Harici Hard disk konusunda fikirleriniz

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar Harici disk almaya karar verdim bazı tavsiyeler sonucunda şöyle bir şey oluşturmak istedim ilgili olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
Hard Disk Kutusu olarak bu
http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-n00018use-max4-2,5-sata-harddisk-kutusu-(usb-&-e-sata)/productdetails.aspx?I_ID=34006

Hard Disk olarakta bu
http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wd5000bekt-2.5-500gb-scorpio-black-sata-2.0-7200rpm-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=48358#allImages

Y
apıcı eleştirilerinizi Bekliyorum

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bence adaptörüyle uğraşacağına kutunun git wd my passaportlar dan 500 gb yada kapasitesi sana kalmış birini al ben olsam öyle yapardım.....

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
WD almamanı ve. Özellikle düz hesap(500,250GB vb.) kapasitesi olan disklerden uzak durmanı öneririm.

WD'lerin RPM'i yüksek olsa dahi ilk okuma da gecikme oluyor. Dosya-klasör listelemede gecikme gibi. Bir de o klasörün içinin yığınla dolu olduğunu düşünürsen sabırlı biri değilsen fırlatmak isteyebilirsin. (Not:Son kullanıcıya hitap eden diskler için geçerli.)

Bir de yukarıda düz hesap olarak belirttiğim diskler 8bit'in katları olmadığı için badSector olma şansı daha yüksek. Daha kolay kafa atma gibi nedenleri oluyor. Yapılan araştırmalar sonucu 8bit in katları olan disklerin daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru bilemem ama benimde bir kaç kötü deneyimim oldu 500GB'lık disklerde. bir kaç lira daha fazla verip 640GB almanı öneririm. Bir de USB3.0 ı tercih etmelisin.

HDD Marka olarak Seagate veya Samsung'u öneririm.

saylon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartınız USB 3.0 destekliyorsa bu hızları destekleyen bir e-sata disk almanızı tavsiye ederim fiyatları fazla pahalı değildir wd diskler biraz gürültülü çalışır seagete, samsung'un disklerine bir bak derim...

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
500 GB içi çok masraflı bi harddisk oluyor Bende Toplama bi harddisk almayı düşünüyorum ama 2TB+Kutu(270TL) (Adaptörlü tabi)

500GB için nbence bulaşma al bi harddisk
2 tane alırsın o fiyata

rower

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler Yorumlarınız için amacım full hd film depolayıp tv'de seyretmek sanırım bu kadar para harcamayıp orta düzey bi harici hard disk almak daha mantıklı :)

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben uzun zaman önce WD 1tb aldım ve yetmedi açıkcası ve sen full hd film depolamayı düşünüyorsan bence 500gb'tan fazlasını almalısın gbden uzak dur parana yazık.Bir film 60gb hesap et artık. =)