Harddisk Sorunu

regena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hayırlı bayramlar

Harddisk de yaşadıgım bir sorunu size danışmak istedim.

Bilgisayara takılı 500gb lık win kuruluoldugu bir harddiskim vardı harddisk dolunca bir tane daha harici almaya karar verdim
bu sırada bir arkadaşım kendisinde 1tb lik bi harddisk olduğunu ve istersem verebileceğini söyledi bende aldım bilgisayarda bulunan dosyaların birçogunu bu harddisk e kopyaladım (buraya kadar herşey gayet güzel ilerledi)

daha sonra bilgisayar harddiski görmemeye başladı bazen açılışta görmüyor bazende harddiskten film izlerken bir anda harddiski görmüyor
harddiskin sata kablosunu söküp takınca durum düzeliyor
harddiskin bozuk olma ihtimali yok denecek kadar az çünkü alan aldıgım arkadaş çok az kullanmış ( ve en ufak bir şüphede harddiski atan biri oldugu için bozuk oldugunu hiç sanmıyorum)

bilgisayar ve harddik için bilgi vermeme gerekirse
500 gb olan harddisk 2.5 sata
1 tb olan harddisk 2.5 sata
bilgisayar 400w
anakart ddr3

bilgisayara harddiskler ve harici ekran kartı dışında başka bir donanım yoktur

bu sorunu gidermek için ne yapabilirim formatla düzelirmi ve en önemlisi niye bu sorun oluyor

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sata kablosunu değiştirdin mi? Ayrıca film izlerken vs harddiski görmemeye başlayınca kafalardan ses geliyormu? Zamanında aynı sorun bende vardı. Psu nun hdd ye giren kablosunda temassızlık vardı. arada bir elektrik gidip geliyor, donuyor yada kafa vuruyordu.

regena

Asistan
Reaksiyon puanı
2
kabloyu degiştidim ama hepsinde aynısını yaptı

salihemre_set

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar harici harddiskime windows sürüm yükseltme programını yükledim. İçinde ne varsa kayboldu ve 1 TB hafızası 60-65 GB oldu. Bilginiz varsa yazın lütfen