Harici Harddiske Virüs Programı Kurulabilir mi ?

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaslar Merhaba
Eski harici hardiskimde yasadigim problemi yeni harddiskimde yasamamaik icin onlem almaya calisiyorum. Bu dogrultu da harddiskmin icine kurabilecegim bir anti-virus programi varmidir ? Bilgisayara degil yanliz. Malum bazen kiramayacaginiz arkadaslariniz arsivi ister geri aldiginizda ici virus dolmus olur. Her gittigi yerde her bilgisayarda kendini korumasi icin yapabilecek baska alternatifleriniz var ise onlara da raziyim

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
Ben Öyle Bir şey Duymadım Ama, Dosyalarına VİRÜS TARAMASI YAP Öyle at. Ne olur ne olmaz diyede .RAR İle arşivle Arşiv açarken de Bu rar dosyasının yedeğini al seçeneğine işaretle Böylelikle hasar bile görse dosyalarına bir şey olmaz HDD YE Virüs programı YÜKLESEN BİLE takılan her pc de çalışmaz çalışsa da bir işine de yaramaz çünkü manuel olarak çalıştırman gerekir ki zaten diski verdiğin kaç kişi bunu yapacak ki boşa yani

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Öyle Bir şey Duymadım Ama, Dosyalarına VİRÜS TARAMASI YAP Öyle at. Ne olur ne olmaz diyede .RAR İle arşivle Arşiv açarken de Bu rar dosyasının yedeğini al seçeneğine işaretle Böylelikle hasar bile görse dosyalarına bir şey olmaz HDD YE Virüs programı YÜKLESEN BİLE takılan her pc de çalışmaz çalışsa da bir işine de yaramaz çünkü manuel olarak çalıştırman gerekir ki zaten diski verdiğin kaç kişi bunu yapacak ki boşa yani
Arsivi rarlasan bile Harddiske virus bulastiginda ugrastiriyor. O yuzden varmidir acaba diye bakiyorum. Bazi forum sitelerinde bahsetmisler konudan program onerenler vs olmus. lakin her programada guvenemiyorsun. O yuzden arastirmaya devam ediyorum.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
en fazla bi autorun.inf dosyası oluşturup belli başlı virüslerin otomatik bulaşmasını engellersin. onun haricinde bulaşma ihtimali var hep. belki dosyalarını sadece salt okunur diye işaretleyebilirsin. ama ne derece engel olur bilemiyorum

Solucan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
35
en fazla bi autorun.inf dosyası oluşturup belli başlı virüslerin otomatik bulaşmasını engellersin. onun haricinde bulaşma ihtimali var hep. belki dosyalarını sadece salt okunur diye işaretleyebilirsin. ama ne derece engel olur bilemiyorum

autorun.inf Onu bende düşündüm de 32/64 Bit Olayı var ve her sistemde başlamayabilir

ThaLees

Asistan
Reaksiyon puanı
1
%50 ihtimal daha iyi gibi gozukuyor . bi bakayim netten nasil olusturulduguna.