Harici harddiskime dosyalarımın ve sistemin yedeğini nasıl alırım?

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bigg marka bir harici harddisk aldım. laptopumda windows 7 kurulu.

c ve d deki tüm dosyalarımın ve sistemimin yedeğini alabilir miyim? imaj mı deniyordu tam bilemiyorum bunu yapabilirmiyim. fotoğraflarım, videolarım filmlerim hepsinin yedeğini bu harddiske alabilirmiyim.

herhangi bir sistem hatasında harddiskimden tekrar windowsu bu şekilde kurabilir miyim?

harrdiskle beraber pccclonex adlı bir program ve cd si var. onu kurdum. dosya yedeklemek içinmiş. bu program sadece belli dosyaları yedeklemek için mi yoksa sistemin ve dosyaların tamamının yedeklemesi için mi?

bu noktalarda yardımınızı bekliyorum.

hee bir de harici harddiskimi 2-3 bölüme ayırmak istiyorum. beceremedim. nereden yapabilirim. çok soru sordum özür dilerim. ama öğrenmek istiyorum.

muharrir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim Allah razı olsun. ancak anlayamadığım bir nokta oldu. bir cd oluşturulması gerek. ben cd değil harddiske kurmak istiyorum. ne yapmam gerekiyor.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Acronis'i öneririm imaj almak için çok kolay. İstediğin harddiskin imajını alır diğer diğer bölumlerine atabilirsin. Bölümleme işi ise vista/win 7 ise F1e bas bölüm yaz yeni bölum birim oluşturmak için olanı tıkla orda yazıyor zaten nasıl yapıcağını ordan yaparsın. XP ise partition magic'i tavsiye ederim.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
kardeşim Allah razı olsun. ancak anlayamadığım bir nokta oldu. bir cd oluşturulması gerek. ben cd değil harddiske kurmak istiyorum. ne yapmam gerekiyor.

O cd imei almak için gerekiyor imei alırken dilediğin yere kayıt edebiliyorsun özgürsün zaten önce ''D'' sürücüne kayıt edip sonra cd'ye yazdırabilirsin ordada açıklamış :)

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Yedekleme ve Geri Yükleme

sshot1cp.png

sshot2fm.png

Benim pc de 2 HDD var 80gb olanında Windows kurulu 1tb olan depo ve edek olarak kullanıyorum yani C ve D bölümü var ama sende 3 bölüm bar ver 2 HDD var ,Image oluştururken sana yedeği almak istediğin diğer sürücüleri sorar ve sende
C+D (C zaten seçili gelir) diye seçersin ve WindowsImageBackup alırsın , işlem biraz uzun sürebilir sonlandığında Windows Sistem Onarma Diski oluşturmak istermisiniz der , boş bir CD-R sürücüye yerleştirip oluşturursun ve herhangi bir sistem çökmesinde sistemi CD den başlatarak Başlangıç Onarma veya Sistem Görüntüsü Kurtarma(WindowsImageBackup) seçeneklerinde Windows 7 yi onarırsın...