seciL
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 102
Haklı olmayı mutlu olmaya tercih eder miydiniz? sizin için hangisi daha önemli; haklı olmak mı, mutlu olmak mı? :happy::wassat:
İki seçenek arasında bıraktığına göre, birini seçen, diğerini seçmemiş olacak. Bu durumda da mutluluğu seçen, "haklı olmayı seçmemiş" yani haksızlığı seçmiş olacak. Haksızlık zulümdür (sözlük anlamı). Dolayısıyla mutluğu seçen, zulüm üzerine kurulmuş bir mutluluk seçmiş olacak.
Zulüm üzerine bir mutluluğu kim kurabilir? Ancak zalimler, benciller vb. Bu durumda insan neden haklı olmayı seçmesin? Zira haklı olan kişi mutlu olmasa bile huzurlu olacaktır. Huzur ise her zaman mutluluktan yeğdir.
İki seçenek arasında bıraktığına göre, birini seçen, diğerini seçmemiş olacak. Bu durumda da mutluluğu seçen, "haklı olmayı seçmemiş" yani haksızlığı seçmiş olacak. Haksızlık zulümdür (sözlük anlamı). Dolayısıyla mutluğu seçen, zulüm üzerine kurulmuş bir mutluluk seçmiş olacak.
Zulüm üzerine bir mutluluğu kim kurabilir? Ancak zalimler, benciller vb. Bu durumda insan neden haklı olmayı seçmesin? Zira haklı olan kişi mutlu olmasa bile huzurlu olacaktır. Huzur ise her zaman mutluluktan yeğdir.
şahsen şunu söyleyebilirim ne zaman haklı olduysam hep mutsuz oldum ya da mutsuz edildim...boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye...
peki haklı oldum da bişi kazandım mı...?? ya da bişi kattım mı çevreme...?? hayır...herkes zaten her zaman doğru bildiğini okur ,yapar, eyler..
o sebeple haklı olmak bana bişi katmıyor...sebebini bilmeden mutlu olmayı tercih ederim...
bu soruda "mutlu olmak" illa ki "haksız olmakla" gelmiyor ben öyle anladım..
meçhul yolcu dewamı gelecek.. beğendiğine sewindim orda yazdığın ismide görüncede çok heyecanlandım
eğer haklıysam mutlu da olurum zaten..Ben haksızsam üzülürüm ve haksızsam mutsuz olurum..Bence birinin var olması diğerininde var olmasına bağlı..yani haksız insan mutsuzdur ve aynı şekilde haklı insan mutludur..:happy:
Evet, gayet basit bir mantık işte.Tebrik ediyorum.
![]()
"Sebebini bilmeden mutlu olmak".. İlginç bir fikir. Doğrusu ben kendi adıma hayatın "sebebini bilmeden" yaşanacak kadar değersiz olmadığını düşünüyorum. Yani mutluysam mutlaka iyi bir sebebi olmalı. Aksi halde "sebebini bilmediğim" bir mutluluk başkalarına zarar vermeme bile neden olabilir.
Atıyorum yolda para buldum, haklı olmayı önemsemedim, sadece bulduğum parayla, "sebebini bilmeden" mutlu olmayı tercih ettim. Ama belki de o paranın sahibi ameliyat olacaktı, benim yüzümden olamadı. Ya da karaciğerimin değişmesi gerekiyor, babam beni çok sevdiği için tutup bir çocuk kaçırttı, sonra da onun ciğerini bana nakletti. Yani beni yaşatmak için onu öldürdü, ama bunu bana söylemedi. Ben de "sebebini bilmediğim" bir mutluluğa kavuşmuş oldum. Zahirde "iyileştiğim için seviniyorum" ama "iyileşme sebebimi"i hala bilmiyorum.
Elbette "mutlu olmak" haksız olmak değildir ki? Yaptığım analize bakarsanız, iki seçenek arasında bırakılmışsınız, ikisini birden seçemeyecekseniz, bu durumda sadece birini seçebilirsiniz. Gayet basit bir mantık değil mi? Bu durumda birini seçerseniz diğerini seçmemiş olacaksınız.
Oysa haklı olan, zaten huzurlu olandır. Mutlu olmasını bilen insan da huzurlu olduğunda mutludur da. Kısacası haksız olmayan zaten mutlu olandır. O yüzden haklılık mutluluğa karşı tercih edilebilir, ama mutluluğun haklılığa karşı seçilmesi zulümdür; esasen mutluluk da değildir.
Mutluysam haklımdırİçim rahatki mutluyum
psikopat değilim ki dimi ama
onun için bu soru saçmaa![]()