Hard diskimde sorun var mı?

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba HDTUNE ile test yaptım error scan kısmı full yeşildi, healt kısmındaki herşeyde OK yazıyordu, benchmark testinde de CPU kullanımı %14.1 di. bir arkadaşım ''hard diskinde sorun var normal sağlıklı bir diskte işlemci kullanımın %0 veya en fazla %1 olması lazım. Bunun sebebi işlemcinin HDD'den gelen bozuk verileri düzeltmeye çalışması.'' gibi bir laf etti cidden öyle mi? Bilgisayarı birkaç ay önce topladım.
Ekran Alıntısı1.PNG

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşın sana yanlış bilgi vermiş. Harddisk CPU kullanımı işlemden işleme değişir. 1 de olur 60 da olur ona sistem işleme göre karar verir. Şimdiden yedeklerini almaya başla, bechmark testine bakacak olursak o disk miladını doldurmuş. Hard Disk Sentiniel yazılımı ile ekran görüntüsü alıp atar mısın ?

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşın sana yanlış bilgi vermiş. Harddisk CPU kullanımı işlemden işleme değişir. 1 de olur 60 da olur ona sistem işleme göre karar verir. Şimdiden yedeklerini almaya başla, bechmark testine bakacak olursak o disk miladını doldurmuş. Hard Disk Sentiniel yazılımı ile ekran görüntüsü alıp atar mısın ?
Ekran Alıntısı2.PNG
Ekran Alıntısı3.PNG
4.PNG

Son düzenleme:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşletim sisteminde gereksiz servis ve gereksiz başlangıç öğeleri çalışıyor mu ? Format atıp denedin mi ? Sistem kaynaklarını ispik eden bir çok yazılım veya zararlı yazılım olduğu görüşündeyim. Başka bir açıklaması yok. Spin Retry Count çok iyi durumda çünkü.
Görev yöneticisinden baktığımda 4-5 tane chrome açık olduğunu gördüm sanırım o yüzden böyle oldu, onları kapatıp yeniden test ettiğimde daha iyi sonuç aldım, sizede teşekkür ederim ne zaman konu açsam yardımcı oluyorsunuz :)
Ekran Alıntısı5.PNG

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Görev yöneticisinden baktığımda 4-5 tane chrome açık olduğunu gördüm sanırım o yüzden böyle oldu, onları kapatıp yeniden test ettiğimde daha iyi sonuç aldım, sizede teşekkür ederim ne zaman konu açsam yardımcı oluyorsunuz :) Ekli dosyayı görüntüle 14983
Rica ederim. Gereksiz servis, gereksiz görev zamanlamaları ve gereksiz başlangıç öğelerini açılışta devre dışı bırakırsanız daha iyi sonuçlar alırsınız.