Harddisk Sorunu

carmelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba,
benim bir HDD im ile ilgili bir sorunum var..

benim masaüstü bilgisayarımda 2 tane HDD var, birisinde windows kurulu (C) diğerinde de bütüm multimedia arşivim var (D)

geçenlerde D' ye gireyim dedim ama bilgisayarımda görünmüyordu. denetim masası/performans bakım/.../disk yönetimi ne tıkladığımda da D görünmüyor..

ben iki HDD yi aldığımda da SATA olarak almıştım, bios ta boot menüsünde device priority de ilk harddisk SATA diğeri IDE olarak görünüyor..
bios u pek bilmediğim için doğru yeremi baktım bilmiyorum tabi..

benim D' deki bilgilerimi kurtarmam gerekiyor :( bunun için ne yapmalıyım, eğer direk içindeki bilgileri kurtarabileceğim bir program varsa onu da denerim..
en kötüsünü düşünmek gerekirse; eğer HDD yandıysa, bu bilgileri kurtarma şansım varmıdır?

HDD yi başka bir bilgisayarda takıp denemedim, bu bağlantıları yapmayı da pek beceremeyebilirm..

anlatmam gereken başka bilgi varmı bilmiyorum şimdilik sorunumu bu msj la bildireyim, inşaallah yardımcı olabilirsiniz..

konuyu açtığımdan beri hergün sayfayı yeniliyorum belki bir cevap alabilirim diye ama malesef alamadım ... :(

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Dostum yazınının tamamını kalınla yazmamalısın ben değil kurallar öyle diyor. İki Hdd derken bölümlenmiş olmasından mı bahsediyorsun?

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Masaüstündeki bilgisayarım simgesini sağ tuş yapıp yönet e girin açılan bölümde disk yönetimine girin görünmeyen HDD niz Raw formatındamı kontrol edin diskin üzerine sağ tıklayıp arada neler yazıyor sakın biçimlendirmeyin eğer Raw formatındaysa R-Studio programı var onunla arşıvinizi kurtarabilirsiniz benim gçenlerde raw olayı başıma geldi arşivimi öyle kurtarabildim :)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bu konuda yeterince iyi olmadığım halde belki işini görür ve konu canlı kalır diye yazıyorum mesajını yeni gördüm. En son pc'de ne yaptığını yazsan belki işimize yarardı. İlk olarak hdd soketini kontrol et, soket yerine tam takılı ise kurtarma programlarıyla (recovery my files gibi) sürücülerine bak burada görmen gerekli ama son olarak ne yaptığını ve nasıl birden görmediğini açarsan sorununu daha iyi çözebiliriz.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
hdd çokmüşse göremeyebiliyorsun benim başıma geldi ve verileri GetDataBack ile kurtardım programın iki versiyonu var GetDataBack for NTFS ve GetDataBack for FAT32
hdd önceden ne ile formatlanmışsa ona göre olanı indiriyorsun NTFS veya FAT32
0 veri kaybıyla kurtarmıştım umarım seninkide benim başıma gelen bi durumdurda kurtarırsın..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Masaüstündeki bilgisayarım simgesini sağ tuş yapıp yönet e girin açılan bölümde disk yönetimine girin görünmeyen HDD niz Raw formatındamı kontrol edin diskin üzerine sağ tıklayıp arada neler yazıyor sakın biçimlendirmeyin eğer Raw formatındaysa R-Studio programı var onunla arşıvinizi kurtarabilirsiniz benim gçenlerde raw olayı başıma geldi arşivimi öyle kurtarabildim :)

Programa Gerek yok Öle bi sorunu varsa hdd yi çıkarıp başka bi bilgisayara harici olarak taksın ve açsın pc yi girsin açılmayan bölümü kurcalsın sonra cıkardın hd dyi taksın pc ye düzeliyor sevgiler.

carmelo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum yazınının tamamını kalınla yazmamalısın ben değil kurallar öyle diyor. İki Hdd derken bölümlenmiş olmasından mı bahsediyorsun?

forumlarda herzaman Kalın-İtalik yazarım alışkanlık... kuralı bilmiordum pardon...

--o--

bölümlenmiş değiller, iki farklı HDD takılı kasada...

dediklerini yapmıştım zaten, görünmeyen HDD mi orda da göremiyorum ki, sadece C var orda

eululc.jpg

Bu konuda yeterince iyi olmadığım halde belki işini görür ve konu canlı kalır diye yazıyorum mesajını yeni gördüm. En son pc'de ne yaptığını yazsan belki işimize yarardı. İlk olarak hdd soketini kontrol et, soket yerine tam takılı ise kurtarma programlarıyla (recovery my files gibi) sürücülerine bak burada görmen gerekli ama son olarak ne yaptığını ve nasıl birden görmediğini açarsan sorununu daha iyi çözebiliriz.

son olarak ne yaptım da HDD im görünmemeye başladı bunu bilmiyorum, gündüz vardı gece eve geldim bi müzik açayım dedim winamp ı açtığımda şarkıları görmemişti hiçbirini açmıodu yani..
sonra D ye gireyim dedim bilgisayarımda sadece C görünüyordu..
soketini çıkarıp yeniden falan taktım, içindeki tozu bile temizledim çaresizce ama fayda etmedi
recovery programlarını denedim yine sadece C görünüyordu disk olarak. D yi hiçbirşekilde göremedim...

hdd çokmüşse göremeyebiliyorsun benim başıma geldi ve verileri GetDataBack ile kurtardım programın iki versiyonu var GetDataBack for NTFS ve GetDataBack for FAT32
hdd önceden ne ile formatlanmışsa ona göre olanı indiriyorsun NTFS veya FAT32
0 veri kaybıyla kurtarmıştım umarım seninkide benim başıma gelen bi durumdurda kurtarırsın..

çaresizce bir de o programı mı deneyeyim :)
peki şimdi bakıcam o programa da...

Programa Gerek yok Öle bi sorunu varsa hdd yi çıkarıp başka bi bilgisayara harici olarak taksın ve açsın pc yi girsin açılmayan bölümü kurcalsın sonra cıkardın hd dyi taksın pc ye düzeliyor sevgiler.

HDD yi takabileceğim etrafımda başka masaüstü bilgisayar yok laptop var herkeste, harici olarak nasıl takıcam? USB kablosuyla mı??
aynı harici HDD yi bağlar gibi bunu bağlıcam yani?

--o--

cvp lar için teşekkürler, umudumu kesmiştim artık... :)

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
pm ile bi site verdim orda kullanımından bahsediyor

cumalisav02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hdd sağlamsa, disk yönetiminden sürücüye harf ata.