Hard Diskim bozuldu mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IPv6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dün bir anda oldu bu arıza. 2. diskime ulaşmaya çaılışınca ulaşamayıp disten cevap alamadı sistem.sonrada disk AHCI modunda olduğundan usb bellek çıkarır gibi disk sistemden kendini çıkarttı.windows donanım çıkartıldı sesi verdi.bilgisayarımda da disk görünmedi haliyle.disk kendini kapattı yani.

bilgisayarı bir çok kez kapatım açmama rahmen sorun aynıydı.ilk açtımğımda tam dosyalara erişiyodum ki gene disk cevap vermemeye başlıyordu.

bugün bu arızayı hiç yapmadı.ancak resimdeki gibi uyarılar görünüyor diskte.ayrıntılı olarak bunların açıklamasını söyleyecek varmı.bir anda diski kaybede bilir miyim? servise göndereyim mi acil? bir de servisde değişim verilir mi? diskin neresini tamir edecekler ki?
90095753-6ee6-4a5a-bc8d-9a4566d25d89.jpg
50fdaefe-a143-4359-852c-d1c71863e85f.jpg

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bağlantı noktaları yanmış olbilir dediğine göre diske erişim var bu büyük ihtimalle teknik bir sorun ben hard diskte pek bi sorun olduğunu sanmıyorum.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
disk bağlantılarını kontrol et
pc açılınca da windowsun disk taramasını çalıştır (chkdsk)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

benim disk de ahci modda
aynı sorunu çok yaşadım sata data bağlantısını değiştirince düzeldi
diskte okunamayan sectorler olabilir

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
chkdsk'de bir şey çıkmadı.

şu hataların anlamını bilen var mı?

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Elbette ben yardımcı olayım size.Şimdi Current Pending Sector demek hard diskinizde arızalı alan var demektir.Reallocated Sector Countda kullanılmaz alana alınan bad sectorlar demek.Bundan yola çıkarak senin hard diskinde 276 tane kullanılmayan alana alınmıs badsector ve diskinde kullanılan alanın içinde bulunan 11 tane bad sector var.Tavsiyem biran önce yedeklerini alıp baska diske aktarmak.veya başka diske ghost yapmayıda deniyebilirsin.Bu arada kablosal bir problemde gözükmüyor.Kablosal bi sorun olsa İnterface CRC Countdaki data değeri yükselirdi.Yani direkt olarak diskinde bir problem var.Birde hd tuneden badsector taraması başlatıp diskin arızalı olup olmadıgını daha iyi görebilirsin.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tarama yaptım bad sektor buldu.sapa sağlam diskti yaa.gözüm gibi bakıyordum. 1. sistem diskime (500gb) bile ne işkenceler yaptım birşey olmadı.buna olması koydu bana (2tb bu).

darknessfire çok teşekkürler :)

1b864a46-7d05-412a-b43c-f76fe1376b9a.png

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Önemli değil :) garantisi hala varsa garantiyede gönderebilirsin.Tabi çok belgen varsa aktarımı zor olur ayrı disk lazım.Bu durumda diski değiştirirler.Birazda şans işi mekanik disklerde üretim hataları olabiliyor bazı diskler 3-4 ay içinde arızalanabiliyor.Bazılarıda senelerce çalışıyor bişe olmuyor.Birde mekanik hard diskler titreşimden falan etkilenirler.1 tane bad sector oluştumu gerisi kaçınılmaz oluyor artık.

IPv6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akşam baktım malesef garantisi yokmuş. 2010'da almışım garantimi kalır :) bozulmasın diye dua etmekten başka çarem yok :D

servisle konuşup elektrik kesintisindendir diye belge alırsam elektrik şirketinden para koparabilirim.bunu düşüeyim ben biraz :D