Harddisk Görünmüyor

shadowman48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda samsung hd322hj harddisk takılı ikinci harddisk olarak. İki yıl kadar kullandım, sonra format attım geçenlerde. Harddisk donanımlarda görünüyor, açılışta siyah ekranda da görünüyor ama bilgisayarım'ı açtığımda görüp kullanamıyorum. Ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
sanırım harf ataması yapılmamış. bilgisayarıma sağ tıkla, yönet de. oradan disk yönetimini tıkla. disc sağ tarafta görünecektir. sağ tıklayıp harf ata

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hard disk'ini dışarı çıkart ve birde dışarda bir dene böylelikle sata kablosunun çıkıp çıkmadığını ve harddiskten gelen sesi duyabiliriz.
dışarıya çıkardıktan sonra ve kablolarını kontrol ettikten sonra harddiskten ses gelip gelmediğine bir bak bu genellikle bir süre çıt sesi gelir bu hdd kafasının attığının işaretidir bırak 1 saat dolaşsın sinirleri yatışsın
evil.gif
böyle bir durumda sana ondan hayır gelmez kafası atmıştır bir kere garantisi varsa gönder derim.
a baktın çalışıyor lan kablodanmış be dermişsin gibi ihtimaline karşın master boot record'un bozulduğunu var sayararak..
1 cisi windows kurulum cd sini bilgisayarınıza tak ve bas reseti
2 cisi bilgisayarı bios'dan seydiromdan başlata ayarlayın ve cd desteği ile başlatın.
3 cüsü okuma işlemleri bittikten sonra R (Onar) tuşuna basarak onarma bölümüne geçin
4 cüsü bu aşamdan sonra varsayılan klavye düzeninin seçilmesi için biraz bekleyin ve hangi windows oturumu ile çalışmak istiyorsunuz sorusuna 1 yazarak enter düğmesine basın
grin.gif
sizden yönetici şifresi isterse boş bırakarak enter tuşuna basın, eğer kabul etmezse, windows kurulurken girdiğiniz şifreyi yazarak işleme devam edin.
5 cisi m bu aşamalardan sonra karşınıza gelen komut satırına fixmbr komutunu yazarak enter'a basın ve karşınıza gelen kısımlardada devam ederek MBR sektörünüzü yeniden oluşturun. sonra format atacaksınız gül gibi bilgilerin üzerine bir bardak su içeceksiniz. şaka şaka sonra bunları recover edebilirsiniz oda başka bir konu tom da araştır bulursun.

shadowman48

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
topalsoluncan, teşekkür ederim arkadaşım düzeldi, şowalye sana da teşekkürler verdiğin bilgiler için. Deli etmişti kurtuldum sonunda sağolun.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benim sorunum bilgisayara harici hard disk aldım 160 gb daha sonrasında bunu sistem ayrıldı biçiminde bıde ıkıye böldürdüm içine müzik dosyaları oyun dosyaları arşivledim bi gün baktıgımda c ve d görünüyo diger aldığım harici hard disk görünmüyo yanlız bu bilgisayara takılı daha sonrasında bilgisayarın içindeki harici takma kablosunun yerini değiştirdim ama harici olarak kullandığım harddiski göremiyorum deamon tools kullanıyodum bilgisayarı boot menuye ayarlayınca hem ıcındekı harddısk hemde sonradan taktıgım harddısk görünüyo ama bilgisayarıma geldıgınde görünmüyo öncedne görünüyodu ne yapabılırım ıcındekı dosyalar resımler çok önemli yardımcı olursanız sevinirim

rhm61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mer haba bende silicon power armor A80 taşınabilir disk var pc ye taktığımda bu aygıt başlatılamıyor kod 10 hatası veriyor yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler