daha önce bankacılık okudum muhasebeler var veremediğim dondurdum onu 

daha önce bankacılık okudum muhasebeler var veremediğim dondurdum onu![]()
muhasebe den anlıyorsan git genç kardeşim.Bankacılık iyidir ya çok mu zordu sınavları.![]()
3500 düm ben. Mat-geo 60/80 fen 74/90 ygs 140/160 dı. Okul puanım da iyiydi geriye atmadı.Ek olarak netleriniz ve sıralamanız nedir onlarıda yazarsanız pek bi iyi olurdu.![]()
@tambjk Teknolohi fakülteleri hakkında yorumların nedir ? Bir de 21 teknoloji fakültesi kuruldu ancak 7 tanesi öğrenci aldılar. Geri kalan 14 fakülte ne zaman öğrenci alacak bir araştırma yaptım ancak bulamadım.
@tambjk
Sende mi brütüs ?Abi meslek liseli bir adam Fizik kimya biyoloji matematik hiç bir şey görmüyor. Ama mesleği biliyor. İşi bilen adam yani
Sen sınavda onu anadolu liseleri ile yarıştırıyorsun ? Bu yarışı kazanan sayısı bir okulda (kos koca) bir elin parmak sayısını geçmez. Bu yüzden meslek liselerine olan ilgi yarı yarıya düşer ki avrupa bizde ki meslek liseleri seviyesinde ki liselere %100 destek veriyor neden diye sormak lazım.
MTOK var en azından mühendis olma şansın var. öbür türlü yok abi olmaz. Bak çalışınca oluyor derler de MAT -1 çalışmaya başlayalı 1 hafta oldu 3 saatte 64 soru çözebildim :S Adamlar 3 saatte 200 soru çözüyor onlarla yarıştıracak mısın beni
MTOK a gelelim. MTOK a giren meslek liseliler 5 sene okuyor yani ilk sene fizik kimya biyoloji yeterlilik sınavlar filan falan. (Öyle kolay değil 60 altı notun olmayacak)
O bile ço kzor geçen sene 95 mtok'ludan 35 geçebilmiş sadece ( Sakarya + 2 sene kalan okuldan atılıyormuş hazırlıkta)
Yine FKB bilmeyen mühendis olmuyor
![]()
O yüzden dengeler eşitlenmiş durum da MTOK kontenjanları Teknoloji fakültesinin yarısını oluşturuyor. Teknoloji fakültesinde 90 öğrenci (genel lise tercih edebilir +1 hazırlık okumaz 4 senedir yani) 90 MTOK (Sadece meslek liseleri +1 hazırlık 5 senedir yani)
Denge ne güzel sağlanmış
ben tercih yapacağım zaman Teknoloji fakülteleri ilk mezunlarını verecek İNŞ. bir sorun ile karşılaşmam hadi hayırlısı
![]()
Yazdıkalrını bir haftadır girdiğim forum sistelerinde görüyorum sorun yok yaniFizik kimya biy.. bilmeyen mühendis olamaz diyorsun %100 katılırım. Adı üstünde mühendis..
Mesleği iyi ise gitsin özel şirketlerde çalışsın. Ancak Teknoloji fakültesine giren eleman deli gibi Fizik kimya biy.. görüyor. Hazırlık dönemi bittiğinde yeni gelen teknoloji fakültesi öğrencileri ile karışyıor yani kendisinden 1 yaş küçükler ile okuyorlar. Bu sayede denge sağlanmış oluyor
90 kişiden 60 ı kalıyor ne demek çürük elmalar eleniyor demek . senin yazdıkların da çürük elmalar mühendis değil saha elemanı olsuna çıkıyor. yani her TKF e giren mühendis olup çıkmıyor bir kısmı pes ediyor bir kısmı 2. senesinde deli gibi çalışıp 2 sene üst üste Fizik kimya biy. görüyor ve kafası Üni 1 lerden daha çok fizik kim biy. basıyor.
Olay bundan ibaret bence.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bu arada asıl sormak istediğim şey bende ÖSS kitapalrı var güvenderin filan kullanılmamış 2010 senelerinden kalma. Eskiden ÖSS YGS İLE LYS birleşimi miydi ? Yani bu ÖSS kitapalrını mat 2 yi de çalışınca mı çözsem :S
[MENTION=252237]abdullahcelik[/MENTION] Ortaokul hayalimi yaşıyorsunHerkes doktor olmak isterdi küçükken
Ama ben GATA doktor olmak isterdim
![]()
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] tebrikler abi daha önce üni okudun mu ? 22 yaşındasın da 2. üni mi yoksa girip kazanamadın filan fistan mı![]()
![]()
Ek olarak netleriniz ve sıralamanız nedir onlarıda yazarsanız pek bi iyi olurdu.![]()
buradan hayali olan arkadaslara sesleniyorrum bana gata tip geldi fakat cok mutsuzum hayalim bilg veua yazilim muh. olmakti ve simdi pasa pasa inek gibi 6 sene okuyacam cekilirmi Allah yardimcim olsun...neden ailemi dinledmki ?
diğer bir yurda derken?
Düşmanımın başına gelmesin sevmediği bölmüü okumak. Elinden geldiği kadar sevmeye çalış en iyi yerleri okudğunu filan düşün. Yoksa 6 sene olur 8 sene oda sarmaz yarıda kalır filan dikkat etmek lazım![]()