Harddisk çıkarıp taktım bilgisayar takılıyor

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Öncelikle ilk durum şu, kardeşimin harddiski sanırım bozuldu. Sonra bozuk olduğundan emin olmak için harddiskleri değiştirdik , onunkisini bana benimkisini ona taktık.
Onun PC si açıldı benimkisi açılmadı doğal olarak harddiskin bozuk olduğunu öğrendik.

Sonra benim PC ye taktık geri. Benim PC de arada bir 20 saniyelik filan takılmalar oluyor. Tekrar taktıktan sonra . Düzgün takamadım mı diye baktım her şey yerindeydi , acaba tesadüf mü diye bugün format atmayıda düşünüyorum. Bunun haricinde öneriniz var mıdır ?

Birde bu bozulan harddiski yapabilme imkanımız var mı durduk yere gitti ?

Edit:Bu arada Laptop masaüstü değil.
Edit 2: Hardiskin olduğu yere hafif vurunca bilgisayar kendine geliyor.

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Öncelikle ilk durum şu, kardeşimin harddiski sanırım bozuldu. Sonra bozuk olduğundan emin olmak için harddiskleri değiştirdik , onunkisini bana benimkisini ona taktık.
Onun PC si açıldı benimkisi açılmadı doğal olarak harddiskin bozuk olduğunu öğrendik.

Sonra benim PC ye taktık geri. Benim PC de arada bir 20 saniyelik filan takılmalar oluyor. Tekrar taktıktan sonra . Düzgün takamadım mı diye baktım her şey yerindeydi , acaba tesadüf mü diye bugün format atmayıda düşünüyorum. Bunun haricinde öneriniz var mıdır ?

Formattan sonra tekrar deneyin isterseniz yine takılmalar olursa okuma kafası çizmiş demektir büyük ihtimal. Tamiri olmayan bir durum verinizi alabilirseniz iyi olur. Ssd ye terfi ede bilirsiniz

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247

Harddiskin kafası gidiyor olabilir. 4 köşesine çok sert olmayacak şekişde kapı tıklatır gibi vurun.
Diğer harddisk için yapabilecek bir şey yok maalesef.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Benim Diski kardeşimin bilgisayarına taktım tekrardan , 0 takılma mis gibi çalışıyor.

Benim Laptopun harddisk okuma yeri mi bozuldu anlamadım. :(

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Benim Diski kardeşimin bilgisayarına taktım tekrardan , 0 takılma mis gibi çalışıyor.

Benim Laptopun harddisk okuma yeri mi bozuldu anlamadım. :(
Sata portunda sorun olabilir. Harddiskin desteğini takmayı unutma. Hareket ederse kopartır bağlantıları.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Yine bir şey keşfettim. Benim laptop 5 senelik. Sol alt tarafına böyle orta kuvvette vurunca ya da ani hareketleride kapanıyordu. Sorun sol alt taraftaymış harddisk işi galiba tesadüf, tam olarak emin olamasamda.

Sol alt tarafta ne var tam olarak ?

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Yine bir şey keşfettim. Benim laptop 5 senelik. Sol alt tarafına böyle orta kuvvette vurunca ya da ani hareketleride kapanıyordu. Sorun sol alt taraftaymış harddisk işi galiba tesadüf, tam olarak emin olamasamda.

Sol alt tarafta ne var tam olarak ?
Bilgisayarın nedir?