Harddisk tanımama (mount) problemi

hi-tough

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle bütün forum üyelerine merhabalar.

Konuyu yazmadan önce forumda taradım ama pek birşeye ulaşamadım . Umarım tekrar olmuyordur.

Sorunuma gelince ;

- Western Dijital Essential 500 GB harici diskimi geçenlerde büyük bir sakarlık eseri düşürdüm (ve açıktı)
- Daha sonra hardiski görmedi bilgisayar.
- Plastik kutuya zarar vererek de olsa açtım ve SATA diski çıkartıp kasaya bağladım ve sistem hardiski gördü
icon_smile.gif
Hatta film bile izledim
- Daha sonra bir checkdisk yapayım dedim ve başlattım . Asıl büyük hata şimdi geliyor check disk sırasında bilgisayarı açmam gerekti ve işlemi sonlandıramadım. Bende reset attım (ne akla hizmetse).
- O gün bugündür ne bios tan nede windowstan diski göremiyorum. Disk benim için çok önemli. Bir takım programlar,ubuntu live cd falan denedim ama nafile.

Konuyla ilgili tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Sana çok fazla söyleyeceğim bişey yok ama sağlam bildiğim birşey varki,zarar görmüş bir hasrdiskin içini açabildiysen derhal içindekileri yedeklemen nasıl olursa olsun yedeklemediysen zaten senin için önemli bişey yoktur içinde başıma okadar çok geldiki buzamana kadarda hiçbir datayı kaybetmedim siz siz olun arkadaşlar HDD nin zarar gördüğünü düşünüyorsanız eminseniz kesinlikle yedekleyin.

NuCLeuS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşım. Kendi sitemde harici hard diski tanımama ile ilgili bir konuda yazı yazmıştım. İstersen onu bir oku. Belki işine yarar. Sitemin adını buradan vermeyeyim. Reklam olmasın..sana özel mesaj ile göndereyim veya sen google'dan "Harici Hard Disk Tanımama Sorununun Çözümü" şeklinde aratırsan ilk sayfada çıkıyor. Umarım işini görür.