• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Hangisini Almak Daha Mantıklı Olur?

WayOfLegenD

Öğrenci
Arkadaşlar Fotoraf paylaşıyorum fikir verin lütfen ben zaten g4560 1050ti birde 1x 8gb 2400 mhz 500 W powerlı bir sistemim var kullandığım siste
me hangisini eklemeliyim tabiki b450m de giricek
kazık.PNGfiyat performans.PNG

Son düzenleme:
Bence bu sistemine ekstra masraf etmenin hiçbir mantığı yok.
Zaten G4560 ve 1050Tİ birbirine yeten ekran kartı ve işlemci neden değiştirme ihtiyacı duyuyorsun?
Bence şuan alacaksan en az Ryzen 5 3600 ve ekran kartı olarakta 1660 Tİ flan alamadıktan sonra değiştirmenin sana bir faydası olmayacaktır.
Ekran kartı sabit kalıp işlemci değiştirme istemen saçma.
Eğer sisteminde SSD yoksa takviye yapabilirsin. RAM eklemende bence gereksiz 8 GB o sisteme yeter. Paranı boşuna harcama biriktir 1 yıl sonra çok daha mantıklı ve performanslı sistem alırsın.

Ryzen 1600 alabilirsin. Yüzde 90 ı ,zaten 12 nm çıkıyor. Yani Ryzen 2600 ün aynısı diyebilirsin.Yani 2600 e ,fazla para verme.fazla para verme. İlla değiştireceksen ryzen 3600 al ki,değsin.

Bence bu sistemine ekstra masraf etmenin hiçbir mantığı yok.
Zaten G4560 ve 1050Tİ birbirine yeten ekran kartı ve işlemci neden değiştirme ihtiyacı duyuyorsun?
Bence şuan alacaksan en az Ryzen 5 3600 ve ekran kartı olarakta 1660 Tİ flan alamadıktan sonra değiştirmenin sana bir faydası olmayacaktır.
Ekran kartı sabit kalıp işlemci değiştirme istemen saçma.
Eğer sisteminde SSD yoksa takviye yapabilirsin. RAM eklemende bence gereksiz 8 GB o sisteme yeter. Paranı boşuna harcama biriktir 1 yıl sonra çok daha mantıklı ve performanslı sistem alırsın.
haklısın reis ama g4560ın 1050 ti yettiği gerçeğine ne yazıkki katılmıyorum fortnite gibi yada witcher 3 gibi oyunlarda tamamıyla %100 kullanımı var darboğazdan geçilmiyor ram olarakta fortnite zaten 8gb ram yiyor 16 gb alınca sistem işlemci çok fazla rahatlıyor ve stabilize bir oyun deneyimi oluyor denediğim için biliyorum kardeşiminde aynı sistemi var onun ramini alıp taktığımda çok fazla rahatladığnı ve yüksek fps aldığnı erahatlıkla görüyorum

haklısın reis ama g4560ın 1050 ti yettiği gerçeğine ne yazıkki katılmıyorum fortnite gibi yada witcher 3 gibi oyunlarda tamamıyla %100 kullanımı var darboğazdan geçilmiyor ram olarakta fortnite zaten 8gb ram yiyor 16 gb alınca sistem işlemci çok fazla rahatlıyor ve stabilize bir oyun deneyimi oluyor denediğim için biliyorum kardeşiminde aynı sistemi var onun ramini alıp taktığımda çok fazla rahatladığnı ve yüksek fps aldığnı erahatlıkla görüyorum
İnsan elindeki PC'ye göre uygun ayarlarda ve performansta oynamalı oyunları. RAM eklemek belki dediğinz gibi artı katabilir. Ama onuda almış iken 3000-3200 Mhz alıp ileriye dönük almasını öneririm. Şimdi kısmen bazı oyunlarda darboğaz oluyor diyelim.
B450 anakart 500-600 TL üstüne Ryzen 5 2600 alsa 900 TL üstüne RAM 250 TL desek arkadaşın SSD'si var mı anlamadım ama onda 150 TL desek. Edeceği toplam masraf 1900 TL gibi fiyatları bulacak ama ekran kartı 1050 Tİ olduğu için alacağı performans gene nerdeyse aynı kalacak 3-5 yerde darboğazdan kurutulacak sadece. Bence aşırı mantıksız bir hareket.