlantı noktalarını kontrol et. Modem'e bağlanan telefon kablosunun ucuna telefon tak ve hatta parazit var mı diye dinle. Eğer parazit var ise spliter vb bağlantı noktalarındaki kabloların eklerinde sorun vardır büyük olasılıkla. Hattaki paraziti giderirsen hızın yükselebilir.

maviclan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bağlantı noktalarını kontrol et. Modem'e bağlanan telefon kablosunun ucuna telefon tak ve hatta parazit var mı diye dinle. Eğer parazit var ise spliter vb bağlantı noktalarındaki kabloların eklerinde sorun vardır büyük olasılıkla. Hattaki paraziti giderirsen hızın yükselebilir.

Denedim herhangi bir parazit sesi duyamadım tertemiz dıttt sesini duydum

modem Marka: AİRTİES AİR5452

Bağlantı DurumuBağlı
Bağlantı TipiDSL
Hat ModuADSL2+

GelenGiden
Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 35801174
SNR Sınırı (dB):6.97.9
Güç (dB):16.212.3

maviclan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
k.bakmayın yaw cok aşırı sinirliyim şu telekoma ondan asabi mesajlar atıyorum

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Telekomdan hat değerlerini kontrol etmelerini rica et.

karasoy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bende 1 kaç ay önce aynı sorunu yaşamıştım, sürekli internetim kopuyordu ve telefonda çevir sesi yoktu. Hemen BTK'ya şikayette bulundum yaşadığım sorunu aynen anlattım. İnanmayacaksınız ; ama şikayetten 10 dakika sonra bizim eve Telekom'dan bir teknisyen geldi girişteki kabloları kontrol etti. Bir temassızlık varmış kablolar eskiymiş falan filan neyse kabloyu değiştirip gitti. Şu an tam 8 MB alıyorum bazn 12 MB çıkıyor. Sana tavsiyem hakkını ara. Özellikle BTK'dan çok çekiniyor ''Vampir Kan Emici Telekom''

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
nasıl ilgilenmiyorlar mecbur ilgilenecekler eleman gelip test etmesi lazım. santralden kaynaklanıyorsa sizin yapabileceğiniz pek birşey yok size düşen bina içi kablo onlarda iyi diyorsunuz o zaman iş telekomda bitiyor bizlik bir durum yok ortada arkadaşlar bunu anlatmak istemiş.

maviclan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
karasoy cok saol btk e iletecem bunu birazdan herkeze teşekkürler ilgilendiği için bakalım ne olacak hadi hayırlısı değişiklik olursa bildirim yaparım.