Hangisini tercih edersiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seciL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
Haklı olmayı mutlu olmaya tercih eder miydiniz? sizin için hangisi daha önemli; haklı olmak mı, mutlu olmak mı? :happy::wassat:

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Zaten haklı olmayan mutlu da olamaz mutlu olmayı tercih ederim mutlu olunca zaten haklı da olurum :D

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
mutluluğu seç.
Gerçekleri kabul et.Şikayet etmek ve kendini ve çevrendekileri üzmek yerine gerçekleri olduğu gibi kabul etmeyi dene.
Önce karşındakini anlamaya çalış. Eğer çevrendekilerle doğru iletişim kurmak istiyorsan, önce karşındakileri anlamaya çalışmalısın.
Alçakgönüllü olamaya çalış. Kendini başkalarına kanıtlamak için ne kadar az çaba harcarsan içindeki huzur o kadar artar.
Eleştirileri kabul et.! Ufak bir eleştiride bile saldırıya geçmek yerine eleştirileri kabul etmeyi denersen, kendini daha iyi hissedebilirsin.
Mutlu olmaya çalış. Ne zaman mutlu olacaksın? Okulun bittiğinde mi? İşe girdiğinde mi? Mutluluğu bekleme ve erteleme.
Elini uzat! Kırıldığın ya da küstüğün zamanlarda ilk adımı hep karşıdan mı beklersin? Unutma ki, haklı olmak mutlu olmaktan önemli değildir.

hepimize mululuklar.

edit: seciL kardeş sağol bugün bir felsefeye daldırdın bizi...çıkarken 110 tane saç gitti beyinden bir çok hücreler yaşlandı:D:D
şimdi de hakkı mız mı haklımı yoksa hakkı ve mutlu evlensin mi diyon.valla 110 tane daha saç gitti:D:D
şaka bir yana böyle beyin jimnastiği yapacak konu aç ki spora aç beynimiz 110 metre engelliyi hiç sekmeden koşsun.:D:D
hepimiz elvan olamayız 5000 metre olmaz valla.:D:D
şaka bir tarafa...tekrar teşekkürler.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
İki seçenek arasında bıraktığına göre, birini seçen, diğerini seçmemiş olacak. Bu durumda da mutluluğu seçen, "haklı olmayı seçmemiş" yani haksızlığı seçmiş olacak. Haksızlık zulümdür (sözlük anlamı). Dolayısıyla mutluğu seçen, zulüm üzerine kurulmuş bir mutluluk seçmiş olacak.

Zulüm üzerine bir mutluluğu kim kurabilir? Ancak zalimler, benciller vb. Bu durumda insan neden haklı olmayı seçmesin? Zira haklı olan kişi mutlu olmasa bile huzurlu olacaktır. Huzur ise her zaman mutluluktan yeğdir.

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
İki seçenek arasında bıraktığına göre, birini seçen, diğerini seçmemiş olacak. Bu durumda da mutluluğu seçen, "haklı olmayı seçmemiş" yani haksızlığı seçmiş olacak. Haksızlık zulümdür (sözlük anlamı). Dolayısıyla mutluğu seçen, zulüm üzerine kurulmuş bir mutluluk seçmiş olacak.

Zulüm üzerine bir mutluluğu kim kurabilir? Ancak zalimler, benciller vb. Bu durumda insan neden haklı olmayı seçmesin? Zira haklı olan kişi mutlu olmasa bile huzurlu olacaktır. Huzur ise her zaman mutluluktan yeğdir.

değiştirmiorum kararımı eLmasyon :razz:

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0

Hakkın yoktu, hakkını böyle kullanmaya.
Hakkın yoktu, adını böyle yok etmeye
Haksızlık deyilmi böyle çekip gitmeler..

bizim kastettiğimiz haksızlık bu.

haklı olmayı bırak mutlu ol bence.

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
şahsen şunu söyleyebilirim ne zaman haklı olduysam hep mutsuz oldum ya da mutsuz edildim...boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye...

peki haklı oldum da bişi kazandım mı...?? ya da bişi kattım mı çevreme...?? hayır...herkes zaten her zaman doğru bildiğini okur ,yapar, eyler..

o sebeple haklı olmak bana bişi katmıyor...sebebini bilmeden mutlu olmayı tercih ederim...

bu soruda "mutlu olmak" illa ki "haksız olmakla" gelmiyor ben öyle anladım..

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
şahsen şunu söyleyebilirim ne zaman haklı olduysam hep mutsuz oldum ya da mutsuz edildim...boşuna dememişler doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye...

peki haklı oldum da bişi kazandım mı...?? ya da bişi kattım mı çevreme...?? hayır...herkes zaten her zaman doğru bildiğini okur ,yapar, eyler..

o sebeple haklı olmak bana bişi katmıyor...sebebini bilmeden mutlu olmayı tercih ederim...

bu soruda "mutlu olmak" illa ki "haksız olmakla" gelmiyor ben öyle anladım..

yüreğinize sağlık çok güzel anlatmışsınız.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
"Sebebini bilmeden mutlu olmak".. İlginç bir fikir. Doğrusu ben kendi adıma hayatın "sebebini bilmeden" yaşanacak kadar değersiz olmadığını düşünüyorum. Yani mutluysam mutlaka iyi bir sebebi olmalı. Aksi halde "sebebini bilmediğim" bir mutluluk başkalarına zarar vermeme bile neden olabilir.

Atıyorum yolda para buldum, haklı olmayı önemsemedim, sadece bulduğum parayla, "sebebini bilmeden" mutlu olmayı tercih ettim. Ama belki de o paranın sahibi ameliyat olacaktı, benim yüzümden olamadı. Ya da karaciğerimin değişmesi gerekiyor, babam beni çok sevdiği için tutup bir çocuk kaçırttı, sonra da onun ciğerini bana nakletti. Yani beni yaşatmak için onu öldürdü, ama bunu bana söylemedi. Ben de "sebebini bilmediğim" bir mutluluğa kavuşmuş oldum. Zahirde "iyileştiğim için seviniyorum" ama "iyileşme sebebimi"i hala bilmiyorum.

Elbette "mutlu olmak" haksız olmak değildir ki? Yaptığım analize bakarsanız, iki seçenek arasında bırakılmışsınız, ikisini birden seçemeyecekseniz, bu durumda sadece birini seçebilirsiniz. Gayet basit bir mantık değil mi? Bu durumda birini seçerseniz diğerini seçmemiş olacaksınız.

Oysa haklı olan, zaten huzurlu olandır. Mutlu olmasını bilen insan da huzurlu olduğunda mutludur da. Kısacası haksız olmayan zaten mutlu olandır. O yüzden haklılık mutluluğa karşı tercih edilebilir, ama mutluluğun haklılığa karşı seçilmesi zulümdür; esasen mutluluk da değildir.

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
meçhul yolcu dewamı gelecek.. beğendiğine sewindim orda yazdığın ismide görüncede çok heyecanlandım
eğer haklıysam mutlu da olurum zaten..Ben haksızsam üzülürüm ve haksızsam mutsuz olurum..Bence birinin var olması diğerininde var olmasına bağlı..yani haksız insan mutsuzdur ve aynı şekilde haklı insan mutludur..:happy:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
meçhul yolcu dewamı gelecek.. beğendiğine sewindim orda yazdığın ismide görüncede çok heyecanlandım
eğer haklıysam mutlu da olurum zaten..Ben haksızsam üzülürüm ve haksızsam mutsuz olurum..Bence birinin var olması diğerininde var olmasına bağlı..yani haksız insan mutsuzdur ve aynı şekilde haklı insan mutludur..:happy:

Evet, gayet basit bir mantık işte. :) Tebrik ediyorum. ;)

iktidar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence işin kolayına kaçtınız.
Haklı olan mutlu , haksız olan mutsuzdur.
Öylemi...
Eminmisiniz?
Bence yanılıyorsunuz.Değişik açılardan bakıldığında,her türlü sonuç mümkün.
Haklı olanın da haksız olanın da mutsuz olma ihtimali var.Tabii aynı zamanda mutlu olma ihtimali de...
:) Benim kafam karıştı. :)

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
"Sebebini bilmeden mutlu olmak".. İlginç bir fikir. Doğrusu ben kendi adıma hayatın "sebebini bilmeden" yaşanacak kadar değersiz olmadığını düşünüyorum. Yani mutluysam mutlaka iyi bir sebebi olmalı. Aksi halde "sebebini bilmediğim" bir mutluluk başkalarına zarar vermeme bile neden olabilir.

Atıyorum yolda para buldum, haklı olmayı önemsemedim, sadece bulduğum parayla, "sebebini bilmeden" mutlu olmayı tercih ettim. Ama belki de o paranın sahibi ameliyat olacaktı, benim yüzümden olamadı. Ya da karaciğerimin değişmesi gerekiyor, babam beni çok sevdiği için tutup bir çocuk kaçırttı, sonra da onun ciğerini bana nakletti. Yani beni yaşatmak için onu öldürdü, ama bunu bana söylemedi. Ben de "sebebini bilmediğim" bir mutluluğa kavuşmuş oldum. Zahirde "iyileştiğim için seviniyorum" ama "iyileşme sebebimi"i hala bilmiyorum.

Elbette "mutlu olmak" haksız olmak değildir ki? Yaptığım analize bakarsanız, iki seçenek arasında bırakılmışsınız, ikisini birden seçemeyecekseniz, bu durumda sadece birini seçebilirsiniz. Gayet basit bir mantık değil mi? Bu durumda birini seçerseniz diğerini seçmemiş olacaksınız.

Oysa haklı olan, zaten huzurlu olandır. Mutlu olmasını bilen insan da huzurlu olduğunda mutludur da. Kısacası haksız olmayan zaten mutlu olandır. O yüzden haklılık mutluluğa karşı tercih edilebilir, ama mutluluğun haklılığa karşı seçilmesi zulümdür; esasen mutluluk da değildir.

sebebini bilmeden mutlu olmak bilinçsiz yaşamak ya da birşeyleri değersiz bilerek yaşamak değildir...
mesela ben şimdi mutluyum....annem kanser olduğu halde, terkedildiğim halde, ailemden uzak olduğum halde , parasız kaldığım halde , sevdiğim insanların ölüm ve hastalık haberlerini aldığım halde mutluyum...

çünkü herşeye rağmen şükretmeyi biliyorum...ya da isyankar değilim...

yukarıda verdiğin örneklerde edindiğin mutluluğun sebebini bilmen için müneccim olman lazım elmacık...mesela bana nakledilen böbrek bana mutluluk verir....ama çalıntı olması benim suçum değildir...benim günahımda değildir..ben sağlığıma kavuştuğum için sevinirim...
ama öğrenirsem bir garibanını çoçuğundan çalındığını o zaman mutsuz olurum...çünkü artık mutluluğumun değil ama böbreğimin "kaynağını" biliyorumdur...

huzur ile mutluluk farklı şeylerdir...her mutlu olduğum anda huzurlu oldum ben ama her huzurlu olduğum anda mutlu olmadım..

haklıyken her zaman huzurluyumdur ama mutlu değilimdir...

o sebeple soru mutluluk ile haklılık arasında geçtiği için mutluluğu tercih ederim..."sebebini bilmesem de..."

meçhul_yolcu

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Haklı olmak mı?
Mutlu olmak mı?

Rüzgarın önünde bir ağaç.
Heybetli ve güçlü.
Rüzgar esti, ağaç dikildi.
Rüzgar esti, ağaç dikildi
Ve sonunda ağaç devrildi.

Rüzgarın önünde bir çalı.
Rüzgar esti, çalı yattı.
Rüzgar esti, çalı yattı sıkıca toprağa tutunarak.
Rüzgar esti, çalı yattı ve rüzgar dindi,
Çalı doğruldu yeniden…

meçhul_yolcu
*En büyük erdem dinlemekse, hiç durma en büyük haksızlığı yedir cahilliğine.*

ama haksızlık ben daha dekan profesör teknik traktör olucam:D:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Haklı olmayı tercih ederim,çünkü mutluluk tam anlamıyla hiç bir zaman bana uğramayacak.

leylak

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bence insanina göre degisir
sonucta her insan farklidir !!!

ben sahsen hakli oldumda mutluyumdur..

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Mutluysam haklımdır ;) İçim rahatki mutluyum ;) psikopat değilim ki dimi ama

onun için bu soru saçmaa ;)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sırtını haksızlığa dayamış bi mutluluk var bu denklemde anlaşılan
Ve aslında mutluluk değil için için haksızlığın acısınıve intikamını bekleyen bir sözde mutluluk..

Haklı olmak daha güzel, en azından mutluluğu hayal etmek mümkün o zaman..
Direkten dönen bir sözde mutluluktansa..

criptomerya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
haklı olmayı tabıkı, haklıysam mutlu olurum.:D bu durumda da ikisinide yasarım:D