Hard Disk Oyun Performansındaki Etkisi Nedir ?

halbuki

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hard Disk 'in oyunlardaki etkisi nedir acaba ? Oyunun yüklenmesinden ziyade oyun içi performansında bir etkisi var mıdır ?

Oyun içinde harita yüklerken belli bölgeleri yüklerken ekrana gelirken HDD den yararlanılır mı ?

Daha stabil bir oyun performansında (FPS ani inip çıkmalar belli bölgelerde düşüşler) Hard Disk'in bir önemi var mı ?

Hard Disk ile multiplayer oyunlarındaki ping'in bir alakası var mı ? (Bu soruyu HDD reklamlarında gördüğüm ''multiplayer oyunlarında maksimum performans'' başlığı altında yapılan tanıtımlardan bağlantı kurarak soruyorum )

Hard Disk'in oyun konusunda yaptığı üslendiği işler nelerdir ?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hard Disk 'in oyunlardaki etkisi nedir acaba ? Oyunun yüklenmesinden ziyade oyun içi performansında bir etkisi var mıdır ?

Oyun içinde harita yüklerken belli bölgeleri yüklerken ekrana gelirken HDD den yararlanılır mı ?

Daha stabil bir oyun performansında (FPS ani inip çıkmalar belli bölgelerde düşüşler) Hard Disk'in bir önemi var mı ?

Hard Disk ile multiplayer oyunlarındaki ping'in bir alakası var mı ? (Bu soruyu HDD reklamlarında gördüğüm ''multiplayer oyunlarında maksimum performans'' başlığı altında yapılan tanıtımlardan bağlantı kurarak soruyorum )

Hard Disk'in oyun konusunda yaptığı üslendiği işler nelerdir ?

1-Tamamı kalın yazmak yasak

2-Etkisi var

3-Yararlanılır

4-Var

5-Bu konuda bilgim yok ama ping daha çok internet bağlantısı ile alakalı diye biliyorum

6-200 liraya alacağınız bir hdd ile 350 liraya alacağınız ssd arasında sadece load sürelerinde (oyun içi oyun dışı) etki vardır daha çok online oyunlarda (bazıları) siz herhangi bir araçla hızlı hızlı ilerlerken hdd hızı buna yetişemeyebilir ama ssd de bu söz konusu değildir buna tanık oldum kendi makinemde.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yillardir hardware sitelerini az cok takip ediyorum. Hard diskin oyun performansi uzerine bir yazi gormedim. Dedigin gibi ancak yukleme suresini etkiler.
Ping tamamen network hizi ile ilgili. Bant genisligi farkli bir konu . HDD ile online oyun performansinin ne alakasi var, bilen varsa beri gelsin.

Beholder

Doçent
Reaksiyon puanı
30
yillardir hardware sitelerini az cok takip ediyorum. Hard diskin oyun performansi uzerine bir yazi gormedim. Dedigin gibi ancak yukleme suresini etkiler.
Ping tamamen network hizi ile ilgili. Bant genisligi farkli bir konu . HDD ile online oyun performansinin ne alakasi var, bilen varsa beri gelsin.

Arkadaşa tamamen katılıyorum ve ping internet hızı ile ilgili benim bazı cs 1.6 sw lerde kasıyor yani adil kullanım noktasını aşmış gibi geliyor