Harddisk sürekli ötüyor, düt düt ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Bugün bir bilgisayar geldi format için CD romu çalışmıyordu, benim pc nin cd romunu taktım gördüremedim, sonra dedim gelen bilgisayarın hard diskini benimkine takayım..

IDE harddisk 40 gb maxtor..

Neyse taktım benim bilgisayara harddiski göremedi, ben de bağlantıyı yanlış mı yaptım acaba dedim, güç kablosunun yanındaki küçük şeyi de harddiske taktım..

vrykh5.jpg

İşte burada büyük bi hata yaptım sanırım, harddisk düt düt ötmeye başladı, o harddiski bilgisayarın ilk gelen hali gibi taktığımda yine sonuç değişmedi ötmeye devam ediyor..

Yandı mı bu harddisk ne oldu buna?

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
muhtemelen yandı
o küçük bağlantıyı nasıl takabildin
resmen başarı hikayesi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
arkasındaki çentiği çıkardım onu taktım direk girdi valla, bu arada 31 kere ötüp susuyor

şu güç girişinin yanındaki yer

03112010001.jpg

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Onu takman büyük hata çünkü senin taktığın fiş disket sürücü için power yani besleme fişi. Taktığın yer ise master slave jumper girişi. Orada sadece pinler arasında bir jumper yani birleştirici takılır. Sonuç noolacak bilmiyorum ama yanma ihtimali yüksek..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Oraya onu nasıl takabildin? Efendi-köle ayarlarının yapıldığı bölüm orası.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Harddiski bi türlü görmeyince ben de farklı birşey deneyeyim dedim elime yüzüme bulaştırdım donanımdan da pek anlamıyorum sonuçta yaktık demek..

Kesin yandı öyle mi?

Ne kadardır bi 40 gb ide harddisk

darkeagle37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Muhtemelen disk in üzerindeki kartı yakmışsınız. Çözümüde aynı diskten bitane daha bulup kartını değiştirmek.Kolay gelsin

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kasa eski biraz sata girişi yok ya da ben göremedim
Anakart Asus K8N, var mıdır?

darkeagle37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
2 Adet sata portu bulunmakta işlemci ve ekran kartı soketinin arasında :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet varmış harbiden ben bu işten hiç anlamıyormuşum :D

40 gb bile 50 lira falan ya, 10 20 liraya bulunur diye tahmin ediyordum. Fiyatlar çok değişik.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Ahh kardeşim jumper girişine nasıl taktın o güç girişini :D İlk kez görüyorum böyle birşey.Helal olsun valla.Jumper girşinin arkasındaki kart IDE, güç girişi ve diğer girişlerinde kartıyla birleşik olması lazım.Elektrik yüklenmemesi gereken yere elektrik gönderince kartı yaktın büyük ihtimal.Kullanılamaz durumda olduğu hakkında kesin birşey söylemiyim ama büyük ihtimal HDD çöp oldu.40 GB HDD ler çok ucuz.Ayrıca Maxtor HDD'ler pek beğenilen bir marka değil.Eğer yenisini alıcaksan WD ya da Seagate marka almanı öneririm.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Helal olsun gerçekten tebrik ediyorum :D Kurcalayarak öğrenin mantığının nakavt olduğu noktadayız şimdi

eee şeyy sizin harddisk geldiğinde yanmıştı üfledik geçmedi dersin olur biter bence :D

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Madem bozacak ne diye girebilecek şekilde yapmışlar onu yaa :D

Madara olduk :D

POWER bilgisayarın sahibinin yanında yaptım bu işi öyle bişey deme halim de yok malesef :D

h2oxygen1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer diskten ses geliyorsa büyük bir ihtimal ile adım motor yanmıştır ve sesi yapan onun manyetik alanıdır.

O bağladığın kablo ise Floppy güç kablosudur. Ide bağlantı ile detaylı bilgiye sahip değilsen eski HDD de ve eski kablolarda Ide kablosunu yalnış bağlama olasılığın yüksek bu HDD ye zarar vermiyecektir ama pc HDD görmeyecektir. birdahakine Ide kablosunu ters düz etmeyi dene :(

aymelek981

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlkar benım bir trbayt LG harici hardisk vara kşam sağlam olarak çalışıyodu sabah baktığımda düt düt ses çıkarıyor ve bilgisayar görmüyor bilgisi olan var mı

h2oxygen1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aymelek981 sorunun sadece Hdd ile ilgili olmayabilir sanırım ses kasandan geliyor sesleri uzun ve kısa olarak kodlayarak yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırız. düt düt düt düüüt 3 kısa 1 uzun misal :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Benim harddiskte Bios ekranında kalıyor ne iş anlamadım..:D