Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben 1 TB yeni bir hd aldom eski 80 gb lığın içindeki herşeyi (işletim sistemi dahil) yensine kopyalamak istiyorum.Bunu nasıl yapacağımı basit bir şekilde anlatırmısınız.
Dosyalarını kopyalayabilirsin ama işletim sistemi zor. Çünkü disklerin partiton bilgileri filan hep MBR üzerinde diye biliyorum. Onu Kopyala - Yapıştır yoluyla yapılamıyor
Yeni aldığın diske çak formatı, daha sonra eski diskini DVD-ROM (IDE) kablosunu kullanarak paralel olarak bağla. Geri kalan yedek dosyalarını yeni diske aktar.
Elinde bulunan 80gb hdd tum datalar ve isletim sistemini hicbir kayip olmadan yeni hard diskine kopyalabilirsin. Bunun icin Hiren's Boot Cd ye ihtiyacin var. Nasil kullanilcagini ise buradan okuyabilirsin. Kisaca Norton Ghost u calistirip "disk to disk" ile once kaynak hedef diski sonra hedef diski secip kopyalama islemini baslatabilirsin. 80 Gb disk eger birkac bolume ayrilmis ise eski diskin her bir bolum kapasiteleri oranlanarak yeni diskte olusturulur. Ornek : Eski Disk 40+40 Gb. bolumlenmis ise yeni diskte 500+500 gb olarak, eski disk 20+60 gb olarak bolumlenmis ise 250+750 gb olarak disk kapasitesi ayarlanir.
Not: Norton Ghost da kaynak ve hedef diskleri yanlis secersen eski verilerininde geri donussuz gidebilecegini unutma.