Harici HDD Sorunu

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
500 GB'lik harici HDD var.Sorun şu ki; bu HDD içinde klasör oluşturalımıyor, HDD içinde kopyalamak istenilen bir şeyi kopyalamıyor ve bilgisayardan içine bir şey atılamıyor.Hata olarak ise "Kaynak dosya ve diskten okuyamıyor" diye hata veriyor.Ben bu HDD'yi Kaspersky, NOD32, Avast ile virüs taramasından geçirdim ve bütün virüsleri sildim.USB Disk Security'de kullanıyorum.Sizden ricam bu sorunu yaşayıpta çözen varsa veya bunun neden kaynaklandığını bilen sorunun nasıl giderileceği hakkında bilgi verir misiniz?Şimdiden teşekkürler. :)

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Hiç biçimlendirmeyi denemedin mi?
Hacı, biçimlendirsem sorun gidecek biliyorum ama 500 GB'lik bilgi! Bilgisayara kopyalayabilsem biçimlendircem.Ne yazık ki ne benim bilgisayarıma nede başka birinin bilgisayarının içine aktarılmıyor.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Ccleaner'la içini temizlemeyi denediniz mi?

böyle anlamsız dosyalar oluşturuyor değil mi?
Yok hacı, öyle anlamsız dosyalar oluşmuyor.Ccleaner ile denemedim.Konuda bahsettiğim sorun var bende.

Reaksiyon puanı
2,148
Hacı, biçimlendirsem sorun gidecek biliyorum ama 500 GB'lik bilgi! Bilgisayara kopyalayabilsem biçimlendircem.Ne yazık ki ne benim bilgisayarıma nede başka birinin bilgisayarının içine aktarılmıyor.

O zaman birşey diyemeyeceğim.
Klasörleri falan görüyorsun ama işlem yapamıyorsun sanırım, bende de olmuştu ama sadece bi klasöre girmeye çalıştığımda biçimlendirilmemiş sürücü diyordu diğer klasörlere girebiliyordum. Belki kurtarabileceğin klasörler vardır senin de..

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
O zaman birşey diyemeyeceğim.
Klasörleri falan görüyorsun ama işlem yapamıyorsun sanırım, bende de olmuştu ama sadece bi klasöre girmeye çalıştığımda biçimlendirilmemiş sürücü diyordu diğer klasörlere girebiliyordum. Belki kurtarabileceğin klasörler vardır senin de..
Kurtarabileceklerim var çünkü bazı klasörlerin üstünde önceden değişiklik yapabiliyordum.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bu işlemi dene
http://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc780020(WS.10).aspx

2kullanicialun1.jpg

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Ne demek sorunun cozulmesine sevindim :)

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
Boşuna sevinmişim. :( Sorun HDD'mi USB'den çıkarıp, tekrar takana kadar hallolmuş ama bu sefer kesin çözümü buldum. :D
Sırf Harici HDD'min içindeki 400 GB'lik bilgiyi kurtarabilmek için bu çözüm 5 saatimi aldı.Umarım diğer arkadaşlarada faydası olur.
Karşılastığım Sorun/Hata: "Kaynak dosya veya diskten okuyamıyor." hatası.
Çözüm: Bu sorun genellikle virüs içeren HDD'lerde yada sapıtmış bir klasörden oluşuyor.Bunun çözümü ise;
Başlat>Çalıştır'a gelip "chkdsk c: /f /x " (bu komutu kopyala-yapıştır yapabilirsiniz) bu komutu yazıyoruz.Burda sizi değiştireceğiniz tek bir yer var o da "c" yazan kısım sizin sürücünüzü belirtir.Yani taranacak kısım.Benim harici HDD USB'den takıldığı zaman "G" sürücüsü olarak gözüküyordu.Bende "chkdsk g: /f /x" (bu komutu kopyala-yapıştır yapabilirsiniz) yazdım.Komutu çalıştıra yazdıktan sonra tamam diyoruz ve bilgisayar DOS ortamında HDD'deki hataları buluyor..Bu işlem 15 dk falan sürdü bende.İşlem bittikten sonra bilgisayarınız yeniden başlatın ve karşınıza hatalarını düzeltmeye çalıştığınız HDD ile siyah ekranda bilgiler gelicek orayı sakın iptal etmeyin, o ekranda hatalar giderilecek.İşlem bittikten sonra bilgisayar otomatik olarak sizi masaüstüne götürecek ve HDD'nizin sorunu hallolmuş olacak.

Araştırmalarım sonucu "chkdsk" komutu ile ilgili bilgileri vermekte fayda görüyorum.
CHKDSK: Diskimi incele ve onar anlamına gelmektedir.
CHKDSK Komutları Nedir ve Ne İşe Yarar?
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/f ----> Diskteki hataları düzeltir. Diskin kilitlenmesi gerekir. Chkdsk sürücüyü kilitleyemezse, bilgisayarı yeniden başlattığınızda sürücüyü denetlemek isteyip istemediğinizi soran bir ileti görüntülenir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/v ----> Disk denetlendikçe, her dizindeki her dosyanın adını görüntüler.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/r ----> Bozuk kesimleri bulur ve okunabilir bilgileri kurtarır. Diskin kilitlenmesi gerekir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/x ----> Gerekiyorsa, birimi önce çözmeye zorlar. Sürücüye açık işleyicilerin tümü geçersizdir. /x ayrıca, /f işlevlerini de içerir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/i ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Chkdsk çalıştırmak için gereken süreyi azaltmak üzere, dizin girişlerini daha düşük düzeyde denetler.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/c ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Chkdsk çalıştırmak için gereken süreyi azaltmak üzere, klasör yapısı içinde döngü denetimlerini atlar.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/l ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Günlük dosyası boyutunu, yazdığınız boyuta değiştirir. Boyut parametresini atlarsanız, /l geçerli boyutu görüntüler.

chargerv8

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah razı olsun! Kaç saattir internette geziyorum. Kaç çeşit program denedim. Hiç biri işe yaramadı. Sayende format atmadan hardiski görebildim.
Harici diskte RAW sorunun KESİN ÇÖZÜMÜ budur!
Tekrar teşekkür ederim.
Boşuna sevinmişim. :( Sorun HDD'mi USB'den çıkarıp, tekrar takana kadar hallolmuş ama bu sefer kesin çözümü buldum. :D
Sırf Harici HDD'min içindeki 400 GB'lik bilgiyi kurtarabilmek için bu çözüm 5 saatimi aldı.Umarım diğer arkadaşlarada faydası olur.
Karşılastığım Sorun/Hata: "Kaynak dosya veya diskten okuyamıyor." hatası.
Çözüm: Bu sorun genellikle virüs içeren HDD'lerde yada sapıtmış bir klasörden oluşuyor.Bunun çözümü ise;
Başlat>Çalıştır'a gelip "chkdsk c: /f /x " (bu komutu kopyala-yapıştır yapabilirsiniz) bu komutu yazıyoruz.Burda sizi değiştireceğiniz tek bir yer var o da "c" yazan kısım sizin sürücünüzü belirtir.Yani taranacak kısım.Benim harici HDD USB'den takıldığı zaman "G" sürücüsü olarak gözüküyordu.Bende "chkdsk g: /f /x" (bu komutu kopyala-yapıştır yapabilirsiniz) yazdım.Komutu çalıştıra yazdıktan sonra tamam diyoruz ve bilgisayar DOS ortamında HDD'deki hataları buluyor..Bu işlem 15 dk falan sürdü bende.İşlem bittikten sonra bilgisayarınız yeniden başlatın ve karşınıza hatalarını düzeltmeye çalıştığınız HDD ile siyah ekranda bilgiler gelicek orayı sakın iptal etmeyin, o ekranda hatalar giderilecek.İşlem bittikten sonra bilgisayar otomatik olarak sizi masaüstüne götürecek ve HDD'nizin sorunu hallolmuş olacak.

Araştırmalarım sonucu "chkdsk" komutu ile ilgili bilgileri vermekte fayda görüyorum.
CHKDSK: Diskimi incele ve onar anlamına gelmektedir.
CHKDSK Komutları Nedir ve Ne İşe Yarar?
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/f ----> Diskteki hataları düzeltir. Diskin kilitlenmesi gerekir. Chkdsk sürücüyü kilitleyemezse, bilgisayarı yeniden başlattığınızda sürücüyü denetlemek isteyip istemediğinizi soran bir ileti görüntülenir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/v ----> Disk denetlendikçe, her dizindeki her dosyanın adını görüntüler.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/r ----> Bozuk kesimleri bulur ve okunabilir bilgileri kurtarır. Diskin kilitlenmesi gerekir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/x ----> Gerekiyorsa, birimi önce çözmeye zorlar. Sürücüye açık işleyicilerin tümü geçersizdir. /x ayrıca, /f işlevlerini de içerir.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/i ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Chkdsk çalıştırmak için gereken süreyi azaltmak üzere, dizin girişlerini daha düşük düzeyde denetler.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/c ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Chkdsk çalıştırmak için gereken süreyi azaltmak üzere, klasör yapısı içinde döngü denetimlerini atlar.
* chkdsk<boşluk>sürücünün harfi:<boşluk>/l ----> Yalnızca NTFS ile kullanın. Günlük dosyası boyutunu, yazdığınız boyuta değiştirir. Boyut parametresini atlarsanız, /l geçerli boyutu görüntüler.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben oyun kurarken böyle bir hata weriyor [Kaynak file:the kaynak dosya bozuk okunmaya çalışılırken bir hata oluştu] Ne yapmalıyım acil yardım arkadaşlar lütfennnn....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 tribatlık ADATA hdd kım calışırken yanlıslıkla fişi çektım şimdi erisemıyorum butun arsıvım ıcınde bıçımlenırmek ıstemıyorum az öncede parametrr hatalı dedı şimdikte baktım özleıklerıen erıse bılıyorum ıcı boş gösterıyor ıkı dakıka sonra baktıgımdada donuyor adata yazarken şimdi yerel dısc (I)BU ÇIKIYOR LÜTFEN YARDIM EDERMSİNİZ ACİL

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sonuçları takip edebilmek için (çalıştıra direk komutları yazmayın) çalıştıra cmd yazın ve ardından "chkdsk /F /R c:" komutuyla tarama yapın. Şayet bu sonuç vermiyor, hatalar düzelmiyor veya tarama yapamıyorsa: "chkdsk /F /X /L /I /V c:" komutunu kullanin, olmayınca vazgeçmeyin! Bu komutla defalarca taratmayı deneyin en sonunda yapıcakdır. (50 60 kere bile sürebilir, hdd inizle ilgili tüm bulguları yazdığında: bozuk kesim, dizin, dosya vs. gibi... işlem tamamdır) işlemi bitirdiğinde ise önce /f /x komutları ile daha sonra /f /r komutları ile tarama yapın (her iki komutuda ayrı ayrı sırasıyla uygulayın) bitirdiğinizde bilgisayarınızı baştan başlatın. Hdd iniz çalışıyor olucaktır. Not: uzun yöntemle hdd i düzelttiyseniz. Hdd inizde bozuk kesim gösterme ihtimali yüksektir ancak bu bozuk görünen kesimler fdisk ve format sonrası kaybolacak bozukluklardır telaşa gerek yok...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkese iyi akşamlar , yukarı da yazılan yöntemi denedim fakat yüzde 4 e gelip takılıyor ve her birim için okuyamıyor yazıyor bende işe yaramadı ne yapmam gerekiyor. hdd WD passport başıma bela oldu

V

Vatan2185

SDN Okuru
Tesekkurler gokdemir57 bir haftadir cirpiniyordum senin onerin sorunu cozdu eyvallah usta :)