Hangisini Alayım? Intel Core I7 870 Vs. Amd Phenom Ii X6

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar yeni bir sistem toplayacağım, bu iki işlemci arasında kaldım.

AMD'nin Phenom II X6 adından da anlaşılacağı gibi 6 çekirdek, İntelin i7 870 işlemcisi 4 çekirdek, fakat bir bilgisayar dergisinin bu ayki sayısında i7 870 işlemci Phenom II X6 dan performans olarak daha önde gösterilmiş. Ciddi anlamda kafam karıştı :confused1:

Siz olsanız hangisini alırdınız ve neden? :helpsmilie:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Şimdi kafadan sallamak da olmaz. AMa benchmark sonuçlarına bakmak gerekir. Ezbere konuşulmaz.
Fakat oyun için düşünülüyorsa ati ekran kartlarından farklı olarak amd işlemcilerin performansı intelden aşağı kalıyor.

Ayrıca hız aşırtma yapmayı planlıyorsanız size intel derim.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Ben olsam o iki işlemciyi de almam, çünkü gerek yok. günümüz oyunları ne yazık ki henüz çok çekirdekli işlemci destekli değiller, bunun yerine frekans duyarlı çalışıyorlar, fakat Crysis 2 bildiğim kadarıyla çok çekirdek işlemcili ilk oyun olacak, çok çekirdekli işlemciler ile yapılan testler o zaman daha anlam kazanacak.

Açıkcası şu an yeni sistem topluyorum, tercihim kesinlikle AMD, nedeni ise Amd destekli anakartlar çok yüksek seviye Amd işlemcilerine destek verebiliyor, soket yapısı nedeni ile, fakat Intel cephesinde LGA 775 den sonra bir çok farklı soket yapısı çıktı, örneğin mevcut anakartımda core 2 duo E6700 kullanabiliyordum fakat fsb hızı 1066 değil 800 olarak çalışıyordu.

AM2, Am+, Am3 destekli anakartlar ise Amd sempron gibi çok geride kalmış bir işlemciye bile destek verebiliyor iken AMD Phenom II X4 Processor gibi seçeneklere de kullanabiliyorsunuz.

Intel, tamam en güçlü işlemciler onda fakat fiyat performansa bakınca Amd sistemler hem daha ucuz, hem de en yüksek oyun performanslarında sorun çıkarmıyor, bu durumda neden daha fazla para vereyim?

En basit ifade ile anlatayım fabrika çıkışlı overclock edilmiş bir ati 3870 bile Crysis i en yüksek grafik ayarlarında halen oynatabiliyorken, ya da nvidia 8800 aynı şekilde, neden gidelim en pahalı işlemci ve kartları alalım, dikkat çekmek istediğim nokta bu. 3870 temiz ikinci el ortalama 100 lira. Bilemedin en pahalısı 150, ki o fiyatı da kimse vermez, 172 liraya sıfır 4850 var.

Gözlerimle asla algılayamayacağım 5-10 fps farkınıalmak için neden bi ekran kartına ya da işlemciye bu yüksek paraları verelim.

Zamanı gelir o tüm oyunlar 4-6 çekirdek işlemci desteklemeye başlar o zaman dediğiniz şekilde geçiş yapılabilir, henüz erken diye düşünüyorum.

Bahsettiğiniz model intel ve amd işlemcinin tek bir alınma nedeni olabilir, eğer çok sık bir şekilde video işleme vb şeyler yapıyorsanız, bu tür işlemlerde çekirdek sayısı önemli. Ne kadar çekirdek o kadar kısa zamanda convert, ama oyunlarda frekans, çekirdek değil.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Oyun Oynucaksan İntel amd işlemciler bide çabuk ısınıyor

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15

:D şakamısın. bahsettiğin ısınma problemi 2 yıl öncesine ait modellerde kaldı. artık bir çok işlemci 45 nanometre, bu nedenle daha az elektrikle çalışıp daha çok güç elde etmelerine rağmen daha da az ısınıyorlar.

2ylw9yd.jpg

33z907p.jpg

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ewt inte de alma amd de alma çünkü ısınırlar xD sen bekle NVIDIA işlemci işine girecekmiş belki elleyince ısınmaz xD (arkadaşım sen şakamısn harbiden xD)
neyse şaka biyana çok çekirdeğe kesinlikle aldanma kendini akndırırsın ghz,ve önbelleği yüksek bişey seç önbellek en az 8mb olsunbence 3ghz den aşağısına da bakmabende 4 çekirdek var inan gözle görülür olarak sadece video convert yaparken convert yanyana yaptı ve her bi converte bi çekirdek ayırdı cpu kullanımı ise%100 oldu(ısınma problemi diye bişey yok buarada) efenfime söyliyim git 4 çekirdeğin en iyisini al ama 7 çekirdeğin orta sınıfını alma. çekirdek en önemli şey değil (çift çekirdek ahkkında bişey diyemicem deneme şansım olmadı uzun vadede)

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
By10ur, bu amd modellerin hepsi kendi stok fanları ile dahi overclock yapılıyor, inteli yap da göreyim neler olacak :)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ben intel q8200 2.3ghz yi 2.5 ghz ye overclock ettim ama pc açılmadı bios bile açılmadı xD sonra resetledim piili çıkararak burada eksik olan ne???(overcloğu biostan 333x7 den 350x7 yaptım sadece bunu yaptım ama pc açılmadı neden)

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ben intel q8200 2.3ghz yi 2.5 ghz ye overclock ettim ama pc açılmadı bios bile açılmadı xD sonra resetledim piili çıkararak burada eksik olan ne???(overcloğu biostan 333x7 den 350x7 yaptım sadece bunu yaptım ama pc açılmadı neden)

Ramlerden olabilir.Yada ısınmıştır ondan da olmuyor olabilir ben de AMD Athlon 64 3000+'a yaptım açılmadı ilk başta bi kaç saat bekledim öyle biosa girebildim :D

AMD işlemcilerin stok fanıyla neredeyse 1 GHz'e kadar overclock yapılabiliyorken İntel'de bunu yapmanın olanağı yok işlemci yanar yoksa :D Birini görmüştüm yeni bir fan alıp AMD Phenom X4'tü galiba tam hatırlamıyorum 3 GHz seviyesinden 5.5 GHz'e çıkarıp stabil bir şekilde kullandığını söylüyordu :D

Bence Intel'e dünyanın parasını verip kazıklanana kadar AMD alıp diğer parçalara daha fazla para ayırabilsin.Diğer arkadaşımızın dedikleri de çok doğru.Şimdi bak bir anakarta Sempron'dan Phenom 2 X6'ya kadar destekliyor ama Intel öyle değil :) Oyun performansında 5-10 FPS için o kadar para vermene değmez Intel'e.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ramlerden olabilir.Yada ısınmıştır ondan da olmuyor olabilir ben de AMD Athlon 64 3000+'a yaptım açılmadı ilk başta bi kaç saat bekledim öyle biosa girebildim :D

AMD işlemcilerin stok fanıyla neredeyse 1 GHz'e kadar overclock yapılabiliyorken İntel'de bunu yapmanın olanağı yok işlemci yanar yoksa :D Birini görmüştüm yeni bir fan alıp AMD Phenom X4'tü galiba tam hatırlamıyorum 3 GHz seviyesinden 5.5 GHz'e çıkarıp stabil bir şekilde kullandığını söylüyordu :D

Bence Intel'e dünyanın parasını verip kazıklanana kadar AMD alıp diğer parçalara daha fazla para ayırabilsin.Diğer arkadaşımızın dedikleri de çok doğru.Şimdi bak bir anakarta Sempron'dan Phenom 2 X6'ya kadar destekliyor ama Intel öyle değil :) Oyun performansında 5-10 FPS için o kadar para vermene değmez Intel'e.

ewt işlemci ram oranı oransızlığından dolayı açılmamış olabilir:D
haklısın birsonraki sisteme amd toplicam ve o bahsettiğin fsb oyundaki mi yoksa başka bşeymi?

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben şahsen x6 alırdım, intel her gün yeni bir yonga çıkarıyor şimdi de lga1155 çıkarmış, işin yoksa her biri için ayrı anakart al.

amd X61090T modeli normal bir soğutucu ile 4 ghz yi hiç zorlanmadan görüyor bunu bir çok testte gördük, intel de bunu yapmak biraz zor.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bir konuya açıklık getireyim de. AMD 'nin önceki işlemcileri eveet çok ısınıyordu. Bir çok deneyimim oldu. Ama sonradan çıkan phenom 2 serisi özellikle ısınma sorunları yok. Ayrıca stok fanla bilmem ne olmaz hiç biri adam gibi bir fan takmazsanız attığınız hava(stok fanla bilmem ne kadar oluyor) 1 yıl sürer sonra bir kilitlenir kalırsınız öyle. ÖZellikle de oyun oynayanlar, mkv film izleyenler vs.

O sebeple hangi işlemciyi alırsanız alın kaliteli bir fan almanız sizin yararınıza oalcaktır.

@MegaWolt

Bir konuda senle aynı görüşteyim. Bu zırt pırt soket çeşidi çıkarmaları bir sorun yahu!!

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
By10ur, bu amd modellerin hepsi kendi stok fanları ile dahi overclock yapılıyor, inteli yap da göreyim neler olacak :)

elimde intel icore5 670 işlemci var. var sayılan hızı 3,47 ghz ben bunu stok fanla 5 ghz de çalıştırabiliyorum ve 67 dereceyi geçmiyor :wink:

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Bir konuya açıklık getireyim de. AMD 'nin önceki işlemcileri eveet çok ısınıyordu. Bir çok deneyimim oldu. Ama sonradan çıkan phenom 2 serisi özellikle ısınma sorunları yok. Ayrıca stok fanla bilmem ne olmaz hiç biri adam gibi bir fan takmazsanız attığınız hava(stok fanla bilmem ne kadar oluyor) 1 yıl sürer sonra bir kilitlenir kalırsınız öyle. ÖZellikle de oyun oynayanlar, mkv film izleyenler vs.

O sebeple hangi işlemciyi alırsanız alın kaliteli bir fan almanız sizin yararınıza oalcaktır.

@MegaWolt

Bir konuda senle aynı görüşteyim. Bu zırt pırt soket çeşidi çıkarmaları bir sorun yahu!!

O yüzden bir sonraki sistemim kesinlikle amd olacak. Şu an bende Q8400 var, normali 2.66ghz ben 3.5ghz de kullanıyorum o/c ile. X1090T'nin hava soğutmayla 4ghzi rahat gördüğünün okuduktan sonra sorun kalmadı benim içim. İntel suyunu çıkardı, tamam lga 775 ile epey gittiler ama şimdi 1156, 1366 çeşidi varken bir de 1155 olayı çıktı. Bu her biri için ayrı anakart demek.:thumbdown:

elimde intel icore5 670 işlemci var. var sayılan hızı 3,47 ghz ben bunu stok fanla 5 ghz de çalıştırabiliyorum ve 67 dereceyi geçmiyor :wink:

Peki stabil mi? Sürekli o hızda kullanamazsın, anlık görmüş olabilirsin ama o hızda kullanman imkansız. Biz stabil yani durağan sağlam çalışan sistemlerden bahsediyoruz.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
evet hatta 1 ay kadar o şekilde kullandım :) saatlerce 3d marks 2006 rekorumu kırmaya çalıştım :D ama 21000 sınırını deviremedim :D onda da ekran kartı gts250 olduğu için :D özellikle bu hızda video çeviri işlemleri ianılmaz hızda gerçekleşiyor :D

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
evet hatta 1 ay kadar o şekilde kullandım :) saatlerce 3d marks 2006 rekorumu kırmaya çalıştım :D ama 21000 sınırını deviremedim :D onda da ekran kartı gts250 olduğu için :D özellikle bu hızda video çeviri işlemleri ianılmaz hızda gerçekleşiyor :D

üstelik stok fanla?! innamıyorum.:thumbdown:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
akşama fotoğraflarını çeker gönderirim :) daha doğrusu iftardan sonra :)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
wyy bee ne oc xD. ben 2.33ü 2.45 e çıkardım açılmadı? nedenn eksik bi adım mı var anlamadım.
333x7 den 350x7 yaptım save dedim çıktım biostan ama bidaha açılmadı? yoksa ram lerede mi el atmam lazım eksik olan ne?

---------- saat 19:31 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:29 eklenmişti ----------

buarada inteli kınıyorum! resmen soket enflasyonu çıkardı xD

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Amd phenom x4 965 3.4 GHz Default kullanıyorum ısınma problemi yok, sıkıştırmalarımda maximum bazen anlık olarak 53'ü görüyor ama birkaç saniye sonra düşüşe geçiyor. Amd olmasa intel bizleri soyup soğana çevirecek :)

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Amd phenom x4 965 3.4 GHz Default kullanıyorum ısınma problemi yok, sıkıştırmalarımda maximum bazen anlık olarak 53'ü görüyor ama birkaç saniye sonra düşüşe geçiyor. Amd olmasa intel bizleri soyup soğana çevirecek :)
ama winrar tek bi sıkıştırma işlemiyle işlemcine %100 yüklenemessin. sen bu ısıtma işini asıl 2 adet video convert te dene 2 tane yanyana convert açık tut %100 e ulaşır ozaman görürsün gerçek yükün sıcaklığını:)

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Arkadaşlar yeni bir sistem toplayacağım, bu iki işlemci arasında kaldım.

AMD'nin Phenom II X6 adından da anlaşılacağı gibi 6 çekirdek, İntelin i7 870 işlemcisi 4 çekirdek, fakat bir bilgisayar dergisinin bu ayki sayısında i7 870 işlemci Phenom II X6 dan performans olarak daha önde gösterilmiş. Ciddi anlamda kafam karıştı :confused1:

Siz olsanız hangisini alırdınız ve neden? :helpsmilie:

O dergi hangisi merak ettim. Peki o dergi şunu dedi mi. 6 çekirdeki zorlayacak benchmark yok o yüzden amd yi 4 çekirdeğe göre test ettik.

Sadece Cinebench multi çekirdek benchmarkı yapıyor. Diğerleri yapamıyor.

Ben 6 çekirdek intel kullanıyorum (x980). Daha önce Core i7 950 kullanıyordum.
Ne yalan söyliim çok büyük bir fark yok.

Sen en iyisi fiyat/perf oranına bak. İyi bir anakart al. Ram'i 6 Gbyte yap ve 2 HDD ile SATA RAID yap. En az 5870 ATı ekran kartı aldığında kimse tutamaz seni.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
ama winrar tek bi sıkıştırma işlemiyle işlemcine %100 yüklenemessin. sen bu ısıtma işini asıl 2 adet video convert te dene 2 tane yanyana convert açık tut %100 e ulaşır ozaman görürsün gerçek yükün sıcaklığını:)

islemci.jpg

5 derece daha yükselerek 58 derecede kaldı.

3 adet film converterda 61 derece

islemci2.jpg

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
5 derece daha yükselerek 58 derecede kaldı.
Valla helal olsun temiz parçaymış bede Q8200 var 72 derece gördüm ama bir yılı aşkınıdır kullanıyorum ve işlemci çipini elime aldım kurcaladım:D ve henüz termal macunu değiştirmedim bi denesem iyi olur merak ediyom

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15

Ben çalışmaz demedim, ne kadar sıcaklık yükselecek onu kastediyorumi arkadaş amd ye sıcak demişti ya.

Amd x2 550 oc li hali ile 40 derece üstelik tam yük altında. Bundan önceki sistemimde intel p4 vardı, OCsiz hali ile sıcaklığı bu yaz sıcağında 70dereceydi.

Yani sonuç olarak amd çok ısınıyor lafı geride kaldı, şu an OC li hali ile intel işlemcileri karşılaştırınca stok fanla ile yapılan testlerde AMD daha serin daha az ısınıyor bu bi gerçek.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
ısınan işlemci devri geride kaldı zaten bu saatten sonra bu yanıyor eriyor diye polimik yaratmanın mantığı yok zaten transistör boyutu küçüldükçe mevcut güç tüketimi düşeceği için doğru orantıda ısıda düşecektir :) valla resim ekleyecem fotoyu çektim ama inanılmaz bir üşengeçlik var üzerimde susuzluk mahfetti beni :D

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Arkadaşım neden kaynak yapıyorsun konuya? Açsana bir konu sen de. :mad:

Bu arada fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim :)