Harici Harddisk'im Tanımlanamıyor...

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1 hafta önce pc Ubuntudayken sistemi ayır seçeneğinden 320Gb Codegen marka harici harddiskimi çıkarttım.

çıkarış o çıkarış artık harddiski taktığımda hiçbi tepki vermiyor.sadece elektrik girişi oluyor yeşil ışığı yanıyor ama pc'de görünmüyor.

ubuntudan şüphelenerek xp'de denedim hatta vistalı başka pclerde denedim hepsinde aynı sorun..

Xp'de bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet seçeneğinden - Depolama - Disk Yönetimi'ne giriyorum orada da görünmüyor.

Pc - harddisk arası kabloda mı bi sıkıntı var diye düşündüm ve onuda değiştirdim 2 kere ama yine işe yaramadı.

Arada sırada harddiski taktığımda başlat çubuğunda aygıt tanımlanamıyor kutucuğu çıkıyor (çok nadir)

Bunların haricinde bi fikri olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim :flowers:

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Başka pc'lerde de denediysen yine aynı sonucu verdiyse eğer yapacağın bence tek yol kalmış.Garantisi devam ediyorsa garantiye götürmek.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
garantisi hala devam ediyor 1 yıl oldu alalı ama içindeki verilerin kaybolmasını istemiyorum :(

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
garantisi hala devam ediyor 1 yıl oldu alalı ama içindeki verilerin kaybolmasını istemiyorum :(

Biçimlendirmediğin sürece içindeki veriler kaybolmaz.
Bende bir arkadaşımdan pc'ye tam format atmak için harici hdd'sini istemiştim.Onunda böyle bir sorunu olmuştu.Bir iki gün bekledikten sonra bilgisayar diski okumuştu.Onun sorunu böyle hallolmuştu.Senin sorunun neden kaynaklandığı bilinmez tabi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
En son hangi biçimlendirmeyi yapmıştınız, EXT?, NTFS, FAT32 vs.?
Recuva adlı ücretsiz Türkçe programı indirip kurduktan sonra onun içerisinden görüyorsa Harddiskimizdeki dosyaları kurtarabiliriz demektir.

10n7q02.jpg

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Recuva ile tarama yapabilmek için ilk önce diski görmesi lazım.
Recuva silinmiş veriyi geri getiren bir yazılım.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
en son NTFS yaptım.o da ilk aldığım gündü.ondan sonra hiç format atmadım.

bu arada işe yarar bi bilgimi bilmem ama bi kere RAW formatına dönmüştü virüsler yüzünden onu bikaç program yardımıyla kurtarmıştım yaklaşık 6-7 ay önce.

sanırım teknik servis yolu göründü bana :(

edit// rise programı kurdum ama o da görmedi...

bunun ubuntuyla bi alakası olabilir mi acaba formatını değiştirmesi gibi.??

novaege

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Aynı durum daha önce benim diskimin başına geldi.
Laptop soğutucu almıştım. USB çoklayıcısının yüzünden diskim arızalandı.
Aynı şekilde sadece elektrik alıyordu, diskte herhangi bir dönme hareketi yoktu. Garantiye gönderdim. Diskimi değiştirdiler. 300GB verim de puff oldu.

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Aynı durum daha önce benim diskimin başına geldi.
Laptop soğutucu almıştım. USB çoklayıcısının yüzünden diskim arızalandı.
Aynı şekilde sadece elektrik alıyordu, diskte herhangi bir dönme hareketi yoktu. Garantiye gönderdim. Diskimi değiştirdiler. 300GB verim de puff oldu.

deme ya :blink:

ben çoğaltıcı falanda kullanmadım ama çıkarırken bişey oldu demekki :confused1:

taka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim hard-diskte aynı durumda muhtemelen dosyalar uçacak...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
test disk kur. Linux bozuk dosya sistemlerini doğrudan görmez. Windowsta senin harici HDD raw formatta gözükür. Ben bu programla 320 GB Western HDD nin tamamını kurtardım. Win sürümünün kurtaramadığı illegal karakterli dosyaları bile kurtardı. Sana tavsiyem kur ve dene. Bir konsol uygulaması.

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Profösyonel olarak çalışan veri kurtarma şirketleri mevcut.Bu şirketlerin çok işe yaradığını duymuştum.

peace_346

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 hafta önce pc Ubuntudayken sistemi ayır seçeneğinden 320Gb Codegen marka harici harddiskimi çıkarttım.

çıkarış o çıkarış artık harddiski taktığımda hiçbi tepki vermiyor.sadece elektrik girişi oluyor yeşil ışığı yanıyor ama pc'de görünmüyor.

ubuntudan şüphelenerek xp'de denedim hatta vistalı başka pclerde denedim hepsinde aynı sorun..

Xp'de bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet seçeneğinden - Depolama - Disk Yönetimi'ne giriyorum orada da görünmüyor.

Pc - harddisk arası kabloda mı bi sıkıntı var diye düşündüm ve onuda değiştirdim 2 kere ama yine işe yaramadı.

Arada sırada harddiski taktığımda başlat çubuğunda aygıt tanımlanamıyor kutucuğu çıkıyor (çok nadir)

Bunların haricinde bi fikri olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim :flowers:

aynı sorun 2 gun once benim de basıma geldi 4 sene once aldıgım 40gb'lık transcend harddisk tanımlanamıyor farklı ceviricilerle de denedim ama hep aynı sorun var disk de donmuyor veri kurtarma firmaları buldum fakat cok yuksek fiyat isteyecekleri icin gondermedim 40gb verimi kurtarsam harddiski atacam ama elimde oylece duruyor yardımcı olabilen biri olursa cok sevinirim

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
test disk kur. Linux bozuk dosya sistemlerini doğrudan görmez. Windowsta senin harici HDD raw formatta gözükür. Ben bu programla 320 GB Western HDD nin tamamını kurtardım. Win sürümünün kurtaramadığı illegal karakterli dosyaları bile kurtardı. Sana tavsiyem kur ve dene. Bir konsol uygulaması.

denedim programı ama olmadı maalesef :(

yorumlardan da anlaşılacağı üzere boşuna uğraşıyorum sanırım.

Allahtan garantisi hala devam ediyor, veriler gitti bari harddiski kurtaralım :bored:

Yardımcı olan arkadaşlar çok çok teşekkürler, sağolun..

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
Garantiye yollaman en mantiklisi bence.

Sanirim kablodan degilde kablonun soketlerinde ariza olabilir.

Arada kendini belli ediyor demissin muhtemelen sorun bu ?

Kendin yapabiliyorsan dene ama yok garanti halletsin diyorsan o baska.

Gecmis olsun

tipitip

Asistan
Reaksiyon puanı
0
garantiye göndercem başka çarem kalmadı.sağlık olsun..

tekrar teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için...