Harddisk boot ayarı ile ilgili

zebani56

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar
benim harddisk iki bölüm 1. tarafında xp yüklü ben işletim sistemlerinin sorduğu
yere ,2 bölümden boot et diye sorsun istiyorum
bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum
şimdiden teşekkür ediyorum
| |
v v
Arkadaşlar galiba yanlış anlaşıldım
ben acronisin flashbellek boot dosyalarını yedek disk bölümüne atarak (imajda orda) bilgisayara ikinci işletim sistemi seç dediğimde bootederek acronis açacak şekilde yapmak istiyorum
Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler

exantric

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Zaten 2. bir işletim sistemin var ise bunu otomatik sorar hangisinden açayım diye işlem yapmana gerek yok ki

GhostX

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Exantric Dediği Gibi Eğer ki 2 İşletim Sistemi Yüklü İse Sorar Boot Ekranında

yigitx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bilgisayarım-özellikler-gelişmiş- te başlangıç ve kurtarma var orda ona tıkladığında şöyle bir satır cıkar
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect

2 isitem kurulu ise burda vardır zaten ve açılışta sana sorar pc yi hangisi ile başlatmak istediğini, diğer sisitem bu satırda yoksa , direkt kurulu olandan gider, diğer sistemi bu satıra ekleyebilirsen istediğin olabilir belki.

zaamımda me ve 200pro yu aynı diskte kullanmıştım, burdan sürese çimini felan kısaltıyordum, tabi senin dedğin bu şekilde olabilirmi, deneyebilirsin belki, ama ne olur bilmemen kötü o boot dosyasını orjinalini alıp, bişi olduğu zaman c ye atarsın tekrar